Crock Pot -мнения, рецепти

  • 388 459
  • 2 747
# 45
hedra, аз съм я пробвала тази ирландска рецепта (ако говорим за corned beef and cabbage) и стана страхотна! Бих препоръчала зрънца кориандър като една от подправките, много му тича!
Виж целия пост
# 46
И това за corned beef and cabbage гледах... ама трябва първо да изровя самия corned beef как да си го направя, предвид че тук го няма с подправките.

Иначе ей за това се чудех (аз съм повече по безмесните ястия):
http://crockpot365.blogspot.com/2008/03/roasted-cabbage-and-potatoes-in.html

Пепчо, аз съм готвила заек със зеле, ама прясно зеле Simple Smile
Виж целия пост
# 47
Да споделя, че правих цяло пиле (като печено) с картофи и моркови в крокпота и стана прекрасно.

Пилето беше Дюк, само го намазах от предната вечер с подправки (олио, червен пипер, сол, чесън на прах и мащерка) и го оставих направо в крокпота да се маринова.

На другия ден си нарязах картофи и моркови, сложих няколко скилидки чесън, обърках ги със зехтин, сол и мащерка и сложих пилето върху тях.

НЕ се добавя вода! Включва се на слабо за 10 часа. Пилето и зеленчуците си пускат сос, който става ужасно вкусен.

Освен това направих и каквото пишеше в оригиналната рецепта - пилето буквално се разпада и костите се отделят много лесно, така че си събрах костите и кожите (които никой не иска да яде) и като изядохме месото и зеленчуците, сложих костите в останалия в крокпота сос, добавих още вода (някъде до половината на крокпота - моят е голям, както казах, 5,7 литра) и пуснах за още 10 часа на слабо през нощта. Получи се безкрайно вкусен бульон, който си ползвам за готвене.
Виж целия пост
# 48
hedra, благодаря за споделеното.  bouquet Имам цяло пиле и ще го приготвя по този начин.  chef
Нямаше ли потъмняване на картофите ,или разковничето е картофите да са отдолу?Скоро правих леща,и сложих няколко картофчета.Понеже явно са изплували отгоре,бяха потъмняли много грозно,обрах ги и ги изхвърлих.  Sunglasses Четох,а  и Пепчо спомена,че избивало нишестето,затова се получавало така...
Аз току-що изключих крем -карамела. Crazy  Утре мога да дам отзиви,евентуално.  Mr. Green
Виж целия пост
# 49
Hedra, звучи много вкусно. Ще го пробвам със сигурност. Peace
Аз снощи готвих леща. Сутринта беше готова и цял ден не съм мислила какво да готвя.  Party
Виж целия пост
# 50
Крем-карамела стана страхотен.  chef
Вместо ванилия сложих накълцани портокалови корички. Simple Smile Стана божествен.  Crazy
Виж целия пост
# 51
Нямаше ли потъмняване на картофите ,или разковничето е картофите да са отдолу?Скоро правих леща,и сложих няколко картофчета.Понеже явно са изплували отгоре,бяха потъмняли много грозно,обрах ги и ги изхвърлих.  Sunglasses Четох,а  и Пепчо спомена,че избивало нишестето,затова се получавало така...

Ами аз не съм слагала много картофи - един килограм само. Пилето е отгоре, а и нали пуска сос, така че голямата част от картофите са потопени в него. Имаше някои, които бяха потъмнели, но реално те и при печене във фурната потъмняват. На вкус им нямаше абсолютно нищо, изядохме си всичко. Ако се притесняваш, след първите 2 часа може да разбъркваш от време на време.

За днес крок потът има да се справя с цяло парче глиганско филе с лук, моркови и гъби Laughing Отделно към него ще правя пюре от карфиол с чесън... което май само аз ще си го ям, но да видим.

Виж целия пост
# 52
Имаше някои, които бяха потъмнели, но реално те и при печене във фурната потъмняват. На вкус им нямаше абсолютно нищо, изядохме си всичко.


потъмняването е по-различно, не като от печене, а като от оставени обелени картофи на сухо, без вода  Peace нищо им няма на вкус, но аз съм решила следващия път като задушавам картофи да ги бланширам предварително.  В тавата, особено под фолио винаги са с много приличен жълтеникав цвят.
hedra, сигурно си знаеш, ( ама  тренирам за свеки) ако филето не е купено от магазин, а  е био от гората, да го минеш през фурната на силна темпетарура. На дивеча му трябват 10-15 мин. на силна Т*, а крок-пот достигат до 96
Виж целия пост
# 53
Пеп-чо, благодаря за инфото - това глиганско не е прясно, проверено е, държахме го повече от месец замразено във фризер, та затова реших, че ще стане и само така newsm78
Виж целия пост
# 54
изследват само за трихинели на пробите  Peace  Доктор, при когото нося за изследване ми обясни, че има други, за които не изследват, но умират при готвене  над 100*. Моя дивеч също е във фризер, но или предварително кипвам, или ако е печено - слагам гърнето на крок-пота в горещата фурна и пека още 15-на мин.

Ние снощи хапвахме винен кебап от глиган от гърнеца
Виж целия пост
# 55
   пеп-4o, имам въпрос към тебе, а и другите момичета могат да изкажат мнение. Как така като ти гледам вкусните месца, приготвени в крок пота, имат тази запечена/препечена коричка отгоре? Аз вчера правих свински ребра с моркови и лук, полях ги с малко барбекю сос - ами станаха вкусни, кокалът се отделяше от месото, но стояха някак си като варени, а не като печени. Сосът беше около 100-120 мл. на 2 глави лук, 3 големи моркова и около 1 кг. месо.
  И ще ви бъда много благодарна, ако ми дадете рецептата за крем карамела,, а и за други изпитани десерти за крок пота. Мерси!
Виж целия пост
# 56
или запечатвам предварително от всички страни, или накрая, когято е готово го слагам в загрята фурна. Но слагам месото с 3-4 лъжици от маринатата, никаква друга вода. С картофи, лук, моркови - - става като задушено. Тогава въобще вода не ти трябва, зеленчуците си пускат.
Виж целия пост
# 57
  Благодаря, пеп-4о!   smile3525 smile3525 smile3525
Виж целия пост
# 58
http://slowcooker.bg/recipes/2012/04/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D … 0%BC%D0%B5%D0%BB/

Рецептата за крем-карамел.   chef
Виж целия пост
# 59
Това с крем карамела дали няма да се получи ако се излее сместа директно вътре.
Май не, глупава идея Embarassed Да взема да се пробвам ли newsm78
Моят е от малките и ще събера само 3 дози, пък не си заслужава 10 часа да чакам и после го излапвам за 5 минути.
Купички нямам, ама Пеп-4о ми беше дала идея преди време и го правя в стъклени бурканчета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия