Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 108-мa тема

  • 165 622
  • 747
# 30
 Heart Eyes Прекрасни неща сте показали  Heart Eyes

От мен разрез на тортата от онзи ден



Кроасани с масло - ужасно вкусни и пухкави по рецепта на Съншайн китчън

Виж целия пост
# 31
Besyto, може ли рецепта за безумно вкусната торта, която си показала?  Laughing
Виж целия пост
# 32
И за кроасаните с масло, ако може.
Виж целия пост
# 33
Тортата я правих по три рецепти  Mr. Green

Шоколадовият блат и мус взех оттук - http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/ , като добавих и 100-150 гр лешници
Ваниловите блатове ги правих по тази рецепта
А белият крем е обикновен млечен и е от рецептата за торта бяла неделя, също и крокана съм го правила по тази рецепта, само че го приготвих със 160гр. захар и 70гр орехи  Peace Точно колкото да обсипя цялата торта.


Кроасаните са по рецепта на Съншайн Китчън - http://sunshineskitchen.com/homemade-croissants/, а техниката, която изпозлвах е от това клипче http://www.youtube.com/watch?v=nvYMnMT6eVc
Виж целия пост
# 34
Пепика, благодаря за новата вкусно поднесена тема!  bouquet

Може ли рецептата за рибния терин? Изглежда много добре на снимката, предполагам че ще е и много вкусно!

За ималите  търпение има и наградка-златна рибка  Laughing

Рибен терин




Виж целия пост
# 35
Пълнени тиквички
Виж целия пост
# 36
От мен разрез на тортата от онзи ден




Разрезът изглежда много добре. Може ли да ми кажеш за белия крем, че не ми става много ясно - млякото се вари със захарта, слага се брашното и нишестето, изчаква се да изстине напълно крема и тогава му се слагало масло. Как ще се смеси тогава това масло със студения крем, за да стане еднородна смес?

От мен едно пиле, пълнено със сирене:
Виж целия пост
# 37
Първо да благодаря за новата страхотна темичка  bouquet

Второ БРАВО на всички изявили се до сега невероятни неща сте приготвили то не са козунаци,торти,гевреци,кроасани....... ooooh!  bouquet

бонболина този кодрит по коя рецепта го прави? Страхотен ти е станал. Аз все още не мога да се престраша че не съм много добра с крем карамела.

И да не кажете гол запис ето едно пасирано гуакамоле, но аз си харесвам повече рязаното  Naughty


Я какви хубави снимки стават  на светло:)
Виж целия пост
# 38
Много вкусно и апетитно е от всички
За вечеря таратор ,зелена салатка,шницели  и едни мекици

http://www.picvalley.net/u/1905/124644218913182795761364145419NN … jwRkWceq4VP5t.JPG

Megansg, знам, че някъде беше писала рецептата за шницелите, но не мога да я намеря. Ще може ли пак да я дадеш? Много апетитно изглеждат.

Страхотни неща показвате, момичета!
Виж целия пост
# 39
Lili8507,
Скрит текст:
рецептата имам от приятелка,но сигурно и други дами я използват-пействам ти я
Арабски сладкиш-Кодрит Кадар - Продукти
5 с.л. захар за карамелизиране

За крем карамела:
6 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии
600 мл. прясно мляко

За кексовата смес:
1 яйце
100мл прясно мляко
100мл олио

1/2 ч.ч. захар
2 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. брашно
лим. кора

Начин на приготвяне:
Карамелизирате захарта на дъното на кексова форма.
Отгоре изливате разбитата смес за карамела.
В средата й изливате кексовата смес /не се притеснявайте, че потъва - при печенето се издига отгоре/.

Пече се на водна баня на 180 градуса 1 час /докато кексът се отлепи от формата/. Оставя се да изстине заедно с водната баня. После - една нощ в хладилника или няколко часа и след това се обръща

Аз забравих да сложа лимоновата кора и го обърнах още като изстина.Правих го на обяд и вечерта бе поднесен.
Много е лесен,ефектен и вкусен.Опитай!
Виж целия пост
# 40
Продължаваме на постна тема - постни пълнени чушки с ориз вкъщи.

Виж целия пост
# 41

Пепче благодаря за темичката! Hug Hug


Тас кебап



Вкусна яхния с коприва



Консерва риба с доматен сос  на Джема




Сърми лозов лист с млечен сос





Чатал татлъсъ




Козунак с картофи по рецептата на Джема

Виж целия пост
# 42
Точно на мен ли се падна да публикувам след Зиче. Много и красиво.
Едно постни чушки много ме съблазняват, стават невероятно вкусни само със сухи. Не че ще откажа с пресни  пиперки, но вкуса много губи.
От мен домашни бонбони 3 в 1 : Наслада, Черни и бели корали.
http://alekskalina.blogspot.com/

Виж целия пост
# 43

Разрезът изглежда много добре. Може ли да ми кажеш за белия крем, че не ми става много ясно - млякото се вари със захарта, слага се брашното и нишестето, изчаква се да изстине напълно крема и тогава му се слагало масло. Как ще се смеси тогава това масло със студения крем, за да стане еднородна смес?

Скрит текст:
Остави си маслото на стайна температура и го нарежи на малки парченца. Смесва се без проблем, все пак доста поомеква.  Peace Ако се притесняваш го сложи по-рано, но все пак гледай да е почти изстинало


Страхотно пиле между другото  Heart Eyes
ЗИЧЕ , Гисчо, прекрасни както винаги  Heart Eyes
Бианка, този рибен терин е толкова изкушаващ  Crazy приятеля ми си пада по такива рибни ястия и смятам да го изненадам с твоето творение.  Heart Eyes
lst, и при теб е доста сладко и апетитно  Crazy
Виж целия пост
# 44
Гуинет,   от дъщеря ми   bouquet за спанака с ориз и яйца
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия