Кой какво сервира вчера? Кой какво ще готви днес?

  • 33 072
  • 738
# 690
Снощи таратор и миш-маш
Днес агнешко с картофи
Виж целия пост
# 691
За закуска направих бухти.Това ще е за днес.
Виж целия пост
# 692
Таратор,спагети със песто Джованезе,зърнесто сирене/котидж/ и основно сладолед.
Виж целия пост
# 693
Но, направих Галет с череши на Лабрекс или на пеп-чо. Нека да бъда извинена , ако съм в грешка с някоя от двете, или е на някоя друга перфектна кулинарка.  Hug Фантазия голяма!! Препоръчвам с две ръце.

Може ли рецептата?  bouquet
Имам бая череши и се чудя вече какво да ги правя... ooooh!
Виж целия пост
# 694
Днес - омлет и таратор, един солен кекс и плодове- праскови, банани, малини.
Виж целия пост
# 695
Но, направих Галет с череши на Лабрекс или на пеп-чо. Нека да бъда извинена , ако съм в грешка с някоя от двете, или е на някоя друга перфектна кулинарка.  Hug Фантазия голяма!! Препоръчвам с две ръце.

Може ли рецептата?  bouquet
Имам бая череши и се чудя вече какво да ги правя... ooooh!
Аз ще ти пусна рецептата, но дано да не се сърдят, защото не е моя.
Галет с череши
Скрит текст:
350 г брашно
щ. сол
1с.л. захар
250 г масло, студено нарязано на кубчета
1 жълтък
3 до 6 с.л. студена вода. по преценка.
Брашното + сол+захар се смесват. Добавя се студеното масло на кубчета и с остър нож се стрива на трохи. Добавя се жълтъка и няколко с.л. студена вода и с ръце се оформя топка.  Водата се добавя на части в зависимост от продуктите и влажността, може да се използва по-малко или повече . Тестото се дели на две части, увива се във фолио и престоява поне 1 ч в хладилник.
Взима се едната топка и се разточва м/у набрашнена хартия за печене. Поставя се в формата заедно с хартията, а по средата се поставят плодовете, които се поръсват с ванилена захар и галета. Краищата на тестото се нагъват навътре, като се покрива част от пълнежа. Отново се прибира в хладилник за около 20-30 мин.
Пече се на 180 градуса за 20-30 мин.
Сладкиша може да се направи и със сини сливи, вишни и др.
За съжалени не мога да открия оригиналната рецепта, за да ти пусна линк.  Sad
Пускам ти и една моя рецепта: Пай с череши. / вишни, сини сливи.../
Лесно, бързо, вкусно
Скрит текст:
125 г масло - меко
10 с.л. захар
9 с.л. окупени брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. прясно мляко
3 бр. яйца
около 600 г череши. може и повече
Маслото + захар + ванилия се разбива до побеляване. Прибавят се яйцата + брашното + бакпулвера + пр. мляко. Става кейкова смес, която изсипва в правоъгълна тавичка намаслена. Отгоре се поръсва с малко галета, а в/у тях се слагат черешите. Пече се на 170 градуса за около 30-40 мин. Поръсва се с пудра захар.
Това е.
Виж целия пост
# 696
Вчера кюфтета с доматен сос и пълнени тиквички с надупени картофи на фурна.Днес леща,шопска салатка и боровинков чйизкейк.
Виж целия пост
# 697
Днес ще правя паниран кашкавал с гарнитура от мешана салата.
Виж целия пост
# 698
Тази вечер ще дояждаме грах с пилешко месо и шопска салата. Иначе направих пълнени чушки с кайма на фурна за утре вечер
Виж целия пост
# 699
Закуска: сандвичи с ръжен хляб, доматче, кашкавал "Гауда".
Обяд: пилешка дроб-сарма.
Вечеря: череши.
Виж целия пост
# 700
Ябълкови пирожки на фурна
Хайвер от овесени ядки и домати
Сос от чушки
Яхния от целина
Виж целия пост
# 701
Вчера-зелева салата,скара и домашни брускети,череши.Днес-тиквички с млечен сос,пържени картофи,домашен сладолед,диня.
Виж целия пост
# 702
черешов пай
Виж целия пост
# 703
Вечеря - пататник, салата и царевична питка (която си купихме от една пекарна).
Десерт - кайсии и нектарини
Виж целия пост
# 704
Зорита,не е ли рисковано така да стои рибата на слънце няколко часа,покрива ли се с нещо,мухи кацат все пак...

Разбира се, че се покрива. Ние имаме клетка от фина мрежа и в нея сушим риби и октоподи, само сега през лятото ест. Така ни мухи, ни чайки, ни котки.........После си замразяваме във фризера.

закуска - сухар/Президент

обед - пак пълнена тиквичка с ориз и лимонов бешамел

и за днес имам същото, цяла седмица не ми омръзва
вчера сготвих - винена кокошка, пиле фурна с картофи, пълнени чушки и домати с ориз, мусака, пастицио, мус с кис. мляко и портокалов кейк    chef
днес нямам да готвя  Laughing Laughing Laughing
обаче от топлото и от многото готвене не ми се яде  нищо
Зорита, би ли споделила рецептата за тиквичките и лимовия бешамел?


Нищо особено, обикновени тиквички пълнени с ориз и за поливка сос бешамел, в който изцеждам 2-3-4 лимона - според количеството.

днес - салата рукола и марули, калмари

посред нощите - лингуини в сос от кокошка с вино , печени наденички

днес правих за един РД пълнени пъпеши с крем, станаха много яки, кондензирано мляко и кондензирана сметана разбих с миксера, пъпешите нарязах на звезда и гарнирах с портокалови резенчета, не ми се правеше торта, стана за около 7-10 минути и ефектно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия