Каква раница за първокласник?

  • 308 175
  • 2 341
Здравейте  Simple Smile  Всички тук вероятно сте минали през този избор или ви предстои .За какво трябва да се гледа най-добре.Големина,разпределение,  презрамки(с 1 или 2) ,с колелцата дали са удобни?
Мислех, да купувам раница за племенницата ,която ще е първокласничка,но ми се зави свят от шарания и се замислих,че е важно да имам някакво инфо преди покупка.Аи на мен ми предстои до година,за моето дете. За това е добре да споделите опит Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Херлиц.
Втора година се ползва и е здрава.
Ортопедична, лека, с твърд гръб, светлоотразители.
Да влиза спокойно фомат А4- такива са им всичките учебници и помагала до 4 клас.
Без колела. Децата се водят до училището и после се взимат от родител, който носи раницата. Детето си я занася само до стаята. При нас децата учат цял ден в една стая и не разнасят чанти.Колелцата се обезмислят в случая, само ще тежат.
Виж целия пост
# 2
Преди всичко трябва да е удобна и практична.
 На Булдозер купихме на баткото- от 1-ви кл до 7кл е с нея, не й личи, че е носена Crazyима само лека поправка-вътрешната страна на преградите се олющи и се наложи допълнително да се подплати.Другото си е ок. Peace
НО, за 1-ви кл- купихме/пак на Булдозер/  на малкия/сега завърши 2-ри/ и раницата за тези 2 години съм я шила поне 4-5 пъти Rolling EyesНищо общо с другата Булдозер-идея нямам на какво се дължи Rolling EyesНо повече с нея няма да ходи, смятам да купя на Ташев Rolling Eyes-моля да сподели някой дали има хубави модели за по-малки ученици Thinking
Виж целия пост
# 3
Ташев- не съм ги виждала. Дайте линк,моля.
Виж целия пост
# 4
Подкрепям vela за Херлиц. Две пълни години я ползва, не е мръднала. Сега ще я изпера и на есен - пак с нея. Взех я комплект с два несесера и торба за физическо, всичко си е в употреба и до днес.

Ето линк към раниците на Ташев, аз уважавам туристическите, ползваме ги, за ученици не мога да дам мнение.
http://www.tashev.bg/shop/product_list.php?page=1&id=8
Виж целия пост
# 5
Аз не бих купила раница на Ташев за ученик, още повече за първокласник.
Ето прегледай и тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=585567.0
Виж целия пост
# 6
Вече са те ориентирали за основните неща, които трябва да притежава една ученическа раница, въпреки че основно родителите носят раницата, така че не е чак фатално, ако не ги покриете Simple Smile

Аз съм доволна от Gabol. Но ги търси по книжарниците, там са 39-45 лв. различните модели, а на другите места 55-65 лв.

За Ташев - имаме няколко модела от различните размери туристически, много са удобни и качествени, някои от тях са ни по на над 10 г. и изглеждат перфектно  Peace с ученическите нямам опит, явно не се развиват в тази насока, защото само този модел в различни цветове намирам:

http://www.4anti.com/uploads/products/857_256.jpg
http://shopping.bg/img/product_images/products/012/25/img122536- … cheska-ranica.jpg
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTk_AUiYLcs … Sj29jlPUHCbXLUN_A
http://shopping.bg/img/products/products_97066_36209748348.jpg
http://shopping.bg/img/product_images/products/012/25/img122552- … a-za-uchenici.jpg
http://eshop-gorgona.com/6437-thickbox/uchenicheska-ranica-tashev-abc.jpg
Виж целия пост
# 7
Здравейте, аз имам една малка второкласница, вече :Lil: която има раница на GABOL. Много е хубава, защото има две разделения и голям преден джоб-удобна е за шишето с вода и други дребни нищица. Гърба и е усилен и има протектори на презрамките. Не е мръднала,но сега съм решила да и купя нова за новата учебна година, но още не знам каква трябва да е с ЧЕРЕПИ, това е наша нова мания.
Виж целия пост
# 8
Херлитц - ортопедична, лека, с меки и широки презрамки, твърда, за да не се мачкат нещата, непромокаема, за да не с мокрят и сс светлоотразители В комплект е с 2 несесера и чанта за спорт.
Виж целия пост
# 9
   Моите момчета са с Херлитц. Здрави са и двете раници. Не са мръднали за 1 година. Комплектовани са с по 2 несесера и торба за физическо. Моята племеница вече 3-та година ползва Габол, все едно не е носена. Преди година говорих със съседа, който продава раници и ученически пособия, каза че качеството на Габол се е влошило. И от миналата година продава на Лего раниците.
Виж целия пост
# 10
Дъщеря ми беше с Габол. Лека, удобна, за три години външно не мръдна. Само вътре се протри и я сменихме.
Виж целия пост
# 11
Благодаря за насоките,поизясниха ми се някои неща  Simple Smile .Ще се консултирам и с майка й и ще реша каква да е .  bouquet
Виж целия пост
# 12
Още един глас за Херлитц  Peace
Виж целия пост
# 13
Моля да бъда извинена ако постът ми не е за тук. разполагам с няколко раници HERLITZ - КОМПЛЕКТИ С ПО ДВА НЕСЕСЕРА И РАНИЦА ЗА ФИЗИЧЕСКО. На атрактивни цени, нови, внос от Германия. Ако има интерес - на лични.
Виж целия пост
# 14
Херлиц, както вече са те посъветвали. Ще я носим трета година. Изглежда като нова и наистина не е мръднала. Освен това е твърда - учебниците не се мачкат. С анатомичен гръб е. И е красива.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия