БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 231
  • 735
# 45
..................Аз сътворих голяма простотия Embarassed Реших да направя мъничко сладко от малини за проба.... и взех че наръсих малините със сол. Стояха поръсени 3 часа преди да се усетя какво съм направила. Мих ги в гевгир и ги наръсих сега със захар. Ще ми се получи ли сладкото, как мислите?
Три часа не са ли много, вероятно са поели доста от солта. Не ги ли опита за да разбереш , как са на вкус. Пробвай, може и да не се усеща.  newsm78 Направих  преди няколко дни, хубаво е, но не всеки го обича, защото имало семчици. На мен не ми пречат, ароматно е.

То се слага сол, но малко, за да се усеща по-добре вкуса от сладкото. Слагай повечко захар и давай смело, все ще стане нещо.
Виж целия пост
# 46
Само да вметна, че сладкото от смокини, за което питах, стана божествено!  Mr. Green

Сега ми трябва рецепта за бърза и лесна торта наполеон с кори. Из нета има много рецепти. Моля за нещо изпробвано. Благодаря!
Виж целия пост
# 47
Готово омесено тесто без мая,как да поправя?Имам само суха мая,но не съм използвала до сега.Да я разтворя във вода или в брашно и да меся отново?Благодаря!
Виж целия пост
# 48

Аз сътворих голяма простотия Embarassed Реших да направя мъничко сладко от малини за проба.... и взех че наръсих малините със сол. Стояха поръсени 3 часа преди да се усетя какво съм направила. Мих ги в гевгир и ги наръсих сега със захар. Ще ми се получи ли сладкото, как мислите?

НЕ, но можеш да си направиш сладко кисел сос от малини. Те са мек плод и при толкова престой със солта определено са поели добре.
Виж целия пост
# 49

Сега ми трябва рецепта за бърза и лесна торта наполеон с кори. Из нета има много рецепти. Моля за нещо изпробвано. Благодаря!

Виж тази рецепта на Джема е -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg19686790#msg19686790

Правила съм по тази рецепта и съм много доволна

и на Селма - пост 64 -
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg12247709#msg12247709

http://recepti.gotvach.bg/r-4868-%D0%91%D1%8A%D1%80%D0%B7_%D1%81 … D0%B5%D0%BE%D0%BD

http://www.zajenata.bg/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0% … -recepta1138.html

http://www.zajenata.bg/%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8-%D0%BF%D0% … -recepta4108.html

http://sgotvi.com/desert_napoleon_ot_buter_testo.html

http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=6960.0

успех  thumbsup thumbsup thumbsup
Виж целия пост
# 50
Благодаря, но като казах кори имах предвид кори за баница...Тия са ми сложни. Simple Smile
Виж целия пост
# 51
Благодаря, но като казах кори имах предвид кори за баница...Тия са ми сложни. Simple Smile

ползвай бутер тесто......не е сложно   Laughing
Виж целия пост
# 52
Него да го пека преди да сглобявам ли? Няма ли да стане много дебело?
Виж целия пост
# 53
Моля, за изпитана рецепта за мъфини,че снощи пробвах една нова със закв.сметана...от тук някъде коптана-пълен провал ooooh!

или ще си пробвам с обикновена смес за кекс Thinking вместо експерименти.
Виж целия пост
# 54
най-вкусните http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … afini-s-borovinki дори на нямаш боровинки, без плод или с друг плод пак стават вкусни.
Виж целия пост
# 55
Здравейте момичета  Hug
Имам питане , в момента правя морковен пай ( абсолютно моя измишльотина )  ми се иска като се изпече да му напрвя някаква глазура >
Някакви идеи?
Виж целия пост
# 56
Преди време бях правила този мус, който много ми хареса.
Чудя се обаче, дали ще стане ако заменя течната сметана със заквасена? newsm78
Че не ми се слиза до магазина ...  Embarassed
Виж целия пост
# 57
Здравейте момичета  Hug
Имам питане , в момента правя морковен пай ( абсолютно моя измишльотина )  ми се иска като се изпече да му напрвя някаква глазура >
Някакви идеи?

Не знам какъв е паят, затова прецени дали ще се върже глазурата на ТОРТА С МОРКОВИ (без мазнина). С орехите става много приятна, като леко-хрупкава коричка. Peace
Виж целия пост
# 58
най-вкусните http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … afini-s-borovinki дори на нямаш боровинки, без плод или с друг плод пак стават вкусни.

А като нямам везна как да измеря точно 430гр. брашно newsm78
Виж целия пост
# 59
най-вкусните http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … afini-s-borovinki дори на нямаш боровинки, без плод или с друг плод пак стават вкусни.

А като нямам везна как да измеря точно 430гр. брашно newsm78
Специално за теб премерих току що: една стандартна супена лъжица е 10 грама. Не го мерих в чаена чаша, защото моите май са малко по-големи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия