БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 102
  • 735
# 30
Моята фурна е с максимум 250 градуса, без вентилатор и е ок. Не ми пръска, защото не клокочи точно като на котлон, а и тавата ми е дъболчка Peace Всеки си знае фурната и просто трябва да прецени.
Една доза направих като изпекох във фурната предварително чушките и патладжана и после ги смесих с доматите и морковите. Също стана много добре, но отнема повече време.  chef
Виж целия пост
# 31
Самсара, аз съм правила сладкиша с ябълки, разтапено масло и бисквити. Не съм усетила да е солен вкуса. Ползвам немско масло, ползвала съм и "Президент". Да не е от бисквитите? Аз ползвам Роден край, май бяха или Еверест  newsm78, с дупка в средата.
Виж целия пост
# 32

При Вас случвало ли се е, който го е правил?

Самсара, вероятно не си догледала и си купила солено масло.
Една приятелка веднъж ме почерпи с една такава "солена" торта.
Виж целия пост
# 33
Може ли рецепта за сладко от смокини (тези червените)?
Виж целия пост
# 34
Някой знае ли как се прави крем с тиква?

И се обърках за печената тиква - предварително сварена или? Аз искам да я пека нарязана на кубчета с мед и канела и мляко като се чудя с млякото ок ли е или трябва вода и колко да е - 1 пръст от тавата? Много тъпи въпроси, много чудо, ама ще ми простите  Whistling
Виж целия пост
# 35
сладко от смокини http://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post_13.html
Виж целия пост
# 36

И още един вариант: СЛАДКО ОТ СМОКИНИ С АЛКОХОЛ И ЛИМОНОВ СОК Heart Eyes
Виж целия пост
# 37
При Вас случвало ли се е, който го е правил?
Самсара, вероятно не си догледала и си купила солено масло.
Една приятелка веднъж ме почерпи с една такава "солена" торта.

Ами може. Ние сме в Норвегия, едвам намерих масло, всичко е маргарин. С маргарин ще е кофти да го направя предполагам, а и от къде да го знам дали пак няма да има солен вкус.
Виж целия пост
# 38
Преди година и половина - две четох за маслената криза в Норвегия. Още ли не е разрешена?

Извинявам се за офтопика, но наистина ми е любопитно  Embarassed
Виж целия пост
# 39
Благодаря за рецептите за сладкото.
Виж целия пост
# 40
Преди година и половина - две четох за маслената криза в Норвегия. Още ли не е разрешена?

Извинявам се за офтопика, но наистина ми е любопитно  Embarassed

Вее няма криза. По време на кризата е достигало някакви убийствени високи цени.
Сега има масло, но само един вид. Всичко друго е маргарин и разни подобни.
Маргарин не употребявам и избора ни не е голям Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Момичета, ще готвя сьомга на фурна. Обикновено слагам вино, но с ужас виждам сега, че е свършило. Мога ли да заместя с друго? Узо?
Виж целия пост
# 42
Аз не бих сложила узо на сьомга  Stop - много е смрадливо. Според мен малко вода ще ти свърши чудесна работа, ако изобщо е необходимо да слагаш някаква течност. Сьомгата е толкова нежна риба, че даже като я погледнеш гневно и вече е сготвена  Laughing


Аз сътворих голяма простотия Embarassed Реших да направя мъничко сладко от малини за проба.... и взех че наръсих малините със сол. Стояха поръсени 3 часа преди да се усетя какво съм направила. Мих ги в гевгир и ги наръсих сега със захар. Ще ми се получи ли сладкото, как мислите?
Виж целия пост
# 43
Onna-bugeisha, благодаря! Реших да не си правя експерименти и я метнах на скарата  Simple Smile
Виж целия пост
# 44
..................Аз сътворих голяма простотия Embarassed Реших да направя мъничко сладко от малини за проба.... и взех че наръсих малините със сол. Стояха поръсени 3 часа преди да се усетя какво съм направила. Мих ги в гевгир и ги наръсих сега със захар. Ще ми се получи ли сладкото, как мислите?
Три часа не са ли много, вероятно са поели доста от солта. Не ги ли опита за да разбереш , как са на вкус. Пробвай, може и да не се усеща.  newsm78 Направих  преди няколко дни, хубаво е, но не всеки го обича, защото имало семчици. На мен не ми пречат, ароматно е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия