Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

търся учител за домашните на дете със СОП

  • 1 859
  • 2
Здравейте, майка съм на 9-годишено дете със СОП. Имаме дислексия, дисграфия и дискалкулия. Разбрах за особеностите във възприятията и възпроизвеждането му едва в първи клас. В детската градина никой не беше чувал за дислексия. Минахме през ЕКПО и в тяхното заключени се казва, че му трябва подпомагане от логопед и психолог. Дръпнаха ме настрани и ми казаха, че в 32 СОУ няма ресурсен учител и да не настоявам за такъв.По-добре било да не влиза в системата, т.е да не е дете с "етикет" и да продължавам в същия дух да уча с него. В първи и втори клас ходихме на логопед в друго училище от държавния логопедичен център. Полза - никаква, резултат - още повече домашни още много стрес. Случайно попаднах на "връзка" в министерство на образованието. Приеха ме с отворени обятия и ми казаха , че помощ ще се намери. Имаме и епикриза от клиниката "Свети Никола" и съответно вчера отидох да подам молба в училището, с която да помоля директорката да поиска ресурсен учител. Срещнах се с "товарния влак". Потресена съм от невежеството и абсолютното дискриминационно отношение на тази жена. "Ние сме елитно училище, тук такива деца няма, аз за едно дете нищо не мога да направя...преместете го"
Много трудно свикна с училището, но успя да си намери приятелчета. Децата усещат различните -струваше ми много усилия с всяка майка и всяко дете да разговарям и да обяснявам, че с нищо не по-различен и го приеха. Спряха да го бият и да му се подиграват, вече не го игнорират. Постигнахме много и с четенето, писането, смятането, но ни трябва подкрепа. Не виждам нищо сложно в това да се изготви индивидуална програма за обучение. Имам чувството, че ако го преместя в друго училище, ще се върнем на ниво "първи клас".
Да се боря ли с тази директорка? Не мога да повярвам, че няма и други деца със СОП в това училище. Само при логопеда са десетина от там, от разговорите с учителите, знам, че има и в средния курс.
Търся учител, който да ни помага с домашните. Можете ли да помогнете?
Виж целия пост
# 1
За съжаление сега виждам темата, да мога да се опитам да помогна, като се обадя на учителката, която много помогна на моето дете и да питам.
Виж целия пост
# 2
Аз съм на разположение : 089 2976183
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия