Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 108-мa тема

  • 165 613
  • 747
Заповядайте в новата 108-ма  тема !!!









Моля ви използвайте бутона ИЗВЕСТИ , постове тип ЗАПИС пълнят 5 страници от темата.
Благодаря ви предварително!



Качване, намаляване на картинки и снимки.



Виж целия пост
# 1

Пепика,   bouquet

Разкошни торти видях в предната темичка!   bouquet  chef И не само торти......... Heart Eyes   bouquet

Подкокоросана от момичетата в лидълската тема, купих румънско царевично брашно и спретнах мамалигата! Вкусна е Heart Eyes, само дето се размислих, дали не е гмо.... newsm78 Оказа се, не било, ама кой да чете....... Embarassed



Много вкусни Постни овесени бисквитки без захар ( и без брашно).



И поредното ми "постижение" със суха мая, не се разбираме с нея и това е..... Sad



Понеже редактирам, тук ще допиша, Вени, страхотна си на козунаците! И не само на тях, де! Heart Eyes  bouquet  chef

mama Tin, ще се възползвам от съвета ти, току виж пък взел, че станал свестен хляб.  bouquet Много апетитно пиле! Heart Eyes

huliganka, благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 2
Лабрекс, страхотно изглежда мамалигата Peace Аз на сухата мая и хванах цаката - слагам само по 1чл, но втасвам цяла вечер в хладилника.


От мен пълнено пиле с кисело зеле

Виж целия пост
# 3
Пепика   bouquet

Labrex,  Hug пак съблазняваш!   bouquet

От мен "Козунак Venetta" с пълнеж от мак.





Виж целия пост
# 4
Labrex, Venetta....изкушаващи вкусотии.... ooooh!  Peace
Пепика,   bouquet
Виж целия пост
# 5
Докато се набутам тези дни да се запиша, за да не ми бягате много, виждам сега нова тема, за която благодаря на Пепика.

Ох, какъв козунак на Венета! Проговори ми... и сега трябва да меся тези дни и аз.

От мен - паста и солени мъфини със зелени маслини и сушени домати.



Виж целия пост
# 6
Звезден^Прах усуканицата ти е прекрасна   bouquet  bouquet,моля те сподели рецептата много обичаме в къщи тестени със зеления.
Виж целия пост
# 7
Vania, усуканицата е по рецепта от блога на Йоли, само, че аз за плънката подготвих и задуших зеленина и сложих сирене. Не можах много да го усуча, но се получи, много вкусен хляб със зеленина . Идват празници и пак ще го направя  Wink

http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_4711.html
Виж целия пост
# 8
Ауууу, Venetta, не мога да им устоя на твоите козунаци! И аз всяка година правя домашни по празниците, но твоите са просто....нямам думи! Имам чувството,че ги вадиш една идея преди точно да започне да излиза суха клечката, за да са така сочни и с такива конци?!
Виж целия пост
# 9
Май само на мен не ми се получи козунака Венета Cry
Виж целия пост
# 10
   Пепика, благодаря за новата тема! Аз да се запиша с едни ръжено-пълнозърнести охлювчета с ленено семе, които нямат вид, но бяха вкусни.

Виж целия пост
# 11
Veneta,страхотен козунак си направила!Поздравления  bouquet
Виж целия пост
# 12
Благодаря ви много, Дами, вие също представили невероятни вкусотии! Комплименти!!   bouquet

KaRoLa

Скрит текст:
KaRoLa, пиши ми ако желаеш на лични как точно си го направила и ще намерим къде е грешката. Ще успееш, сигурна съм.    thumbsup

Mistery, да ти призная откровено никога не засичам време. Пека ги по чувство, също никога не правя проба с клечка, затова и в нито една моя рецепта няма подобна препоръка. Малко ми е трудно да го обясня. Времетраенето е много относително нещо, защото зависи от доста неща. Например колко са големи козунаците, по-скоро колко са дебели, колко са дълги е все едно. След това как пече фурната и не на последно място самите продукти. Има известна разлика между различните видове брашна. За мен е важно, като го погледна да има вид на изпечен, да е лек като го повдигна. Често козунаците изглеждат изпечени, но въпреки това външният им вид е малко особен, човек има чувството, че отгоре козунакът е уж вече приятно кафяв, но стои някак тежък и сякаш през този приятно кафяв цвят прозира недоизпечената му вътрешност. Съжалявам, че вратата на моята фурна е така мрежеста и не мога да направя ясна снимка. Ето тук на тези снимки горе долу се виждат етапите на изпичане.






Не бих казала обаче, че вадя козунаците от фурната малко по-рано. Просто не ги оставям да се препекат, но мисля и това не е от голямо значение, защото ми се случвало отгоре да са малко препечени, а вътре да са пак сочни. Според мен това е от температурата, на която се пекат. При мен най-хубави се получават на 200°С. Ако температурата е по-силна, то тогава отгоре се препичат, а вътре са малко глетави, ако е обаче по-слаба, то тогава се изпичат добре, не са изгорели отгоре, но вътре са сухи, защото тогава по принцип се пекат по-дълго. Аз предпочитам да ми се наложи, да ги покрия с фолио, но не и да ги пека на слаба фурна. Просто с времето всеки трябва да установи за себе си, как най-добре се изпичат козунаците в неговата фурна. Това е от мен въз основа на личните ми наблюдения, ако се сетя за нещо друго, ще допълня.

И да не са само козунаци да ви покажа и вчерашните ми кифлички от изварено тесто.

Без плънка.





С плънка от мармалад от сини сливи с орехи.

Виж целия пост
# 13
И аз се записвам  в новата тема с козунак- по рецептата на еликсир със сметана, правен по нощите снощи и нещо като тутманик от хрущевско тесто (маслено с мая) със сирене- много вкусен.




Виж целия пост
# 14
Ох, и в този час пак огладнях като гледам какви вкусотии сте показали  ooooh!
Вени, направо ми взе акъла с тези козунаци мила! Царица си и си открила сезона Simple Smile
Гуинет, гъбената каша изглежда много вкусно.
vanilla, шоко тарта е чуден!
labrex, те повечето неща от Лидл са така май..иначе мамалигата е станала много хубава. Peace
lux, голямо витаминозно сладурче си имаш Simple Smile
Звезден прах, всичко ми хареса! Поздравления!

Хрупкави отвън и пухкави отвътре чеснови питчици Божествени са! А какъв аромат се носеше у дома, докато се печаха...ммм



Рецепта тук: http://vkusnoteka.blogspot.com/2013/03/blog-post_26.html

Спокойна нощ   chef  bouquet

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия