РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

  • 152 605
  • 329
# 105
Айде и аз пльоссссссс!
Ще чета за пилишките дреболии, че хич не ми се получават. Cry
Сърчицата жилави, дробчетата разпльокани. Връщам се да търся! Peace
Виж целия пост
# 106
Ядох в едно заведение Ориз със зеленчуци до колкото усетих съдържаше  ориз, зеле, морков, грах, царевица, яйца - Някой има ли рецепта или предположение как се приготвя?
Виж целия пост
# 107
Това не е ли китайският специалитет "Ориз със зеленчуци"?

Доколкото съм чувала за технологита на приготвяне, оризът се сварява предварително, а после се запържва със зеленчуците и повечко мазнина на силен огън в уок. Яйцето се слага накрая, като ястието се разбърква добре.

Лично аз харесвам повече техните спагети със зеленчуци. Пробвала съм да приготвя и оризовите им спагети, но без особен успех. Ако някой знае технологията, нека сподели.
Виж целия пост
# 108
Някой знае ли рецептата на хепи за гарнитурата със спанак?
Виж целия пост
# 109
Не се заблуждавайте, добрият вкус на салатите в Хепи се дължи на добавения мононатриев глутамат.
Виж целия пост
# 110
Знам, но все пак искам да направя нещо подобно и ще бъда благодарна на някаква рецепта Simple Smile
Виж целия пост
# 111
Гледах една картинка но някакъв хотел в Тайланд и там като гарнитура имаше панирано листо от спанак . Много красиво изглеждаше , но аз се съмнявам че няма да се сгърчи при термообработката .
Някаква идея каква ще да е тази панировка
Виж целия пост
# 112
Опитай това
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2012/06/blog-post_17.html
Виж целия пост
# 113
Момичета, здравейте!

Видях, че в много от темите се коментираше "Панна кота"-та...
Аз ви пускам оригинална италианска рецепта, страхотна е - мой любим десерт!

500гр. течна животинска сладкарска сметана
300мл. прясно мляко
5 с.л. захар
ванилия
20г. желатин

Привет,много искам да пробвам тази рецепта,но се чудя дали ще се получи с  растителна сметана?Много ми е трудно да открия животинска.
Виж целия пост
# 114
Привет,много искам да пробвам тази рецепта,но се чудя дали ще се получи с  растителна сметана?Много ми е трудно да открия животинска.

Винаги съм мислела , че сметаните , които са в кофички  са с животински произход. но точно в момента нямам в халдилника такава да проверя дали не греша  newsm78
Виж целия пост
# 115
Гледах една картинка но някакъв хотел в Тайланд и там като гарнитура имаше панирано листо от спанак . Много красиво изглеждаше , но аз се съмнявам че няма да се сгърчи при термообработката .
Някаква идея каква ще да е тази панировка

Tempura?
Виж целия пост
# 116
Привет,много искам да пробвам тази рецепта,но се чудя дали ще се получи с  растителна сметана?Много ми е трудно да открия животинска.

Винаги съм мислела , че сметаните , които са в кофички  са с животински произход. но точно в момента нямам в халдилника такава да проверя дали не греша  newsm78
Ами аз вече го направих с растителна сметана и се получи Heart Eyes
В кофички не е ли заквасена сметана?
Виж целия пост
# 117

В кофички не е ли заквасена сметана?
Точно. А за панакота се иска течна.  Peace
Виж целия пост
# 118
Привет,много искам да пробвам тази рецепта,но се чудя дали ще се получи с  растителна сметана?Много ми е трудно да открия животинска.
Да, ще се получи  Peace.
Най често срещаната животинска сметана на пазара е Президент, но и цената и не е за пренебрегване - 12лв и нагоре за литър.

В кофичките  е заквасена сметана, съвсем друг вкус има.  Не че не може да се направи панакота със заквасена сметана- може.

П.п - извинявайте, коментара ми се оказа леко излишен, но когато го пусках...нямаше отговори по темата, не ме и извести за такива ...някаква дупка в нета се получи, явно  Thinking.
Виж целия пост
# 119
Привет,много искам да пробвам тази рецепта,но се чудя дали ще се получи с  растителна сметана?Много ми е трудно да открия животинска.

Във всички хипермаркети продават животинска. В Билла е на щанда при маслото и млякото. Има и 20%, и 30%. 2 лв за 200гр.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия