БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 152
  • 766
# 510
Изстинал!
Виж целия пост
# 511
Мерси, значи го вадя и утре сутрин ще се занимавам Simple Smile
Виж целия пост
# 512
Здравейте ! Имам 2 въпроса . Първият е -дали червената леща се обработва по по-специален начин ? И вторият е -искам да пека тиквички и патладжани на грил-тигана,но за да не ми станат сухи в какво да ги мариновам преди това ?
Виж целия пост
# 513
Здравейте ! Имам 2 въпроса . Първият е -дали червената леща се обработва по по-специален начин ? И вторият е -искам да пека тиквички и патладжани на грил-тигана,но за да не ми станат сухи в какво да ги мариновам преди това ?
Аз мажа тигана с на мазнена четка с олио и никога не са ми сухи  Peace
Виж целия пост
# 514
И аз ажа тигана с мазнина, готовите тиквички мариновам с малко зехтин, лимонов сок и копър. Стават супер!
Виж целия пост
# 515
Здравейте ! Имам 2 въпроса . Първият е -дали червената леща се обработва по по-специален начин ? И вторият е -искам да пека тиквички и патладжани на грил-тигана,но за да не ми станат сухи в какво да ги мариновам преди това ?
Соля ги да си пуснат водата и омекнат и им капвам няколко капки олио точно преди печенето.
Виж целия пост
# 516
Здравейте ! Имам 2 въпроса . Първият е -дали червената леща се обработва по по-специален начин ? ...
Червената леща се сварява много по-бързо. Не обработвам по никакъв начин нито тази, нито обичайната леща.
Виж целия пост
# 517
Благодаря на всички за отговорите,но понеже не съм варила никога червена леща,та се чудех дали да слагам морков и лук или ще останат сурови,след като се вари за по-кратко лещата ?
Виж целия пост
# 518
Only, да, задуши лука и морковите първо и като поомекнат, добави лещата. Simple Smile
Виж целия пост
# 519
аз запържвам лука и моркова и като омекнат добавям вода, леща и накрая домати .сварява се за 10 мин.
Виж целия пост
# 520
Благодаря на всички за отговорите,но понеже не съм варила никога червена леща,та се чудех дали да слагам морков и лук или ще останат сурови,след като се вари за по-кратко лещата ?
Ето една изпитана рецепта:
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-550/пасирана+червена+леща+Измир/
 пропускам запръжката.
Виж целия пост
# 521
Готвих  наскоро подобна крем супа от червена леща и много се хареса от всички в къщи.На другия ден отново я направих и пак свърши.Малко по-нежен вкус има от другата,а и няма люспи.От нея се правят и вкусни кюфтенца
Виж целия пост
# 522
Лабрекс беше правила и представила тук във форума преди време една торта - магическа май се казваше  Thinking, правеше се една обща смес, която при печене се разделяше сама на блат и крем, не намирам рецептата в нейната тема, моля помагайте   bouquet
Виж целия пост
# 523
Лабрекс беше правила и представила тук във форума преди време една торта - магическа май се казваше  Thinking, правеше се една обща смес, която при печене се разделяше сама на блат и крем, не намирам рецептата в нейната тема, моля помагайте   bouquet
аз се сещам за Умното сладкишче. Рецептата, ако не бъркам, точно от лабрекс съм си я копнала:
500 мл прясно мляко
4 яйца
113 гр. брашно
150 гр. захар
1 пак. ванилия
125 гр. масло - меко
1 с.л. вода
Приготовление
Бeлтъците се разбиват на твърд сняг с една щипка сол. Жълтъците се разбиват заедно със захарта, ванилията и водата. Към тях се прибавя и маслото.След това на части се прибавя и брашното. На два пъти се прибавя и прясното мляко. Накрая се прибавят и белтъците като се разбърква внимателно за да не спаднат. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка (с диаметър 26 см) и се пече на 170-180 градуса 45 минути.
След като се извади от фурната, трябва да се охлади добре преди да се реже. Поръсва се с пудра захар.
Сладкишът сам се е оформил с блатове отгоре и отдолу и меко кремче по средата.
Виж целия пост
# 524
Не съм го правила...това по средата дали е като кремче или е недопечено,т.е. сурово
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия