БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 290
  • 735
# 525
а с тази машинка други кюфтета може ли да се оформят - зеленчукови, картофени, от кайма?
Виж целия пост
# 526
Зависи от консистенцията на сместа за кюфтетата, но като цяло - да, няма проблеми.
Виж целия пост
# 527

Аз бих си го взела. Нямам спомен, моята за колко съм я купувала, повече от 5 години я имам.
Да, може и без машинката да се оформят, макар че на мен не ми се получават добре така, все ми се разпадат Confused

Onna-bugeisha, послушах те и си я поръчах! Grinning Не знам за машинката, но дано поне сместа е добра и станат вкусни фалафелки. Малко съм предубедена към готовите смеси, но пък купени фалафели ми харесват и най-вероятно от такива ги правят? Ще пробвам и ще видя!  bouquet
Виж целия пост
# 528

Аз бих си го взела. Нямам спомен, моята за колко съм я купувала, повече от 5 години я имам.
Да, може и без машинката да се оформят, макар че на мен не ми се получават добре така, все ми се разпадат Confused

Onna-bugeisha, послушах те и си я поръчах! Grinning Не знам за машинката, но дано поне сместа е добра и станат вкусни фалафелки. Малко съм предубедена към готовите смеси, но пък купени фалафели ми харесват и най-вероятно от такива ги правят? Ще пробвам и ще видя!  bouquet
Машинка нямам, но сместта съм пробвала много пъти и нямам забележка.
Аз добавям пресен лук и подправки и вода на няколко пъти, докато поема.
Виж целия пост
# 529
.....Машинка нямам, но сместта съм пробвала много пъти и нямам забележка.
Аз добавям пресен лук и подправки и вода на няколко пъти, докато поема.

tais, благодаря, дано ги уцеля, досега само готови съм хапвала. Laughing  bouquet
Виж целия пост
# 530
Моля някой да сподели изпитана рецепта за баварски крем.
Виж целия пост
# 531
Моля някой да сподели изпитана рецепта за баварски крем.

4 яйца
700 мл прясно мляко
270 г захар
120 г брашно
125 г масло
1 пакет ванилия

Отделят се белтъци и жълтъци, като белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците се разбиват с 270 г захар (обичаме сладък крема); в отделна купа се слага 120 г брашно (6 с.л.) и в него се сипва на тънка струя с разбъркване част от млякото, докато стане с гъстота на боза. След тази подготовка се прави кремът. Загрява се останалото мляко и с разбъркване се сипва сместа с жълтъците и захарта, а като се загрее почти до кипване, се сипва и брашнената смес. Правя  го в млековарка, защото ми е по-удобно. Бърка се непрекъснато и като се сгъсти, се маха от огъня. Продължава бъркането, като се прибавя 125 г краве масло и 1 пакетче ванилия или ванилена захар. Оставя се да се охлади малко (да не пари) и тогава пак с разбъркване се добавят разбитите на сняг белтъци (те се разбиват първо без захар, после се прибавя около 1 с.л. захар и трябва да са със стайна температура).
Виж целия пост
# 532
Аз да питам за някакви изпитани/любими рецепти със соева кайма/хапки да имате? Изчерпват ми се вече идеите.
Виж целия пост
# 533
Здравейте

Моля, дайте идеи как мога да съхраня домашен пастет от пилешки дробчета за по-дълго време?

А колко време по принцип може да стои ей така, в хладилник? Някъде четох, че до седмица може.
Днес направих за първи път. Получи се много хубав, но...бавно и трудно. А и направих повечеко. Ако някой е замразявал или съхранявал по някакъв начин по-дълго време (например в херметически съд или нещо подобно  newsm78), моля да сподели Simple Smile

Благодаря предварително
Виж целия пост
# 534
Цитат:
"Пека във фурната патладжаните. Като изтинат ги обелвам и нарязвам на филии. Зависи колко са големи, някои на 2 ,по дебелите на 3 ,по дължина. После панирам : брашно, яйце, галета. Гаранция не стават мазни, нито горчат. Стават мозък.
[/quote]"

А не омекват ли от печенето?
Виж целия пост
# 535
Здравейте

Моля, дайте идеи как мога да съхраня домашен пастет от пилешки дробчета за по-дълго време?

А колко време по принцип може да стои ей така, в хладилник? Някъде четох, че до седмица може.
Днес направих за първи път. Получи се много хубав, но...бавно и трудно. А и направих повечеко. Ако някой е замразявал или съхранявал по някакъв начин по-дълго време (например в херметически съд или нещо подобно  newsm78), моля да сподели Simple Smile

Благодаря предварително

правя в бурканчета и затварям, но свински пастет. Пилешки не съм стерилизирала.
Сложи в няколко кутии и прибери в камерата.
Виж целия пост
# 536
правя в бурканчета и затварям, но свински пастет. Пилешки не съм стерилизирала.
Сложи в няколко кутии и прибери в камерата.

О, ами че то е същото. Щом свински дроб става и пилешки трябва да стане. Колко време ги вариш? И колко време после ти издържа? В хладилник ли държиш бурканчетата или в шкафа? Simple Smile
Виж целия пост
# 537
СЕГА Е ТОПЛО ЗА стерилизиране на буркани с месо. Ако го направиш - дръж в хладилник, докато застуди хубаво. Около час ги варя.
Виж целия пост
# 538
Ама и аз съм една кулинарка... Joy Имах в хладилника малко жива мая, направих смес за катми, но тя не се 'надигна'. Мина вече час от забъркването й, според вас да чакам ли още, или няма смисъл и директно да мятам на тигана?  newsm78
Виж целия пост
# 539
Ама и аз съм една кулинарка... Joy Имах в хладилника малко жива мая, направих смес за катми, но тя не се 'надигна'. Мина вече час от забъркването й, според вас да чакам ли още, или няма смисъл и директно да мятам на тигана?  newsm78

Явно маята се е развалила. Опитай да направиш палачинки със сместа. По-тънки са и дано се получи нещо. Направи една и прецени. Другият вариант е да добавиш мая, която е годна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия