Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 92 301
  • 732
                                    

                                             За тогава когато на вън е студено...запечатали
                                аромата и цветовете на изминалото лято!






                            


                               1-ва Тема, 2-ра Тема,  3-та Тема

Таблица за време на стерилизация на консерви
Ориентировачна обща таблица
Метод за стерилизация на консерви във фурна(споделен от Джема)

Рецепти: опитвани, приготвени и предоставени от нас

Мармалади, конфитюри
Печено сладко от сини сливи--от sisitons
Сладко от арония и ябълки---от armeria
Сладко от праскови с портокалови корички--от Кафе със сметана

Кетчуп
Кетчуп--от Пеп-4о

Приготвяне на домашен Оцет
Ябълков оцет--от Пеп-4о

Кисели салати, смесени зеленчуци
Салата "Десятка"--от Джема
Гръцка салата/зимнина---от canu6a
Зеленчуци по "кубански"--от Джема
Зеленчукова салата "Ропотамо" (без риба)---от Пеп-4о


Сосове, подправки за овкусяване на ястия
Сладко-кисел сос от сини сливи--от Джема
Универсална зеленчукова подправка---от Пеп-4о
Заготовка за майонезена салата--от Джема
Доматен сос за пици, спагети и др.---от Пеп-4о

Рецепти с патладжан
Маринован патладжан---от Пеп-4о
Маринован патладжан--от raja_nikol
Маринован патладжан---от viki_1974

Рецепти с чушлета, чушки, маринован пипер, камби
Пукани-кисели чушлета--от boneti
Хрупкави чушлета---от Пеп-4о
Пържени мариновани чушки--от Пеп-4о
Мариновани пукани чушлета(рибки)--от midkoo
Мариновани пукани сладки "рибки" 2 от ---midkoo
Печени пълнени камби---от Джема
Маринивани камби--от Пеп-4о
Пастет от чушки и сирене---от Невин

Рецепти за мариновани домати
Мариновани домати--от Джема
Пържени зелени домати---от Марѝ

Краставички(кисели, мариновани, "слънчеви")
"Слънчеви" краставички-- от Fortuna
Кисели краставички(корнишони)---от Пеп-4о

Рецепти за лютеница
Печена мързелива лютеница--от raja_nikol
Лютеница---от Пеп-4о
Лютеница--от Джема
Лютеница---от Гисчо
Лютеница без варене--от ива

Рецепти за туршия
Царска туршия--от Джема
Царска туршия---от hrisi74

Рецепти с бамя
Маринована бамя--от Пеп-4о

Червено цвекло
Мариновано(кисело) червено цвекло--от perunika

Гъби
Мариновани гъби--от murka12

Риба
Консервирана риба с доматен сос--от Джема
Маринована риба---от Джема
Виж целия пост
# 1
Заповядайте в новата тема: сезон 2013-2014
Виж целия пост
# 2
Първа съм със старата рецепта на Ути,която вече е и наша любима, но това за да не е гол запис...



http://bnt.bg/bg/productions/93/edition/10206/receptata_na_uti_p … eni_zeleni_domati Love


matze, направила си страхотно оформление на темичката, благодаря ти... Hug


Виж целия пост
# 3
mаtzе благодаря за новата тема!
Виж целия пост
# 4
хоп и аз тук на раздумка   bouquet
Виж целия пост
# 5
Благодаря за хубавата тема!
Тази година направих няколко вида сладка и компоти, вдъхновена от вас   bouquet.
Сега искам да се пробвам с мариновани патладжани. Видях една рецепта на Пеп-чо (извинявам се, ако бъркам), която ще пробвам. Искам да опитам и не с пържени, а с изпечени на скара патладжани. Другата седмица ще е пробата и ще докладвам.
Виж целия пост
# 6
Мерси за темата   bouquet Да се запиша и аз да не ви изпусна. Искам да попитам някой правил ли е сладко в хлебопекарна? На мен ми става доста рядко (воднисто), дайте съвет как да се сгъсти/желира. Има някакъв фикс на Др. Йоткер - той добър ли е?
Виж целия пост
# 7
Имам приятелки, които ги правят по този начин. По-лесно е и са вкусни.

въпрос на вкус е, Оли, на мен  пък небелени ми натъртва аромата на черната люспа, а аспирина ми променя вкуса (на трушии го понасям, но те си имат кисела жилка). В първите ми "домакински" години, когато нямах къде да пека повече и прибирам ги правих така  - малко по малко, колкото мога след работа.

маце   bouquet
Виж целия пост
# 8
Привет на всички   bouquet! Да се разпиша и аз в новата тема с едни пукани рибки  с морков ,чесън и копър. Първите бурканчета за тази година.Иначе си ги обичаме и почти всеки ден си приготвяме по една чинийка ,която изчезва много бързо Wink.
Виж целия пост
# 9
Момичета,имам 2 килограма праскови и искам да направя сладко.Моля ви кажете колко захар трябва да сложа(доста са сладки) и как точно да процедирам.Всеки ми казва различни неща и нещо съвсем се обърках.
Виж целия пост
# 10
Здравейте момичета, искам да попитам, въпреки че сигурно по-назад в темата е коментирано:искам да си консервирам тиквички и патладжани за зимата в буркани(или фризер), така че да стават за пържене. Crazy
Иначе засега се отчитам с доматен сок и пюре, кисели краставички.Компоти не съм правила,че имаме от миналата година доста, ама много ме е яд, че изтървах черешите и ягодите. Crossing Arms

Вие по каква рецепта правите лютеницата?
Виж целия пост
# 11
по тази http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%BB%D1%8E%D1%82%D0%B5%D0% … D0%B8%D1%86%D0%B0

патладжани предпочитам да прибера във фризера готови изпържени, по-вкусни са си, като се размразят са като току-що изпържени.  Също и на кръгчета, запечени, за бюрек или гръцка мусака - полу готови.
Тиквичките също, но вече не прибирам, защото ми стига, дето напролет ги ядем  Laughing
Но сурово замразени и после да пържат ми са прекалено меки, не ми харесват. Както и в буркан.
Виж целия пост
# 12
Момичета търся си рецепта за доматена манджа,но моя мъж не иска патладжани и бамя да слагам.Бях харесала рецептата на пеп-4o,но той ми обърка плановете  Rolling Eyes Та има ли такава рецепта само с домати,лук и чушки  newsm78
Виж целия пост
# 13
ами просто ги пропусни  Peace когато готвя от нея за девойчето и аз не слагам ни патладжан, ни бамя . запържваш лук, после чушка, накрая доматите ........... и така
Виж целия пост
# 14
И аз така си мислех,но ми се струва,че няма да стане толкова вкусно,та затова питам  Laughing А от към подправки само с магданоз или и още нещо слагате  Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия