Пости 2013 - 2 тема

  • 66 289
  • 740
# 675
adelinda, човек винаги се учи, благодаря  Grinning!
Малко вероятно е мъж ми да я яде и така приготвена, но ще пробвам.
Виж целия пост
# 676
Благодаря за съветите за бамята. Следващия път няма да махам дръжките изцяло.    bouquet
Виж целия пост
# 677
Много ми се иска да ви покажа с какво зарадвах постещи и вегани:

Галет с кокосово масло, с боровинки, къпини и ягоди-веган



А може да ви хареса и хлебчето Жираф, с много хрупкава коричка без никакво яйце.

Приятна вечер! Grinning
Виж целия пост
# 678
Бети, заслужени овации за силното ти естетичестко чувство за поднасяне на ястията! Наистина можеш да нахраниш човек със всичките му сетива Grinning.

Имам въпроси за жирафския хляб. Подозирам, че ще стане любим на дребноватото в къщи.Остава ли ти от пастата за мазане на хляба? В смисъл количеството предполагам е съобразено за намазване на питките, но все пак?
И още - пишеш, че разделяш основното тесто на 6 топки. Готовите ти не ми се виждат по-големи от юмруче, а тестото ти е близо 1 кг. Правилно ли предполагам, че делиш на повече (или не съм прочела, както обикновено?).
Виж целия пост
# 679
Жени, много внимателно си прочела ти. Но дали аз сьм видяла кой колко е изял преди да снимам Rolling Eyes  Моите юмручета са малки, но да  малки са. Вьпреки обилното мазане ми остана малко смес и аз нали . .нищо не хвьрлям- метнах тефлоновия тиган и с много малко мазнина изпекох блини. Нарекох ги така, защото блините се правят с мая. И втасват. Е не са сьс сметана, но такива друг пьт. Децвта и тях хапнаха сьс удоволствие
Виж целия пост
# 680
Е, туй ми беше - да не отива зян замазката после  Laughing (както се казва икономията е майка на мизерията!). Ама пусто така съм гледана - храна на поразия на хвърлям.
Благодаря  Hug!
Виж целия пост
# 681
За мен в никакъв случай не може да се каже, че икономисвам нещо. Гледам да е вкусно, красиво, здравословно-доколкото концепцията на това, което правя го позволява, все гледам да намалям бялата захар или да заменям (единствено в макароните и в целувките спазвам точно количеството)....и нищо не хвърлям, просто защото това е ресурс-някакъв- дали ще е време, труд на някого дето е сял, поливал, готвил и т.н.и всъщност пак се стига до безценния ресурс време. Подозирам, че и ти по този начин гледаш на нещата, но по-популярна е тази сентенция за мизерията, която си е вярна де. Но това е друга тема.Сега ще видя дали имам снимка на няколкото блинки, дето направих от остатъка на пастата.

Извинявам се, по-горе за грешките, но пишех от телефона си, който има инсталиран руски... Embarassed
Виж целия пост
# 682
BiankaD, правилно си ме разбрала. Последното нещо, от което пестя пари е храната. Все пак тя е здраве. Това за мизерията е стара приказка на баща ми, така ми дойде  Laughing.
От него и от дядо ми съм възпитавана така, че да уважавам "хляба", и пак от тях знам, че дори и в мизерно време от храна не бива да се пести.
Виж целия пост
# 683
Жени, мъдри хора са баща ти и дядо ти!  bouquet
Ще ти пратя на лични снимка на "блините".
Виж целия пост
# 684
BiankaD, и аз хвърлих око на хлебчето Жираф. Остава само да си набавя различните брашна.

 Утре е Кръстовден. Пост с олио. Чудя се какво да сготвя в чест на този голям празник. Едното е питка и... нищо друго не ми идва на ум. Каква ще бъде вашата трапеза? Дайте идеи  Simple Smile
Виж целия пост
# 685
Утре е Кръстовден. Пост с олио. Чудя се какво да сготвя в чест на този голям празник. Едното е питка и... нищо друго не ми идва на ум. Каква ще бъде вашата трапеза? Дайте идеи  Simple Smile
Нямам кой знае каква идея, но сега правя хляб от брашно грахам с маслинова паста, суров зехтин и чубрица. Сложих доста зехтин и чубрица, но всичко на око и на вкус, в машината за хляб - това ако искаш да направиш по-интересна питка.
Виж целия пост
# 686
И аз се чудих какво да е за утре. Остана ми картофена салатка от тая вечер, имам и нахут за една доза хумус, ще напека и чипс от арабски питки (по идея на brazilka).
Имам дребни патладжанчета и се чудя дали да не ги направя с доматен сос на фурната. Не е много празнично, но друго не ми идва на ум.
Виж целия пост
# 687
Серафима,ще се получи чуден хляб!
Надето Simple Smile ,радвам се! Предполагам, че в магазин с щанд за диетични храни или в био или здравословни, ще намериш.


С питка би вървяло Зелен хумус с авокадо и грах



или традиционния Хумус

За десерт:

Кокосова тапиока със сладко от боровинки

Двойно шоколадови веган кексчета

и същите, но с ментова глазура -Шоколадови мъфини с ментова глазура-веган

Като ястие :

имам не малко предложения, може да ви харесат ястията с леща, например


Френска черна леща крамбъл със салата от рукола, фурми и бадеми.


А патладжанчетата могат да се опекат на грил, намазани с олио и да се поднесат, намазани с песто, приготвено без пармезан. Това е моето, но е с рукола- също много вкусничко.

Аз ще готвя нещо от този род, с киноа и вместо соева кайма, ще сложа патладжан на кубчета, предварително  задушен-Кулички от патладжан, просо и соева кайма-веган и без глутен


Хубав утрешен ден ви пожелавам!
Виж целия пост
# 688
Честит празник!

Благодаря на всички!  Grinning
Виж целия пост
# 689
А може да ви хареса и хлебчето Жираф, с много хрупкава коричка без никакво яйце.

Много ми допадна хлебчето, BiankaD. Задължително ще се пробва Peace.
Изобщо твоята поява в темата винаги е свързана с хубави изживявания за нас Hug.
Посещавай ни по-често Praynig


За днес менюто ми е грах с крутони.
Подправям го с много джоджен, а вие каква подправка слагате на граха?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия