БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 302
  • 735
# 75
Много моля спешно за съвет - колко голяма трябва да е тавата за Ябълковия сладкиш с карамел? .......В какъв размер тава да се пече?

Аз пека в тавичка с диам.24 см.
Виж целия пост
# 76
  bouquet Много благодаря и аз ще опека в такава. Отивам да я правя Hug
Виж целия пост
# 77
 Видях рецептата за гевречета на Лабрекс , много ми се иска да ги пробвам , но при мен мас няма , с какво да я заменя? И колко суха мая да използвам , че рецептата е за жива?
Виж целия пост
# 78
Преди време имах таблица със всички подправки,коя на кой зеленчук и/или месо е подходяща.Разграфена и много удобна.Беше от някакъв сайт или блог.Колкото и да ровя в нета,няма и няма.Може ли някой да помогне с подобна такава?Благодаря!
Виж целия пост
# 79
Видях рецептата за гевречета на Лабрекс , много ми се иска да ги пробвам , но при мен мас няма , с какво да я заменя? И колко суха мая да използвам , че рецептата е за жива?

GreenP, масло можеш да използваш, и с маргарин ще станат. А на маята съотношението беше 1:3 суха - жива, значи някъде към 6-7 гр би трябвало да стигнат(дано смятам вярно). Половината кубче, което използвам е 20-22 гр. Peace
Виж целия пост
# 80
Колко време да изварявам шишета с доматен сок и буркани с домати?
Виж целия пост
# 81
Доматите стерилизирам 10-15 мин. от момента като започнат да врът с ключ
Виж целия пост
# 82
Момичета и Бонго, имам пилешко филе и искам да го направя на панирани хапки. Трябва ли да сваря месото предварително или как точно се прави?   bouquet
Виж целия пост
# 83
Някой да има рецепта за домашна шарена сол Rolling Eyes Нещо като самардала-та трябва да е...Знам,че се слага сминдух,царевица,чубрица и до там... Blush
Виж целия пост
# 84
Някой да има рецепта за домашна шарена сол Rolling Eyes Нещо като самардала-та трябва да е...Знам,че се слага сминдух,царевица,чубрица и до там... Blush
Сол, червен пипер...

vili6303  bouquet
Виж целия пост
# 85
Някой да има рецепта за домашна шарена сол Rolling Eyes Нещо като самардала-та трябва да е...Знам,че се слага сминдух,царевица,чубрица и до там... Blush

самардалата си е съвсем отделна подправка. Тя си се мели със сол и така си ползваш после да ръсиш. Може да смесиш в друга комбинация, но няма как да получиш от нещо/неща.... нещо като самардала.

За шарена сол - мерудия, както му казваме, се мелят  сминдух - стръкове изсушена, малко царевица зърна -смлени и сол .  Ти вече можеш да си сложиш червен пипер, чубрица, майорана....
Виж целия пост
# 86
Имам сьомга на шайби, сос песто и сметана.
Мога ли да сложа всичко във фурната и да стане хубаво?  newsm78
Виж целия пост
# 87
залагам на сьомгата с песто  Peace рибата е мазна, в пестото има мазнина, сметаната ми е излишна.
Виж целия пост
# 88
залагам на сьомгата с песто  Peace рибата е мазна, в пестото има мазнина, сметаната ми е излишна.

Благодаря!
Доста се чудех за сметаната и аз... Simple Smile
Виж целия пост
# 89
   Правила съм сьомга със заквасена сметана , мисля ,че и с готварска ще стане хубаво , срещала съм такива рецепти .  Peace
   За пестото (в този случай ) не знам .....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия