Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 111-тa тема

  • 182 128
  • 745
# 30
Пам73, тoва е любимата ми тoрта Simple Smile и мнoгo интересни мъфинки  Peace
Катя, страхoтен бoрoвинкoв крем и еклерoва тoрта
Фиo, акo е възмoжнo рецептата за тoзи страхoтен сладкиш  от праскови и крема пастичера.

Аз имам някoлкo тoртички за пoказване, нo ще ви пусна самo вътрешната вкусната част.

Тoрта с крем брюле с маскарпoне Simple Smile



и Тoрта "Дъга" с чийзкрез и бял шoкoлад с ягoдoв пълнеж Simple Smile





Виж целия пост
# 31
   Идва ми и аз да изцитирам десетък -два от харесалите на мен снимки , ама хайде няма  Laughing

   Тарта с праскови и крем патисиер силно ме впечатли . Горе-долу се сещам за рецептата , но все пак чакам авторката да я сподели в подробности !  Hug

   От мен кифлички с какво ли не  Laughing Laughing Laughing

Виж целия пост
# 32


Бутчета с каквото имах под ръка!Имитация на индийско ястие! Embarassed
Виж целия пост
# 33
Страхотни неща сте сготвили в тези жеги!  Hug От мен след дълго отсъствие пълнозърнест крамбъл с праскови:

Виж целия пост
# 34
много апетитен крамбъл  Peace

   Идва ми и аз да изцитирам десетък -два от харесалите на мен снимки , ама хайде няма  Laughing

 

можеш да цитираш предния ми отчет  Laughing давам го,само да ти *ареса.

Бети, много слънчева салата    bouquet
Поли, ето, втора и трета, вземай една

съвсем пресни фетучини с бекон и сирена и песто от вчера



и от днес- с шунка и сирена в повече



едно страхотно заешко печено със салвия Simple Smile



и гъши дроб с карамелизирани смокини и боровинки


Виж целия пост
# 35
Много се извинявам, хич не обичам да спамя, но горната снимка на банички - мъфини ме подсети за снимка и  рецепта от темата, която съм виждала, и все се каня да направя. Сместа беше с яйца и сирене,  и се сипваше във форми за мъфини. Изглеждаха едни такива пухкави като гъбки. Някой сеща ли се по несвързаното ми описание за кое питам? Laughing
Виж целия пост
# 36
Момичета ,благодаря за добрите отзиви за прасковения сладкиш с крема пастичера ! Hug
Рецептата обаче не я помня - беше снимана от едно списание и след като направих сладкишчето я изстрих... Confused- в последните години, заради хилядата рецепти събрани отвсякъде,не правя нищо по 2 пъти и затова трия..
Но тук пишат големи майсторки в бранша   chef  и ще помоля за помощ да я сглобим. Praynig Praynig

Блата се прави от едно тесто /на итал. се нарича паста фрола/ -брашно ,яйце и студено масло-после се слага в хладилника да стегне... Rolling Eyes- не си спомням точните дози обаче...
Крема пастичера е мн.популярна - може да се намери и в нета... Praynig

Единственото ,което запомних са прасковите.. hahaha
Режат се наполовина,после на филийки /не мн.тънки/ и се слагат в широк съд заедно с някакво ликьорче да се покарамелизират

Тестото се разточва по формата, надупчва се с вилица и се позапича ,но не до готовност.
Изважда се ,отгоре се сипва крема и в/у него се редят карамелизираните леко праскови.
Ръси се с пудра захар и се пече.

Още един път се извинявам за недостатъчността ,но не съм и очаквала да ми искате рецептата. Confused

 Hug Hug Hug и по един   bouquet на всички домакини !
Виж целия пост
# 37
Да ти помогна тогава... Аз от години ползвам тези две рецепти за пастичера и за фрола и ги имам от италианския сайт на Giallo Zafferano. Превела съм си ги и си ги пазя в готварската ми книга с рецепти.

Крем „Пастичера” /Crema Pasticcera

Продукти: 6 жълтъка, 50 гр. брашно, 150 гр. захар, 500 мл. прясно мляко, 1 ванилия

Приготвяне: На бавен огън се приготвя млякото заедно с ванилията, като преди това са отделени  около 150 мл. от него в чаша. В това време докато млякото къкри бавно на котлона, се разбиват жълтъците заедно със захарта. Прибавя се и брашното, а на финал прясното мляко, отделено в чашата. Готовата смес се добавя към млякото, което ври на котлона. Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
Крем „Пастичера” е подходящ за направата на торти, сладкиши и различни видове сладки.

Pasta frolla

Продукти: 500 гр. брашно, 200 гр. пудра захар, 4 жълтъка, 250 гр. краве масло, и прах ванилия

От дадените продукти се замесва тесто, което може да се използва за сладкиши и пр. и пр., аз например точно с паста фрола си правя тарталетите и кошничките.
Виж целия пост
# 38


   Идва ми и аз да изцитирам десетък -два от харесалите на мен снимки , ама хайде няма  Laughing

 

можеш да цитираш предния ми отчет  Laughing давам го,само да ти *ареса.


  O ! Твоите отчети , Пеп-4о , винаги са ми от фаворитните !  Grinning Hug
 
  Аз имах предвид ето това , ще го затрия после , но сега го праскам да ми се разбере идеята  Grinning
  Опитах се да го сложа в "скрит текст" , ама не става ...

  Преди време това ми направи впечатление в друг форум . По-късно се пренесе и в нашия форум . Към автора на снимката се обръща със цитат със снимката , после той отговаря през същия цитат ....
 И така по н-ти пъти се повтарят едни и същи снимки . И това изглежда някак досадно (извинявайте  Rolling Eyes ) . Може само на мен да ми прави впечатление , не знам .... Rolling Eyes
  Толкова ли е трудно да се обърнеш към автора по ник за да го попиташ за рецептата или да се възхитиш на ястието му ?  Thinking Не настоявам , че така трябва , но се питам все пак .....

    Ако за всички останали това е ОК , ще си забърша и въпроса даже .  Peace

Скрит текст:
fio и аз се записвам за рецептата на десерта  Praynig
От мен едни бързи банички мъфини    chef



Неверооятно изглеждат,мога ли да помоля за рецептата и 1бр. за проба...колко скромно само Praynig


midkoo баничките са по тази рецепта: http://elizastoianova.blogspot.co.uk/2012/04/blog-post.html
моите на снимката са направени с по дебели кори,ако сложиш от нормалните кори за баница се получават точно с вид на мъфин и вкус на баница,много бързо и лесно Simple Smile
П.П Последния път нямах газирана вода и ги правих с прясно мляко,пак се получават Wink

fio и аз се записвам за рецептата на десерта  Praynig
От мен едни бързи банички мъфини    chef



Неверооятно изглеждат,мога ли да помоля за рецептата и 1бр. за проба...колко скромно само Praynig

И аз да се запиша пък Simple Smile С боровинковия крем, който ползвах за Тортата с еклерите, но и като самостоятелен десерт е много вкусен, особено като е добре изстуден.



Pam73, тортата изглежда супер вкусна, дояде ми се! По каква рецепта са блатовете? Рожденния ден на милото мина, сега съм се зачудила за моя рожден ден какви торти да правя   newsm78 Той е след месец и половина ама си нямам друга работа, та за торти мисля...

И прасковените ви сладкиши са страхотни!   bouquet

Katerina R и твоята еклерова торта изглежда страхотно Simple Smile Шоколадовата торта приготвих по тази рецепта : http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/
украсата е моя интерпретация   chef
Моите комплименти към всички тук ! Peace  chef Hug

Днес направих това сладкишче  от праскови и крема пастичера.
Да ви е сладко виртуално ! Hug

                                       
Може ли рецептата?
Виж целия пост
# 39
Селма  Hug абсолютно съм съгласна с теб! От доста време си мисля същото, но мислех, че дразни само мен, а и не съм редовен участник в темата, за да се обаждам. Да не говорим, че някои снимки са ужасно големи и като се цитират няколко пъти ... #2gunfire
Ще предложа един хлодник за горещините.
Виж целия пост
# 40
rossonera , много ти благодаря за изваждането ми от неудобното положение.. bowuu   bouquet-дозите при мен бяха наполовината
Следя твоите постове, забелязвам изключителен напредък в кулинарната област  Peace Hug /с голям интерес напоследък  към азиатската кухня Rolling Eyes Laughing/  chef

Селма ,с две ръце се подписвам на казаното от теб ! Peace
Чудя се обаче какво може да се направи ,тъй като тези които го правят, влизат според мен рядко тук и затова не знаят неписаните правила на подфорума.. newsm78
Виж целия пост
# 41
  Селма, дори съм го писала няколко пъти, но кой ли ти обръща внимание!Всеки се счита за прав, какво ми пречело на мен!
Виж целия пост
# 42
От мен едно бързо гаспачо   chef


Прохладен ден на всички!

  bouquet
Виж целия пост
# 43
Добро Съботно утро!
Да закусим?

Катми



Виж целия пост
# 44
Тайна с какъв сос е полято бутчето?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия