Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 130

  • 95 835
  • 750

Анкета

Преди да пишете в темата

Опции:

# 330
Понеже ще покривам 4 етажна  торта с дъмита за първи път – ако има нещо по-специално да ми дадете каато съвет, освен да измажа преди покриване ще се радвам да го чуя преди да сгафя нещо и да изхабя 100 кила фондан

Пробий си дупки предварително щото в това не се вкарват така лесно шишчета и си центрирай добре дъмитата по същата причина че трудно се натиска без дефекти.
Аз си слагах подложки на всеки етаж. Пак предварително пробити където ще са подпорките - а подпорките са по-скоро да не ти бягат етажите щото са леки и направо хвърчат.
Друго не се сещам ... и може да не слагаш тортата в хладилник няма да се разтече  Mr. Green
И моят опит е скромен, но все пак...Подготви си предварително и особено важните в сладкарството инструменти- макетен нож, чук, клещи-секачки Mr. Green JoyЩе ти потрябват със сигурност Laughing Първата "торта" беше двуетажна с едни простотии отгоре, а втората - триетажна , пак с простотии отгоре Mr. GreenИ в двата случая, чудейки се как да центрирам точно, си изрязах шаблони-кръгове с точния размер на всеки следващ етаж.Центрирах тях точно върху вече облечения по-долен етаж, съвсем лекичко ги очертах с клечка за зъби и тогава слагането на горния беше лесно.За предварително пробити дупки естествено не се сетих. "Заковавах"/ ама съвсем буквално- с чук Grinning/всеки по-горен етаж към по-долния с едни по-дебели и по-дълги бамбукови шишчета.Само след втория се наложи да им режа със секачки стърчащите тъпи краища, че нямаше как да ги забия в третия.Бяха по-дълги от 20 см.После третия го заковах без проблеми и шишчетата си влязоха чак в първия...Не се притеснявай- не е трудно!! PeaceСъщо така не е трудно и обличането, но за да получиш равна, нецелулитна повърхност, трябва да точиш малко по-дебело.Целулитът се получава най-вече при пипането с ръце/ поне при мен Laughing/ и за себе си установих, че като покрия и загладя трябва да оставя етажите да изсъхнат хубаво преди следващата интервенция LaughingПосле вече можех да си ги пипам и местя без да се образуват вдлъбнатини.
По-този повод- Дитсанче, не е трудно и ако се внимава, изобщо не става целулит.Само покритието трябва да е по-дебело разточено!! Grinning Отива доста, обаче...Триетажната ми глътна точно шест и половина килограма заедно с украсите... ooooh! Whistling

Момичета, някоя от вас ползвала ли е дъст на сухо /неразтворен/ и може ли да сподели как се оцветява с него?? Confused
Аз ползвам и то само на сухо! Да не кажа - с килограми Joy/ После по цяла седмица кихам цветно Joy hahaha /Заредила съм се с една купчина четки за грим-дунапренови апликатори, и четки за пудра- големи и меки, както и цял набор рисувателни четки с по-мек косъм.Обикновено изчаквам да ми изсъхнат добре повърхностите, които ще оцветявам, и тогава  го правя.Никога не топя четката директно в бурканчето с дъст.Отсипвам си върху обикновена книжна салфетка, разтривам с четката и нанасям върху детайла.Най-лесно работя с перлените дъстове, малко повече време изискват обикновените , прахообразни,а ако трябва да нанасям диско-дъст/ всички брокатени/ - първо оцветявам с течна боя и ръся отгоре, или ако трябва да е бяло- мокря със спирт и поръсвам на мокро.
 Дано да съм била полезна, момичета!!! HugВключване с коментари от мен- след утре!!! Hug Grinning Приятен почивен ден на всички!!! Hug
Виж целия пост
# 331


здравейте!
имам въпрос...два пъти вече тпавя мини кексчета отгоре с крем и слагам захарна украса.след като престояха един ден захарната ми украса започна да омеква и да се деформира..... Sad мисля, че това е от крема , бихте ли ме посъветвали нещо? и ако е от крема с акакъв да работя за да нямам повече проблеми. благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 332


здравейте!
имам въпрос...два пъти вече тпавя мини кексчета отгоре с крем и слагам захарна украса.след като престояха един ден захарната ми украса започна да омеква и да се деформира..... Sad мисля, че това е от крема , бихте ли ме посъветвали нещо? и ако е от крема с акакъв да работя за да нямам повече проблеми. благодаря ви предварително!
Захарнята украса от фондан или марципан се търпи саво от маслен крем или шоколад с висок процент разтопен с малко сметана. Всички други кремове особено сметановите разтапят фондана.
Виж целия пост
# 333

От къде мога да си купя резци за божури.....? Преди доста време гледах по ибей, но докато се наканя да си купя вече няма....

Моите се от ибей, бяха доста скъпи доколкото си спомням...нещо от сорта на 60-70 лв с доставката. Имам и едни от хитрини, но са някак сплескани и твърде неестествени за листа на божур - не съм ги пробвала и ще ги оставя за нещо друго.
Виж целия пост
# 334
ani_d , благодаря за отговора...така и предполагах, че от там ми е проблема.
бихте ли ми препоръчали успешен маслен крем в който да не се усеща толкова маслото
не бих искала да е крем в който основните съставки са масло и пудра захар
Виж целия пост
# 335
ani_d , благодаря за отговора...така и предполагах, че от там ми е проблема.
бихте ли ми препоръчали успешен маслен крем в който да не се усеща толкова маслото
не бих искала да е крем в който основните съставки са масло и пудра захар
Ще се опитам отговоря и на теб и на Дидсън едновременно  Laughing Много ми хареса нейният крем,не знам има ли го в библиотеката,ако не го препоръчвам да се запише.Кокошката измазах с него и нямах проблем с фондана,а не съм добавяла втори път масло и да разбивам.Приятен е и не е толкова тежък,плюс това позволява да се измаже тънко.Мислила съм по друг повод да го сефтосам,но прецених че ако покрия кокошката един път с ММ и после перушината пак от ММ ще стане много захаросано,та затуй...Иначе бих ти препоръчала нещо шоколадово,но предишната ми торта измазах с ганаш и шоколада беше 45% какао и покритието ми се свлече.
Мишоченце-мнго ми харесват творенията ти,последното с влюбените ноти също,а за мечето като гледам цвета как си го докарала,тоя релеф по ръбовете на кутията и на малкото мече,не се чуди че ми минава през ума че и голямото мече е захарно  Grinning
Виж целия пост
# 336
благодаря ти radost_bonbon
ще го потърся в библиотеката...дано да го има
ако някой има друга идея за изпробван маслен крем...моля да сподели
Виж целия пост
# 337
няма го масления крем на дитсън който ми препоръчахте:)
някой би ли ми пуснал рецептата?
благодаря предварително Grinning
Виж целия пост
# 338
Аз влизам с 2 бързи въпроса,че почнах да си пека блатовете...
1 дали ще ми прозира кафяв блат,ако тортата ми от горе е с бял фондан?
След като изпека блата от страни дето се е допирал до тавата ми става един твърд,това изрязвате ли го като почнете да сглобявате тортата?
Виж целия пост
# 339
Здравейте, сладкарки! От известно време ви чета и се удивлявам на нещата, които правите. Изчетох цялата библиотека, за да сътворя ей това нещо за първия рожден ден на малкия ми син утре:

имам много да се уча още, но ще има доста поводи занапред, така, че ще се упражнявам и задобрявам...
Виж целия пост
# 340
Благодаря ви момичета за хубавите отзиви!
Мишока,отново ти благодаря,че "спаси"положението.
Ванче- ех,много се смях с кифлата на шезлонга.Но на мен ми харесва както идеята ,желанието и изпълнението!
Мишоченце-много продуктивност,браво!Много торти и всичките хубави.Ако трябва да бъда честна,само Пипи ми се струва,че няма съответствие труп-крака.Всички други торти много ми харесват,като тази с мечето ми е фаворит.
Мими 0585-семпла и нежна тортичка,но струва ми се ,че цветята щяха да са по изчистени без тези черти  черните.А  вече се усмелих да задам и първия си въпрос .Престои ми да правя торта на тема Манчестър Ю,та въпроса ми е:как се правят тези емблеми-аплекират ли се,рисуват ли се или...нещо другоВторият ми въпрос е:От къде мога да си купя такива нетоксични тебешири,които да използвам за дъстове само на цветя.Престои ми за 10.03 да правя първата булченска торта и много се притеснявам.Ще бъде с лилиуми,дъствани с бордо.И още един :цвета на тортата го искат в екрю,шампанско-мпля ви за съвет как да постигна този цвят?Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 341
Ето обясненията на Дитсънчето за нейния крем. Копирала съм нейните постове .
Цитат : "Забърках масло 125гр  с половин кутия кондензирано мляко.След като се разби хубаво добавих една малка кафяна чашка сметана и 3 лъжици голди микс.Оставих да се разбие хубаво и добавих прахообразна жълта боя.Стана перфектна консистенция за измазване.Измазах веднъж направо в/у блатовете и оставих за 3 часа да стегне.Не беше стегнало хубаво,на пипане седеше мекичко но някак беше засъхнало.Затова добавих още половин пакетче масло и доразбих пак,измазах втори път и със нагрят нож загладих Мале,стана като стъкло.
Редактирам се защото предполагам че ще ме попитате какво е Голди Микс,това е крем като Олето на д-р ѝоткер.Може да се замени спокойно със него.Сега се сещам че ако се сложи Оле шоколад ще се получи шоколадов крем за измазване."

Цитат: "Кондензираното мляко е подсладено.Не е сварено защото така цвета е друг и ще се промени оцветяването .Но ако правите примерно торта със карамелен крем може спокойно да използвате и варено,но имайте предвид че то е доста по гъсто и ще трябва да прецените колко да сложите.
Сметаната е сладкарска подсладена,за да може докато се разбива да сгъстява.
Крема Голди Микс може да го замените със крем Оле,и го добавям така сухо за да сгъстява консистенцията за да е удобна за измазване или шприцоване.
Ако решите че ви трябва шоколадова от вън,може да сложите шоколадово Оле,и малко разтопен шоколад но намалете малко маслото.Примерно вместо 125гр сложете 100гр.
Гоните гъстота почти като за кекс,но най лесно ще проверите със нож,гребнете на върха по-голямо количество и ако не пада от ножа значи е добре.
Измажете един път направо в/у блатовете ако е гладко.Ако има голями дупки или неравности замешайте малко от крема със трохи блат и първо попълнете дупките и неравностите или облечете отстрани със лента блат/както аз във случая/,нека стегне и тогава слагайте крема-глазура.
Имайте предвид че крема се нанася тънко,и всяка неравност ще се личи много.Затова първо изгладете всички неравности със крем+блат,като стегне нанесете един слой от глазурата.Тя няма да покрие плътно и ще прозира.Затова след като стегне нанесете още един слой.След 2-3 часа във хладилника огледайте дали няма някъде да прозира и ако няма ,натопете нож/или шпатула/ във вряла вода и заглаждайте.Колкото по вече търпение имате толкова по добре ще загладите.
Крема става доста,така че ако се наложи и три пъти ще може да нанесете.А е толкова вкусен че ако ви остане домашните със удоволствие ще го хапнат/поне така стана у дома/.
Единственият недостатък е на горният ръб,за да не прозира трябва да се заобли ръба,но аз не обичам такива торти и затова реших проблема като шприцовах борд от същият крем.Така че става и за шприцоване ,стяга и не разваля формата."

Ако някой знае какво да се направи, за да го сложим в библиотеката, нека да ми пише Simple Smile или направо да го копира от тук Simple Smile
Виж целия пост
# 342
Шемет защо слагаш подложки на дъмито не разбрах . Аз на слагам нищо , мажа си под етажа с малко Кристалина( пайпинг джел) и то залепва безпроблемно . Това за кръгли етажа , там при твойта със страничното сърце определено е имало нужда от забит шиш .

Дъмито предпочитам да го намажа с Кристалина , и с маслен съм пробвала , но се приплъзва повече , с Кристалината залепва .
Вал маза с перла на Лъкс на Семинара .
Виж целия пост
# 343
Мадлен-ето сайт ,в който продават катъри за божури

http://www.celcrafts.com/products-page/metal-cutters-mini-micro- … y-petal-cutters/#!prettyPhoto
Виж целия пост
# 344
Мадлен-ето сайт ,в който продават катъри за божури

http://www.celcrafts.com/products-page/metal-cutters-mini-micro- … y-petal-cutters/#!prettyPhoto

Стефина, благодаря, този го бях намерила, ама се надявах да мина по тънко, че с доставката е над 20 паунда....но много ти благодаря за вниманието!  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия