За БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 480
  • 735
# 660
А може и просто да сложите бонбони After Eight към муса Simple Smile
Виж целия пост
# 661
Здравейте мили мами!
Простете за глупавия въпрос ,но не съм много веща в готвенето,та купих си хартиени кошнички за мъфини и ми е чудно дали мога да пека в тези кошнички или трябва първо във форма и после да ги сложа в тях просто за красота  Embarassed Благодаря предварително за отговорите!
Виж целия пост
# 662
Печеш в кошничките, но задължително поставени във форма за мъфини. Ако опиташ само в тях и в обикновена тава, тестото ще се разтече и ще ги обезформи и не се получава.
Виж целия пост
# 663
Здравейте мили мами!
Простете за глупавия въпрос ,но не съм много веща в готвенето,та купих си хартиени кошнички за мъфини и ми е чудно дали мога да пека в тези кошнички или трябва първо във форма и после да ги сложа в тях просто за красота  Embarassed Благодаря предварително за отговорите!

Слагаш кошничките във формата и така печеш.
Виж целия пост
# 664
Благодаря за бързите отговори! Simple Smile Никога не бих се сетила  Embarassed
Виж целия пост
# 665
хелп, искам да замразя зеле, че ми остана половин огромна глава- сурово ли да го замразя или да го сваря  newsm78


Слагай в плик и замразявай направо. Аз замразих 6 зелки онзи ден. По принцип всяка година ми остава зеле и го слагам във фризера. После дори е по- меко и лесно за обработка  Peace
Виж целия пост
# 666
хелп, искам да замразя зеле, че ми остана половин огромна глава- сурово ли да го замразя или да го сваря  newsm78


Слагай в плик и замразявай направо. Аз замразих 6 зелки онзи ден. По принцип всяка година ми остава зеле и го слагам във фризера. После дори е по- меко и лесно за обработка  Peace
Да уточним - прясно или кисело?
Виж целия пост
# 667
за прясно зеле става въпрос.
П.п. Лабрекс  направих пържените ти пържоли /покрай пуснатите линкове за бирените рецепти/, е голяма вкусотия се оказаха  bouquet
Виж целия пост
# 668
П.п. Лабрекс  направих пържените ти пържоли /покрай пуснатите линкове за бирените рецепти/, е голяма вкусотия се оказаха  bouquet

silsa, радвам се, че са ви допаднали!  bouquet
Виж целия пост
# 669
Момичета и момче, днес си купих свежо мляко и като го преварих останах приятно изненадана от гъстия жълт каймак, който се получи. Въпроса ми е може ли да се "изработи" нещо от него или просто така да си го хапваме? Той този свърши  Embarassed, ама за друг път да знам.
И още нещо да ми дадете насоки къде да чета как се приготвя кисело мляко. Може да опитам да направя.
Много ви благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 670
antonia някъде във форума имаше дълга-дълга тема как се прави кисело мляко. Няма да мога да ти я открия, но ще ти разкажа собствен (и на свекървата опит). Първо и най-важно са необходимите продукти: прясно мляко, квас (от друго кисело мляко), буркани, старо одеало. Прясното мляко се сварява и се оставя малко да поври (ама не половин час). Оставя се да изстине до около 40 градуса - нямам термометър за храни и Т я меря така - да ми е много топло на кутрето, но да мога да го държа в млякото. В голям буркан с винт (мисля са 800 мл) се слага по 1 супена лъжица квас (кисело мляко) и се долива внимателно около чаша прясно мляко, разбърква се хубаво, долива се прясно мляко до горе, разбърква се да се хомогенизира, завива се капачката. Така напълнените буркани се завиват (да им е добре топло) с одеалото - някъде където няма да ти пречат за около 4-5 часа. След този период ги развиваш и за около 2 часа се достига стайна температура (те са доста по-топли докато са завити). След това си прибираш в хладилника и консумираш с кеф.

Каква квас да ползваш ми е трудно да кажа, тъй като не знам всичките видове млека дето се продават по магазините. Най-добре с това, което ти бие най-малко на нишесте.

Успех и да се похвалиш.

А ако намериш и домашни яйца не е истина какъв крем карамел става с това мляко Simple Smile
Виж целия пост
# 671
.........
И още нещо да ми дадете насоки къде да чета как се приготвя кисело мляко. Може да опитам да направя.
.........
 Навреме съм правила така:
  Прясното мляко да кипне и да се остави да изстине до температурата ,която ще е поносима за малкото ти пръстче .
  Тогава във млякото се слага малко кисело мляко (от по-истинските) . На 1/1,5 л прясно мляко съм слагала 1 с.л. кисело . Разбърква се .
  Съда (затворен разбира се) със тази "смес" се завива във вестници и дебел юрган  за 2-3 часа (зависи колко топло е в помещението) .
  Развива се . Прибира се в хладилник .

  Направо ти завиждам за киселото мляко ,което ще похапваш ! Grinning Hug
Виж целия пост
# 672
Дарина, Селма, описали сте го като много лесно. Утре ще ида за още мляко и ще опитам да направя и аз. Много ви благодаря! Hug
Виж целия пост
# 673
Май вече няма чак такива фалшиви кисели млека, че да не стават за закваска. Все имат по някоя бактерия оцеляла.  Grinning
Виж целия пост
# 674
Относно нишестето с киселото мляко, нали знаете как се проверява дали в киселото мляко има нишесте?
В чинийка се слага малко кисело мляко и се капва капка йод. Ако посинее - теса е положителен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия