Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рисуване за начинаещи и не само -8

  • 135 987
  • 798
# 750
Благодаря ви. Върнах се от началото на темата да прочета и разгледам - уникални неща създавате!  Ходих на арт ателиета - първия път рисувахме с акрил, а втория с масло и шпакли - уникално изживяване. Иначе в къщи обичам да рисувам, но съм съвсем начинаеща- гледам книги, клипове, упражнявам се. Детето има талант, ходи на курсове за подготовка за изпит и покрай него пак преоткрих рисуването за себе си.. Качвам  няколко лаишки неща, като опредено не всичко ми се получи. Упорствам върху портретите, но рисувайки всяка част отделно е Ок, а когато са включени на лицето....ами много далеч от оригинала. Тях ще ви ги покажа по нататък, като започне да се разбира, че е рисувано женско лице, а не мъж Wink))
Виж целия пост
# 751
Здравейте,
сигурно ще задам много глупав въпрос, но се опитах да намеря първо някаква ориентировъчна информация в интернет и не успях.  Има ли правила с кой графитен молив какво се рисува? Имам предвид различните твърдости - F,  HB, 3H, 2B, 4B...8B и т.н. По мое наблюдение, рисуваме основно с HB,  а сенките и защриховането се правят с меките като 4B..6B....  и все пак има ли някаква систематизация: F ползваме за....., B...за....
Ще съм ви благодарна за разяснението!
F е марка  моливи,като HB. Ако не греша F e Faber Castell а HB e Koh i noor."H"  е твърдостта и колкото повече цифри има,толкова по твърд е моливът, предназначен за техническо рисуване, без размазване. HB точно обратно, с увеличаването на цифрите, толкова  графикът е по-мек.
Виж целия пост
# 752
Благодаря Ви за включването Danilu.
След ровене днес намерих нещо по темата, което отговори донякъде на въпроса ми и ме ориентира:
"За да избереш молива, който ти е необходим, трябва да обърнеш внимание на буквите или цифрите, които са щамповани върху него. Те показват степента на твърдост на графита. По–мекият графит оставя по–тъмна следа.
HB е стандартен графит със средна твърдост.
B показва, че графитът е мек. Към това означение може да се прибави и число — например 2B или 6B. Колкото по–голямо е числото, толкова по–мек е графитът.
H показва, че графитът е твърд. Колкото по–голямо е числото — 2H, 4H, 6H и т.н., — толкова по–твърд е графитът.
F е графит със средна твърдост, между H и HB.
В някои страни стандартите са различни. В САЩ, например, моливът с номер 2 съответства на HB. По тези стандарти колкото по–голямо е числото, толкова по–твърд е графитът."
Прилагам снимка на молива - KOH-I-NOOR 1860 Молив F. т.е F, не е марка, а също показва твърдост, между H и HB според информацията по горе.
 
Виж целия пост
# 753
Много приказно. Може би иска още малко дълбочина Thinking


Ето и аз да се отчета, да не кажете, че не рисувам Просто не е върху лист  Mr. Green
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/6508_5764 … _1146924671_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/946687_57 … _1634337442_n.jpg
Оказа се изключително приятно да рисувам върху кожа. А йоркитата са толкова красиви, че мога да ги изпипвам с часове
Съгласна съм че Йоркитата са прекрасни!!!♥️(имам един бебок в къщи )
Виж целия пост
# 754
Здравейте, и от мен до сега само ви четях и се възхищавам на творбите ви. Обичам да рисувам, но почти 20г. Не бях пипала четка. От около година започнах отново. Аматьор съм, но с голямо желание Blush  Това е от мен.
Очаквам мнението ви.
https://prikachi.net/image/iidwx
Виж целия пост
# 755
Здравейте, и от мен до сега само ви четях и се възхищавам на творбите ви. Обичам да рисувам, но почти 20г. Не бях пипала четка. От около година започнах отново. Аматьор съм, но с голямо желание Blush  Това е от мен.
Очаквам мнението ви.
https://prikachi.net/image/iidwx
Чудесна картина и не си аматьор Браво
Виж целия пост
# 756
Щастлива мама, разгледах пейзажите Ви - разкошни са! С акрил ли рисувате? Аз също от скоро опитвам да рисувам след 20 г.пауза, като запопнах с безплатни онлайн мастър класове от художника Павел Митков във ФБ.
Виж целия пост
# 757
Добро утро!
Рисувам с акрил. Не събирам смелост за масло и акварел все още.  На времето рисувах предимно графика и сух пастел. Сега нещо не ми се получават Confused, ама то явно си иска тренировката.
Аз рисувам с клипове в ютуб, все още не се чувствам готова да рисувам в натура (не ги виждам нещата)
Виж целия пост
# 758
Здравейте!
Да побутна темата малко Grinning Днес ме изби на творчество.
Ето и новата ми картина. Една неосъществена детска мечта, да бъда балерина.https://prikachi.net/image/9rDf7
Виж целия пост
# 759
Страхотни неща видях тук. Но повечето не са никак начинаещи. Има ли тема за такива?
Виж целия пост
# 760
Може на някой да му е интересно. Човекът стриймва в момента и обяснява много добре, според мен. Всичко се пази, така че може да се гледа по всяко време.

Как нарисовать картину с натуры. Деревенский пейзаж маслом - дорога

Скрит текст:

В канала на Светлана Родионова също има доста интересни и полезни клипове. И видеата на Слава Короленков и Александр Рыжкин също са добри.
Виж целия пост
# 761
Знаете ли това има ли стил и какъв се води
Виж целия пост
# 762
Знаете ли това има ли стил и какъв се води
Zentangle или tangle art е на английски - нещо като бъркотия, плетеница.
Виж целия пост
# 763
Много благодаря
Виж целия пост
# 764
Има неща, които виждам, че не са добре, но толкова мога. С маслени бои е и е голяма 60х40см. Някои неща може да променя, обаче ще видя. Гледал съм от снимка, което като цяло не е много ок, но какво да се прави.

Иначе попаднах на този канал и според мен има доста полезни клипове.
Кривая Линия / Уроки Рисования


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия