За БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 484
  • 735
# 630
Последните 20 минути от живота ми минаха в миене на половин кило спанак. Моля ви, кажете ми, че има по-лесен и бърз начин за чистенето на това чудо от коренче по коренче и листо по листо...
Само 20 минути?  Друг начин няма, освен с малко песъчинки да остане. ... Peace
Виж целия пост
# 631
Последните 20 минути от живота ми минаха в миене на половин кило спанак. Моля ви, кажете ми, че има по-лесен и бърз начин за чистенето на това чудо от коренче по коренче и листо по листо...
има. купи си замразен от магазина   Joy
Виж целия пост
# 632
И аз така прекарах преди малко едни 20 минути в миене на спанак...
Бонго, купувала съм замразен, ама той чак пасиран.
Ако някой знае марка замразен спанак, който да не е пасиран, нека да сподели.
Виж целия пост
# 633
И аз така прекарах преди малко едни 20 минути в миене на спанак...
Бонго, купувала съм замразен, ама той чак пасиран.
Ако някой знае марка замразен спанак, който да не е пасиран, нека да сподели.
Аз си вземам от Кауфланд които е в пликче.Само листа и е много чист.
Виж целия пост
# 634
И аз така прекарах преди малко едни 20 минути в миене на спанак...
Бонго, купувала съм замразен, ама той чак пасиран.
Ако някой знае марка замразен спанак, който да не е пасиран, нека да сподели.
Аз си вземам от Кауфланд които е в пликче.Само листа и е много чист.

Замразен ли?
Защото аз взех незамразен в пликче от Била, ами .... мих си го листо по листо.
Виж целия пост
# 635
Не не е замразен.Пресен в пликче някъде 300-400гр е мисля.На щанда за зеленчуци.
Виж целия пост
# 636
Днес в кварталния магазин видях  тъмно брашно от пшеница. Може ли някой да ми обясни какво означава това и какво да очаквам от това брашно ако си направя хляб. На пакета очаквах да пише какъв тип е брашното, за да се ориентирам, но нищо друго не пишеше.
Виж целия пост
# 637
Последните 20 минути от живота ми минаха в миене на половин кило спанак. Моля ви, кажете ми, че има по-лесен и бърз начин за чистенето на това чудо от коренче по коренче и листо по листо...

Ми къпя го спанака съвсем лесно, в дълбока голяма купа или малко легенче/кофа, 2-3 води и е готов, пада пясък и всичко.
Виж целия пост
# 638
Последните 20 минути от живота ми минаха в миене на половин кило спанак. Моля ви, кажете ми, че има по-лесен и бърз начин за чистенето на това чудо от коренче по коренче и листо по листо...

Ми къпя го спанака съвсем лесно, в дълбока голяма купа или малко легенче/кофа, 2-3 води и е готов, пада пясък и всичко.
Направо си го изпирам в легена със студена вода. Crazy И като се понакисне малко, всичко пада на дъното.
Виж целия пост
# 639
Последните 20 минути от живота ми минаха в миене на половин кило спанак. Моля ви, кажете ми, че има по-лесен и бърз начин за чистенето на това чудо от коренче по коренче и листо по листо...

Ми къпя го спанака съвсем лесно, в дълбока голяма купа или малко легенче/кофа, 2-3 води и е готов, пада пясък и всичко.
Направо си го изпирам в легена със студена вода. Crazy И като се понакисне малко, всичко пада на дъното.

 Joy  Joy
Съгласна съм, може и пране да го наречем действието!
Виж целия пост
# 640
тъмно брашно от пшеница
Според мен би трябвало да е типово брашно, демек - 1150, ама редовно се пропуска числото.  Close 
Трябва му малко повече мая според мен. Аз тъкмо вчера правих типов... за крустините.  Wink
Виж целия пост
# 641
Днес в кварталния магазин видях  тъмно брашно от пшеница. Може ли някой да ми обясни какво означава това и какво да очаквам от това брашно ако си направя хляб. На пакета очаквах да пише какъв тип е брашното, за да се ориентирам, но нищо друго не пишеше.
такова ли (пост 571)  ? -  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587289.570
Виж целия пост
# 642
И аз така прекарах преди малко едни 20 минути в миене на спанак...
Бонго, купувала съм замразен, ама той чак пасиран.
Ако някой знае марка замразен спанак, който да не е пасиран, нека да сподели.

Aз купувам такъв :
Скрит текст:

А в Бг със сигурност има от този :
Скрит текст:
Виж целия пост
# 643
Проблемът е че при нас лятото е много влажно и горещо. решението е единият пакет в буркан в шкафа, без да го отварям. Другият малко за ползване в ежедневно отварящо се бурканче, а по голямата част в друг.
Благодаря за помощта Hug

Нанди,аз купих преди повече от година голяма разфасовка суха мая от Костко,държа я в хладилника и нямам никакъв проблем.
Виж целия пост
# 644
Благодаря Pety Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия