За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 98 929
  • 732
# 720
Слънчевите ми краставички в трилитрови буркани станаха на каша! .......... Ако някой може да ми подскаже какво съм  сгрешила, ще съм му благодарна!

Ако са купени, може и от краставичките да е! Peace
Да, от борсата в чувалче 8 кг от цигани. Сигурно сорта не еподходящ или са с много торове.. кой знае..жалко, че ги правих с мерак!
Виж целия пост
# 721
Да, от борсата в чувалче 8 кг от цигани. Сигурно сорта не еподходящ или са с много торове.. кой знае..жалко, че ги правих с мерак!
[/quote]

Една година слагахме домашни корнишонки и не стигнаха, допълнихме с купени. Няколкото буркана с тях точно станаха на почти каша, а на другите нямаше нищо. А всичко им беше еднакво, та затова, напълно е възможно. А дали от торове......може би това да е, чак сорт неподходящ да са, не ми се вярва, но пък и не разбирам много от сортовете им. Laughing Peace
Виж целия пост
# 722
Търся изпробвана рецепта, подходяща  за смес от капия и люти чушки, които искам да направя парени с някаква марината.
Благодаря предварително.   bouquet
Виж целия пост
# 723
В събота направихме лютеницата на ива и много ни хареса. Благодаря за рецептата   bouquet
Направихме и "100 чушки", от миналата година ни е любима.

Може ли да попитам за рецептата на тия "100чушки"
Какво е това?
Виж целия пост
# 724
В събота направихме лютеницата на ива и много ни хареса. Благодаря за рецептата   bouquet
Направихме и "100 чушки", от миналата година ни е любима.

Може ли да попитам за рецептата на тия "100чушки"
Какво е това?

Ето я:
Скрит текст:
100 / за предпочитане червени / чушки
50 гр. сол
100 гр. захар
200 мл. олио
200 мл. Оцет

Чушките се изпичат и обелват. Смесват се със захарта, солта, олиото и оцета. Престояват 2-3 часа като от време на време се разбъркват. Подреждат се в буркани като между чушките се слагат скилидки чесън и магданоз.  Ако е останала марината се разпределя в бурканите. Вакумират се 5-10 мин.
От миналата година ми е рецептата и изобщо не се сещам откъде я взех. Така съм я записала "100 чушки". Направо готова салатка. Само че при мен чушките са нарязани и чесъна и магданоза ги слагам заедно с маринатата.

Виж целия пост
# 725
Ето и рецептата на свекърва ми за 100бр.чушки,всяка година я правим.

100бр. червени чушки изпечени и обелени
Марината
1 бутилка оцет
6 с.л сол
1 водна чаша захар
1 водна чаша олио
чер.пипер на зърна,бахар,скилидки чесън,магданоз
Всички продукти за маринатата се смесват и маринатата се слага да заври,заливат се чушките и така се оставят 1 нощ на престоят.На друтият ден се слагат в буркани и се заливат с маринатата,стерилизират се 10 мин.
Виж целия пост
# 726
Sea lights, Gali D ,Момичета , благодаря ви за рецептите за червените "100 чушки"-пипер   му казвам аз. Така наистина е готов за салатка. Аз ви казах как го правя печения червен пипер. Пека го, и както е горещ го надиплям небелен в буркани ,отдолу и отгоре по един аспирин и запечатвам.Тъй-като го затваряме горещ- той сам се вакумира, няма нужда от варене. Като ги отвориш са като току-що опечени.Люспата запазва сока. не се плашете от аспирина,той действа ,като консервант, почти не се разтваря и не се чувства. Така издържат по няколко години. Още веднъж Благодаря! Heart Eyes
Виж целия пост
# 727
Нещо не мога да разбера и двата поста,
"Всички продукти за маринатата се смесват и маринатата се слага да заври,заливат се чушките и така се оставят 1 нощ на престоят.На друтият ден се слагат в буркани и се заливат с маринатата,стерилизират се 10 мин"

Първо слагам марината да престоят чушките в нея /тя даже ми се струва че няма да стигне за всичките чушки/, а после нова ли марината се прави за да долея?
Виж целия пост
# 728
Нещо не мога да разбера и двата поста,
"Всички продукти за маринатата се смесват и маринатата се слага да заври,заливат се чушките и така се оставят 1 нощ на престоят.На друтият ден се слагат в буркани и се заливат с маринатата,стерилизират се 10 мин"

Първо слагам марината да престоят чушките в нея /тя даже ми се струва че няма да стигне за всичките чушки/, а после нова ли марината се прави за да долея?
Те не плуват в марината,тя само ги овкусява.Това,което е останало от нея се разпределя по бурканите.
Мое мнение,най добре ако имате време,да постоят чушките да си пуснат онази черна вода и тогава да се заливат с както си решите.Иначе всичко се смесва с маринатата и отива в бурканите.
Виж целия пост
# 729
Първо се киснат в маринатата, а след като се сложат в бурканите, се заливат със същата марината. Чушките пускат сок и е достатъчно. Аз правя такива чушки от години, но не кипват маринатата и ги оставям да се мариноват 1-2 часа, слагам и копър. После стерилизират 15 минути.
Виж целия пост
# 730
Заповядайте в Новата тема
Виж целия пост
# 731
здравейте мами, моля ви за помощ не намерих рецепта за пълнени камби със зеле и ... Моля ви, ако може да ми помогнете, че си накупих вчера продуктите и сега нямам идея каква марината да им "залея".
Благодаря ви
Виж целия пост
# 732
здравейте мами, моля ви за помощ не намерих рецепта за пълнени камби със зеле и ... Моля ви, ако може да ми помогнете, че си накупих вчера продуктите и сега нямам идея каква марината да им "залея".
Благодаря ви
Премести си въпроса в Новата тема
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия