РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

  • 152 262
  • 329
# 135
t_ , накиснат хляб няма ли в твоята рецепта?
И пасатора на миксера се ползва, нали?

Не няма хляб . Пасатора не се ползва . По принцип за 15-20 мин. става
Виж целия пост
# 136
t_ , накиснат хляб няма ли в твоята рецепта?
И пасатора на миксера се ползва, нали?

Не няма хляб . Пасатора не се ползва . По принцип за 15-20 мин. става

Обърна ми представите. Колко много варианти има за едно и също нещо.
Виж целия пост
# 137
Ами той хляба е с неутрален вкус сигурно може да се прибави за да стане повече , както е при кюфтетата Wink
Виж целия пост
# 138
Ами той хляба е с неутрален вкус сигурно може да се прибави за да стане повече , както е при кюфтетата Wink
При кюфтетата, и то само при пържените, се добавя, за да обере мазното. И при хайвера мисля, че е за това, да олекоти вкуса от мазното.  Thinking
Виж целия пост
# 139
Ами той хляба е с неутрален вкус сигурно може да се прибави за да стане повече , както е при кюфтетата Wink
При кюфтетата, и то само при пържените, се добавя, за да обере мазното. И при хайвера мисля, че е за това, да олекоти вкуса от мазното.  Thinking

Пържени , не пържени когато имаме много народ за хранене се налага Wink
Виж целия пост
# 140
Ние си правим тарама хайвер от хайвер на каракуда. Сега е времето за събирането му.
 Поставя се в буркан, изчистен от ципите и объркан със сол и отгоре един пръст олио, за да се спре достъпа на кислород. И така в хладилника. Като узрее, става яркооранжев.
Обикновено взимаме 2 с. л. от него и разбиваме с перките за яйца на миксера, като добавяме олио до достигане консистенция на майонеза. Добавяме среда от бял хляб, накиснат в прясно мляко, настърган лук, сол и лим. сок.
Яла съм и от хайвер на шаран. Хубав е.
Виж целия пост
# 141
Майка  го прави с грис (сварен), а не хляб.....на мен повече ми допада на вкус с грис. С хляб ...ми е хлебен  Mr. Green хайвера.
Виж целия пост
# 142
Някой да знае  Ред Хот Пица във Варна, барбекю соса към крилата те сами ли си го правят и ако е така какваму е рецептата .
Виж целия пост
# 143
Някой да знае рецептата за приготвяне на крекери с овесени ядки, маслини и риган, които се продават в здравословните Фреш-магазини?
Виж целия пост
# 144
хляба ще омекоти вкуса...
а когато се разбива и има един момент в който става супер твърд. Тогава се добавя топла водичка, но малко - само да помогнете на миксера да не се тормози... и тогава става и пухкав.
и е важно да не предозирате олиото, защото ще се пресече.
Виж целия пост
# 145
Това да знае някой как се прави
Сакурамучи

https://www.facebook.com/maru.japan/photos/a.367730933314292.901 … ype=1&theater
Виж целия пост
# 146
Скоро опитах в Хепи тиквички със сирена отгоре, някой идея за рецепта?
Виж целия пост
# 147
Някой знае ли как се прави соса за дюнер? Питам специално този на Аладин Фуудс
Виж целия пост
# 148

Гeрито поне моята версия за него е:
домашна майонеза,чесън,копър,кис,мляко.сол
Виж целия пост
# 149
аз слагам и лимон  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия