Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 107-мa тема

  • 166 897
  • 737
# 705

Миди с ориз

Виж целия пост
# 706
 и Рибен терин

Виж целия пост
# 707
Може ли рецептата за рибния терин? Изглежда много добре на снимката, предполагам че ще е и много вкусно!
Виж целия пост
# 708

Лабрексче, много интересни кюфтенца със сос. Ще споделиш подробности?

ilrai78, такива вкусотии си показала Heart Eyes  bouquet  chef, че моите кюВтенца.......
Скрит текст:
500 гр кайма, 50 гр ориз, 1 белтък, черен пипер - за кюфтенцата. В тенджера слагам олио, глава лук и морков настърган, само да започнат да се запържват, не ги пържа до омекване. Наливам водичка, не много, колкото да покрие кюфтетата, посолявам, понякога и кубче бульон слагам, но много рядко. Като заври водата, пускам кюфтенцата, оваляни в брашно. Варя 40 мин някъде и застройвам с кисело мляко 100-ина грама и жълтъка. Подправки според настроението и апетита Grinning - къри, индийско орехче, кимион, черен пипер, бахар, девисил, магданоз. Харесваме ги с пържени картофки, тая вечер добавих и пържени гъбки, имах няколко останали, та ги оползотворих. Peace

Сега ще търся рецептата на кекса, дано си я написала! Grinning  bouquet

Аз пък бях решила, че гъбките са някак част от сосчето  Mr. Green Да си призная, не съм се сещала да хапваме с пържени картофки Simple Smile Мерси, че ме светна   bouquet

А кекса не съм го написала още. Ще го пусна тези дни.  Hug
Виж целия пост
# 709
Икси,Гисчо,въобще всички сте много колоритни.
Bianka ,и аз правя миди с ориз, но твоите са мноого по-артистични-красота!
Тайна - снощи в 02.00ч. звъни ми по GSM-а от "оня свят" -Рембранд и ме пита:
- А бе midkoo, каква е тая красива пита от малки кроасанчета на Тайна,
НЕМОГА да я нарисувм бе...!
от мен първи бледи напъни да спастря козунак.Пак по ваша рецепта
малко на места прегоря,но опря горе в реотаните... Sick

Виж целия пост
# 710
    Мидко, благодаря  Hug!Козунака ти е разкошен!

    Понеже моите искаха пак кроасани, реших да направя така питката.Разделих тестото на три, разточих три кръга, всеки намазах с масло и сложих един върху друг.Нарязах на триъгълници и навих като кифлички.Едно време така правех погача Слънчоглед, но редях със среза нагоре и едно в средата, сега и викат питка Слънце.
Виж целия пост
# 711
У нас тази вечер зелена салата, кебапчета и кюфтета на грил тигана, на които е майстор големия ми син и картофи по селски и хляб със закваска.


Виж целия пост
# 712
Мидко - и ти не падаш по долу, супер си ,давай все така!  thumbsup

От мен съвет
- под печивата подлагай хартия за печене на фино( с други марки съм имала проблем), че да си спестиш жуленето на тавите, а и по-лесно излиза питатаили козунака. Под пици -също ,под хрупкави баници - пак. Не слагам единствено под баницата ,която обръщам върху чаши. Пробвай, доволен шЪ останИш  Grinning
Ако не ме разбираш - виж в подписа ми - манджите - там има подложено под тутманик и банички(мисля)
Виж целия пост
# 713
Лесни домашни пърленки!
Виж целия пост
# 714
   
    Понеже моите искаха пак кроасани, реших да направя така питката.Разделих тестото на три, разточих три кръга, всеки намазах с масло и сложих един върху друг.Нарязах на триъгълници и навих като кифлички.Едно време така правех погача Слънчоглед, но редях със среза нагоре и едно в средата, сега и викат питка Слънце.

аз съм нещо глупава, това не го разбрах как става Sad връшах се, гледах снимката, пак нищо   #Crazy
обожавам аромата на масло, но ако не използвам класическата  технология за направа на кроасан, а просто намажа с повече масло, тестото / каквото там правя/ става клисаво ... не само не разбрах, но и не можах да си обясня проблема май  Thinking
Виж целия пост
# 715
Една шаренка салата от мен:



Желирана салата
Виж целия пост
# 716
   
    Понеже моите искаха пак кроасани, реших да направя така питката.Разделих тестото на три, разточих три кръга, всеки намазах с масло и сложих един върху друг.Нарязах на триъгълници и навих като кифлички.Едно време така правех погача Слънчоглед, но редях със среза нагоре и едно в средата, сега и викат питка Слънце.

аз съм нещо глупава, това не го разбрах как става Sad връшах се, гледах снимката, пак нищо   #Crazy
обожавам аромата на масло, но ако не използвам класическата  технология за направа на кроасан, а просто намажа с повече масло, тестото / каквото там правя/ става клисаво ... не само не разбрах, но и не можах да си обясня проблема май  Thinking
Писах ти на лично, то си е питка, не е кроасан, само вида е като кроасан.Втасва си като питка и се пече като питка.И маслото е много по-малко.
Виж целия пост
# 717
Добро утро, момичета! И все се каня да напиша момчето или по-скоро двете момчета да се имат предвид поздравите ми и да не се обиждат, че не пиша "момичета и момчета". Някакси не ми се извърта езика и съответно пръстите да го напиша, защото бройката е малка. Hug
Аз болна не болна пак на работа - мразя да се мъкна като парцал, ама няма начин.
Отново много красоти видях, и в прословутия фб напоследък много се размяташе подобие на желираната салатка. lina kaz, обаче я е спретнала много красива. И като се връщам да ви чета не знам от кое да си взема по-напред - всичко много апепитно! Поздравления! Дано съвсем скоро успея да се включа с нещо ново...
Виж целия пост
# 718
Simple Smile Бързам да споделя с вас от три дни си имаме дихидрататор за храна и работи ден и нощ хихи
Simple Smile

направихме си подправка за супа



и сурови ореховки с рожков



Аз преди около година промених начина си на хранене и затова мислех че нямам каква да покажа но сега усещам, че всички тези рецепти трябва да бъдат споделяни - разбира се торти продължавам да правя за приятели  Ето две от тях - без много да ви ангажирам Simple Smile



Виж целия пост
# 719
Уау, Лукс, останаха ми очите и в двете торти Simple Smile

От менЧервено кадифе Simple Smile Ако не се сложи червена боя стават само какаови



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия