РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

  • 151 559
  • 329
# 315
Соево- чесновата майонеза от Хепи някой разгадал ли я е?
Виж целия пост
# 316
Соево- чесновата майонеза от Хепи някой разгадал ли я е?
Продават по магазините соева майонеза. Добавяш чесън, малко горчица, разбъркваш и оставяш да се овкуси напълно.
Виж целия пост
# 317
Скоро гледах рецепта от Хепи за бразилски хлебчета, но сега не мога да я открия. Някой дали може да помогне?
Виж целия пост
# 318
https://www.bg-mamma.com/?topic=243065

От "Гответе с мен" рецептата е:
https://www.gotvetesmen.com/a/pao-de-kedzo-brazilski-xlebceta-bez-gluten
Виж целия пост
# 319
Някой да знае рецептата за хепи рулца Блек Ангъс. От предястията. В кори за баница е, но най ми харесва вътре колко е сочно и със сос, а отвън корите са хрупкави.
Виж целия пост
# 320
Наскоро ядох салата Корсика в Хепи и в чинията имаше хумус, но беше страшно вкусен и гъст, нищо общо с купешкия или с този, който съм правила вкъщи. Дали някой знае как го правят?
Виж целия пост
# 321
Наскоро ядох салата Корсика в Хепи и в чинията имаше хумус, но беше страшно вкусен и гъст, нищо общо с купешкия или с този, който съм правила вкъщи. Дали някой знае как го правят?
В Хепи хумусът се доставя готов, но понякога свършвал, си правели сами.
Виж целия пост
# 322
В едно бистро опитах свински джолан без кост с някакъв кафяв сос ......да знаете какъв е ?
Виж целия пост
# 323
Може да е грейви - сгъстен соса от печеното, може да е барбекю сос, съ соев сос, с бира....много неща
Виж целия пост
# 324
Някаква вариация на грейви ще е било, не изключвай и възможността да е бил готов сос който се купува на прах и само разтварят доза като ще сервират такова ястие, това го правят в доста заведения...
Виж целия пост
# 325
Соево- чесновата майонеза от Хепи някой разгадал ли я е?
200 гр.майонеза ДЛ
5гр.чеснова паста( пасира се чесън с олио)
10 гр.кикоман ( става и друг соев сос )
5 гр. Уни сос ( Маги)
Аз винаги съм го правила с обикновена домашна майонеза и пак става.
Виж целия пост
# 326
Благодаря. А какво е майонеза ДЛ?
Виж целия пост
# 327
Благодаря. А какво е майонеза ДЛ?
Марката на майонезата - https://shop.gladen.bg/product/dl-mayoneza-s-yayca
Виж целия пост
# 328
А тази соево-чеснова майонеза как се използва?
Виж целия пост
# 329
Някой има ли рецепта за торта Парфе, която сервираха едно време, преди повече от 35 години в сладкарница Кристал? Търсената е бяла на цвят, сервирана като квадрат от бял крем върху тънък бял блат, но не можаха да ми обяснят вкуса, а не го помня, макар и сигурно да съм я пробвала като дете. Може и други разновидности ако имате. Благодаря.

В едно бистро опитах свински джолан без кост с някакъв кафяв сос ......да знаете какъв е ?

Най-вероятно gravy, но може и да е просто кафяв или тъмен roux sauce. Като бешамел, но брашното се пържи много по-дълго. Sauce espagnole, sauce cajun, sauce créole  като пуснеш в търсачка излизат рецепти. Ето как се прави и снимки:

https://feed-your-sole.com/how-to-make-a-roux/

Може да е някакъв сос с червено вино като sauce bourguignonne или sauce meurette, които са разновидности на испанския сос-майка. Има и други - bigarade, например.

Sauce demi-glace, carbonate flamande са възможности, макар и обикновено да се сервират върху говеждо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия