помогнете с рецепта за зеленце

  • 2 184
  • 17
искам да сготвя прясно постно зеле, но никога не съм го правила Grinning , ако може рецептата да е в тенджерата под налягане, ще съм ви много благодарна, много ми е удобно да готвя в нея.
Благодаря ви!
Виж целия пост
# 1
Аз винаги го готвя в тенджерата под налягане, просто нямам време за по бавно готвене.
Значи, правя го така:
  Накълцвам зелето и го задушавам леко с малко олио и вода. (докато омекне). После слагам домати и доливам с вода докато се покрие зелето. Затварям тенджерата и след 15-20 мин е готова. Като го отворя слагам червен пипер и варя още малко без да затварям тенджерата.
  По желание после може да се запече леко във фурната.

Забравих - посоляваш на вкус, може да го посмачкаш малко, но може и без намачкване, то си се сварява прекрасно в тенджерата.
Виж целия пост
# 2
Постно прясно зеле правя така:
Зелето го нарязвам,осолявам и намачквам.След това го задушавам в олио и малко вода/около 15 мин,разбърквайки,докато пусне сок/. Добавям още вода/не много,за да може да изври/,червен пипер,черен пипер,домат и копър.
За тенджерата под налягане за съжаление не мога да помогна,защото нямам такава и незнам как се готви в нея.
Виж целия пост
# 3
Аз нарязвам зелето на ситно и го намачквам с малко сол.
Слагам го в тенджера под налягане, слагам домати, лук, ориз, вода, малко олио и затварям тенджерата.
Виж целия пост
# 4
Аз вода не слагам. Така го обичаме. Слагам морков и много домати. 1/2 лъжичка захар, за да не мирише толкова силно. задължително дафинов лист.
Виж целия пост
# 5
Аз като подправка слагам целина  Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Никога не слагам домати, задушавам го с малко зехтин, чер пипер, морков, целина и вряла вода и става бомба.
Виж целия пост
# 7
Цитат на: AFRODDITA
Никога не слагам домати, задушавам го с малко зехтин, чер пипер, морков, целина и вряла вода и става бомба.
Ох, обяснете ми подробно, моля Embarassed , това е много любима манджица,а не се престарашавам...И целината как, кога...аз и имам на глава.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: DolceVita
Цитат на: AFRODDITA
Никога не слагам домати, задушавам го с малко зехтин, чер пипер, морков, целина и вряла вода и става бомба.
Ох, обяснете ми подробно, моля Embarassed , това е много любима манджица,а не се престарашавам...И целината как, кога...аз и имам на глава.

Bulb Нарязвам зелето на ситно, използвам ренде Бьорнер или Вьорнер, както и да е Wink
 Arrow слагам го в тенджера, сипвам зехтин, морска сол и около половин чаша вряла вода, ми не съм фен на мерките Sad
 Arrow добавям червен пипер /горе го пропуснах Confused сори
 Arrow задушавам, прибавям ситно нарязан морков и целина, чер пипер. Зелето си пуска вода, но ако има нужда прибавям още и намалям температурата и оставям да се наготви само Wink
 Arrow при поднасяне ръся с пресен магданоз, може и копър Laughing
 Bulb ако нещо не е ясно, питай Sign Exclamation
Виж целия пост
# 9
абе, AFRODDITA, душа Wink
кажи, моля те, здравословното си обяснение защо не слагаш домати в манджите????
много ми е интересно и ме мъчи любопитство вече  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Цитат на: AFRODDITA
Цитат на: DolceVita
Цитат на: AFRODDITA
Никога не слагам домати, задушавам го с малко зехтин, чер пипер, морков, целина и вряла вода и става бомба.
Ох, обяснете ми подробно, моля Embarassed , това е много любима манджица,а не се престарашавам...И целината как, кога...аз и имам на глава.

Bulb Нарязвам зелето на ситно, използвам ренде Бьорнер или Вьорнер, както и да е Wink
 Arrow слагам го в тенджера, сипвам зехтин, морска сол и около половин чаша вряла вода, ми не съм фен на мерките Sad
 Arrow добавям червен пипер /горе го пропуснах Confused сори
 Arrow задушавам, прибавям ситно нарязан морков и целина, чер пипер. Зелето си пуска вода, но ако има нужда прибавям още и намалям температурата и оставям да се наготви само Wink
 Arrow при поднасяне ръся с пресен магданоз, може и копър Laughing
 Bulb ако нещо не е ясно, питай Sign Exclamation
МЕРСИ!!! Laughing
А в тенджерата под налягане ли ?

Мара Подробната Wink
Виж целия пост
# 11
Според мен зелето е по вкусно с домати, защото те му придават леко кисел вкус. Аз го режа, претривам го със сол, слагам го в тенджерата под налягане, в която добавям малко олио и чаша вода. Задушавам го 15 мин. После го мятам за малко във фурната, за да се запече. Чудно става!
Виж целия пост
# 12
И аз го правя с домати, но слагам и малко чесън - става страхотно! Simple Smile
А иначе може да се сготви и с пиле - също много го обичам  Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Цитат на: Taneto
абе, AFRODDITA, душа Wink
кажи, моля те, здравословното си обяснение защо не слагаш домати в манджите????
много ми е интересно и ме мъчи любопитство вече  Simple Smile

Защото след като претърпи топлинна обработка става киселинно.  Предполагам никой не иска да си вкарва в стомаха киселчоци. Същото се отнася и за лютениците, кетчупи и др. подобни.
Виж целия пост
# 14
Цитат на: DolceVita
color=violet]МЕРСИ!!! Laughing
А в тенджерата под налягане ли ?
[/color]


Не зная, не готвя в такава тенджера Sign Exclamation
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия