Великденска трапеза 2013

  • 50 071
  • 295
# 210
Направих страшна глупост, от бързане вместо да сложа 50 грама захар в тестото за kanelbullar или кифличките на Карлсон http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=194152.0, сложих 500 гр....Сега изобщо да чакам ли да втаса, добавих и още брашно на око, докато тестото стане по-компактно. Какво ще ме посъветвате да правя... Sad
Виж целия пост
# 211

Какво ще ме посъветвате да правя... Sad

Да внимаваш повече. Simple Smile

Виж целия пост
# 212
Абе това е ясно, но да следвам ли рецептата или да произведа нещо друго?
Виж целия пост
# 213
Абе това е ясно, но да следвам ли рецептата или да произведа нещо друго?
500 захар е огромно количество за 25 г мая. 10 пъти повече захар, отколкото е в рецептата. Просто не знам, какво би могло да се получи от това тесто.
Виж целия пост
# 214
Абе това е ясно, но да следвам ли рецептата или да произведа нещо друго?
Аз не бих продължила с толкова много захар.Това е доста голямо количество от даденото в рецептата.
Виж целия пост
# 215
Ок, благодаря ви. Ще се опитам да разточа и да поръся с канела, и да ги изпека. Утре ще направя истинсака рецепта! Весел Великден, момичета, ще ви следя!
Виж целия пост
# 216
Момичета, понеже по-назад някой питаше за бели яйца - аз днес намерих в Билла, тъкмо ги получаваха. Вероятно ще има и в дргите градове, не само в Търново. Peace
Виж целия пост
# 217
мога да ви кажа, че хич не станаха лоши - като хрупкави курабийки с канела са - ще направя снимка и ще постна по-късно... Кардамона прави чудеса в сладките  Peace Mr. Green Laughing
Виж целия пост
# 218
Започнали сме ремонт и се бях зарекла, че за този Великден няма да правя нищо. Но.... шило в торба стои ли? Докато моя съпруг сменя дограмата аз защо да не си запълня времето с козунакоправене например, а докато втасва козунака няма да стоя - първи опит за декупаж  newsm44 На тоя декупаж му се каня не знам от колко години и все ми изглеждаше мнооого страшен. Преди известно време бях възхитена от яйцата с декупаж на Бети  bouquet, която най-подробно ми обясни как се прави. Вчера пък Пепчо   bouquet окончателно ме подкукуроса с нейните яйца и взех, че се престраших - оказа се лесно и забавно, само дето отлагах години наред...





толкова ми стана забавно, че ходих да се запася със салфетки  Simple Smile

Очаквайте продължение....
Виж целия пост
# 219

Сега прочетох за боядисването на яйца с коприна, преди години правих такива, много красиви стават, но коприната трябва да е естествена, с изкуствените нищо не става. Варя ги нормално, 7-8 мин, може и по-малко, защото после стоят във водата, докато се охладят. Просто обичам великденските яйца да са добре сварени, т.е. да не са рохки, все пак позастояват. Peace

А тези са миналогодишните ми, много ги харесах, вероятно пак ще правя такива. Ето тук съм обяснила, има и линк към сайта.


Лабрекс, яйчицата са приказно красиви и ще ги пробвам тази година, но ме притеснява дали е съвсем безопасен гранофуринът  newsm78. Използва се за дезинфекция на устната кухина, но не се препоръчва поглъщане  Rolling Eyes. А като се варят яйцата с него ми се вижда съвсем притеснително  Thinking  newsm78 Спомняш ли си миналата година като си ги правила, ядохте ли ги и имаше ли някакви проблеми?
Виж целия пост
# 220
Лабрекс, яйчицата са приказно красиви и ще ги пробвам тази година, но ме притеснява дали е съвсем безопасен гранофуринът  newsm78. Използва се за дезинфекция на устната кухина, но не се препоръчва поглъщане  Rolling Eyes. А като се варят яйцата с него ми се вижда съвсем притеснително  Thinking  newsm78 Спомняш ли си миналата година като си ги правила, ядохте ли ги и имаше ли някакви проблеми?

Sunny_smile, по принцип не правя много и всичко се омита за три-четири дена. Не е имало проблеми, но нямах и спукани, т.е. като се обелят, си бяха чисти, без шарении по белтъка. Все пак с него мажат афти в устата, вероятно не е чак толкова опасен. Peace
Виж целия пост
# 221
Момичета, благодаря на всички за хубавите думи към мен!  bouquet

mama1+2, радвам се, че съм ти била полезна!
Яйчицата ти са страхотни! Много е увличащо, нали и непрекъснато се бяга за яйца... Rolling Eyes

От мен още едни яйца в опушена лавандула и бордо.

Великденски яйца боядисани с натурални бои V и декупажни яйца с хранително лепило

Виж целия пост
# 222
Добър ден от мен с една рецепта за агнешко от детството ми:

Агнешко с джоджен (гьозум)

Нарязаните парчета  агнешко месо се запичат в гореща тенджера с малко масло.
В същия съд в доста масло се задушават няколко връзки зелен лук, нарязан и осолен.
След като лукът се задуши добре, че добавя ситно нарязана връзка джоджен, подправя се с червен пипер на вкус  (вкл. и лют), залива се с вода, добавят се парчетата агнешко месо и се оставя да ври на бавен огън поне няколко часа.

Сервира се с пресни листа джоджен и гарнитура по желание - катрофено пюре напр. или печени картофи, пюре от броколи, аспержи, пюре от карфиол

аз мариновах моето месо още от предишния ден с:
* зехтин
* лимонов сок
* счукан чесън
* черен пипер
* сол
Виж целия пост
# 223
Може ли малко помощ относно боядисването на яйца. За първи път ще правя кристални яйца. В указанието пише, че яйцата, заедно с кристалите се варят, но не е уточнено колко минути. Стандартно 7 минути ли би следвало да е или по-малко, тъй като е написано с големи букви, че яйцата не се вадят от водата, а остават в същата вода докато изстине и се образуват кристали  newsm78 Така де, не искам да ги преваря - това ме притеснява  Rolling Eyes
След това вече ми е ясно, че се проявява фантазия - може с памучета, с капкомерите, които са в комплекта да се оцветят или просто да се сложат в боя.
Моля, някой по-опитен с тези боички да сподели опит, да не се изложа  Laughing Laughing
Виж целия пост
# 224
 Elektra__ вариш си яйцата както ти си знаеш. Важното е да изстинат във водата.
С памучета (поне за мен) е малко по-пипкаво, защото памукът много се лепи по кристалите.Най-добре стават ако ги обливаш (с капкомер или направо с лъжица). Не ти препоръчвам да ги потапяш директно в боята.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия