Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Университети в Германия и в други държави с немски език

  • 101 725
  • 725
# 435
Ironic, предай поздравления и поздрави на дъщеря ти. Не мога да си представя какво е да се явиш на подобен изпит, браво на момичето! Освен знания, е придобила и издръжливост.
Виж целия пост
# 436
Ironic, предай поздравления и поздрави на дъщеря ти. Не мога да си представя какво е да се явиш на подобен изпит, браво на момичето! Освен знания, е придобила и издръжливост.
+ 1   bouquet
Виж целия пост
# 437
Ironic, предай поздравления и поздрави на дъщеря ти. Не мога да си представя какво е да се явиш на подобен изпит, браво на момичето! Освен знания, е придобила и издръжливост.
Това е доказателство за успех!   bouquet
Надявам се и ние /родителите на кандидатстващи/ да имаме повод за подобни хвалби! Wink
Виж целия пост
# 438
Благодаря за хубавите думи! Много мило от ваша страна!
Успех и хубави емоции за всички студенти, бъдещи и настоящи, и родителите им!


Виж целия пост
# 439
Ironic, поздравления за успеха на дъщеря ти! Хубава ваканция! Да си почине и да й остане време и за забавления!
Виж целия пост
# 440
 
Ironic,браво на детето и от мен!

Ние пък имаме проблем. Синът ми получи писмо,че е приет в Хумболт Берлин,ноооо искат да се яви на допълнителен изпит по немски. Дали има някакъв начин да се прескочи този изпит? Изпитът е 150Е,още 150Е за подготовка, хотел за 10 дни,самолетни билети...голяма цифра се получава.
Виж целия пост
# 441
Sasi6, и при нас е същото.Оценките на дъщеря ми от тест DAF са 5443 и ни отговориха, че заради тази тройка се налага нов изпит, университетът изисква минимум 4 на всички компоненти.
И ние сме в голяма чуденка, особено за настаняването, но няма как, ще трябва да пътува и дано се справи.Успех на твоето момче!
Виж целия пост
# 442
Mitonela,а дали ли са ви дата? На моя син са му писали да е там на 02.09- 10 ден курс и после изпита.
За кой град става дума? От къде търсите самолетни билети ,че аз хич не съм наясно?
А хотел?
Синът ми е с DSD-по 2 от показателите има C1,po 2 B2.
Виж целия пост
# 443
Малко съм учудена от това, което пишете за резултатите от езиковите изпити.

Доколкото знам аз, ако нивото на владеене на немски е недостатъчно за академично обучение, немските университети осигуряват възможност за допълнително изучаване на езика - за един или два семестъра, което може да стане успоредно със следването или да го предвхожда. Така че, струва ми се, че точно това искат да проверят в случая за децата ви - дали да не им предложат такава програма, а те иначе са си приети в университета.

Или информацията ми не е точна?

Моля да поясните - взимането на този изпит условие за приемане в университета ли е или е за да се реши дали да ходи студента на допълнителен езиков курс?
Виж целия пост
# 444
Sasi6, за Берлин става въпрос, получи почти еднакви отговори от Хумболт и от Свободния университет, но тя предпочита специалността в Хумболт, така че изборът и е там .Датите и за нас са същите. И без това изпитът в другия университет е , ако не се лъжа е на 4.09. и съвсем няма време.

В съобщението пише , че е приета, но условието за записване е успешно взет изпит DSH-2 или  DSH-3.Не знам ако сега (не дай си боже) не се справи, какво следва по-нататък.
Виж целия пост
# 445
Слягам линк от сайта на Свободния за изискванията им по отношение на немския език за бакалавърски и магистърски програми

http://www.fu-berlin.de/en/studium/international/studium_fu/deut … tnisse/index.html

подобни изисквания са разписани в сайтовете на Хумболд и другите унита

изпитът е специфичен и затова палете самолета да почват курса, защото невзет изпит на необходимото ниво предполага вероятно отказ за записване.
моят съвет е да се пише на университета за да се изясни ситуацията. би могло да предложат и условно записване с ангажимент да се вземе изпита в определен срок. На DSH в един университет може да се яви студент до 3 пъти.
Виж целия пост
# 446
Ironic, поздравления за успеха на дъщеря ти. Hug Наистина това е повод за голяма гордост. Simple Smile

Чета те със засилен интерес, защото моите и двамата засега са се запътили към вашата специалност. Но като гледам какъв зор ги чака, се чудя да се радвам ли за амбициите им, или да се страхувам от тежкото следване. Confused

Иначе големият започна да се подготвя отсега за DSD изпита, защото е наясно че му трябва много висок резултат на изпита с оглед желанието му за медицина.
Виж целия пост
# 447
Mitonela, sasi6, поздравления, децата са приети. Може би като идат на място за езиковия курс, ще успеят да си уредят общежитие и от разликата в цената да избиете част от допълнителните разходи. А и няма да е като бухване в дълбокото, нали.. В смисъл, да гледаме положително.  Hug
Виж целия пост
# 448
Не случайно се искат езикови умения, все пак следването е на немски език.
Като пример ще дам моя син. На TestDAF имаше резултат 5544 и по неговите думи на изпитите е доста трудно, особено по теоретичните дисциплини. Много пъти казва, че оценката му е по ниска точно заради езиковата бариера, а неговата специалност е техническа и основно се решават задачи и изпитите са писмени.
Важното в момента, е че децата са приети и с учене ще се справят.  Hug
Виж целия пост
# 449
Разбира се, че владеенето на немски е много важно. Все пак за университетско образование става дума, а не за умението да си купиш нещо в магазина...  Wink  Това, което аз питам, е следното: Вярна ли е информацията, че има възможност да те приемат и да ти дадат шанс 1 година само немски да учиш, преди реално да започнеш следването си? Или са свободни консултантски размишления по темата...?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия