БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 319
  • 735
# 510
2. Може без яйце, брашно, бира или газ вода, щипка сол  Получава се хрупкава панировка.
1. Ако е за патладжани бюрек - пържа ги/или запичам малко предварително.
Виж целия пост
# 511
Аз панирах тиквички и въпреки хубавата панировка отвътре си останаха леко сурови и като цяло не ми харесаха.Определено не бих повторила.
Виж целия пост
# 512
Момичета и Бонго (!), имам питанки за панирани патладжани:
1. трябва ли преди панирането да има някаква друга термична обработка на патлажданите?
2. възможно ли е паниране с каша от брашно и бира (газирана вода) или задължително трябва да има яйце?

Моето мнение е, че без яйце няма как да стане. Но жената, която ги продала патладжаните на бащи ми му обяснявала за панировката по т.2 и викам - да взема да питам, може пък и да става така.

1. нарязвам ги на филийки и посолявам да изтече горчивата вода.
2. изпържвам ги леко от двете страни
3.пълня ги със сирене и яйца, потопявам ги в галета и изпължвам отново до готовност, като шницели.
4. поставям ги в/у дом. хартия за да попие мазнината.
Хубави стават. Може и без яйце, а може и с яйце да ги панираш.  Peace
Виж целия пост
# 513
Момичета и Бонго (!), имам питанки за панирани патладжани:
1. трябва ли преди панирането да има някаква друга термична обработка на патлажданите?
2. възможно ли е паниране с каша от брашно и бира (газирана вода) или задължително трябва да има яйце?

Моето мнение е, че без яйце няма как да стане. Но жената, която ги продала патладжаните на бащи ми му обяснявала за панировката по т.2 и викам - да взема да питам, може пък и да става така.

Пека във фурната патладжаните. Като изтинат ги обелвам и нарязвам на филии. Зависи колко са големи, някои на 2 ,по дебелите на 3 ,по дължина. После панирам : брашно, яйце, галета. Гаранция не стават мазни, нито горчат. Стават мозък.
Виж целия пост
# 514
Мили момичета и бат Бонго ( Hug),

вчера от Женския пазар си купих суха, на прах, смес за фалафел (200гр), но забравих да питам как се приготвят с тази смес. Идеи?

Също така в един магазин видях нахут на прах, става ли от него фалафел също?

Виж целия пост
# 515
Благодаря за съветите за патладжаните! като изпробвам ще споделя резултата.
Виж целия пост
# 516
Мили момичета и бат Бонго ( Hug),

вчера от Женския пазар си купих суха, на прах, смес за фалафел (200гр), но забравих да питам как се приготвят с тази смес. Идеи?

Също така в един магазин видях нахут на прах, става ли от него фалафел също?


Аз идея си нямам каква е тази смес, най-вероятно е на базата на нахут, но ще споделя как аз съм правила фалафели - с най-обикновен нахут, сварен, след това намачкан с уреда за картофено пюре (предполагам се сещаш - един с дупчици отдолу). Идеята е да не се пасира чак, а да си останат и едри парченца. След това добавяш яйце, сол, магданоз, кимион и още каквато подправка ти харесва. И пържиш/печеш  Peace Но ми стана интересна тази смес за фалафели - сигурно е доста ситно смляно всичко  newsm78
Виж целия пост
# 517
Да, аз съм голям фен на фалафелите и съм правила по нормална рецепта, каквато посочваш и ти. Но сега исках да пробвам готовата смес. Иначе сместта си е направо брашно с магданоз и лук. Трябва да се добави вода, но не знам в каква пропорция. Аз ги и пека, не ги пържа, та и олио трябва да се добави, но колко точно?
Виж целия пост
# 518
Да, аз съм голям фен на фалафелите и съм правила по нормална рецепта, каквато посочваш и ти. Но сега исках да пробвам готовата смес. Иначе сместта си е направо брашно с магданоз и лук. Трябва да се добави вода, но не знам в каква пропорция. Аз ги и пека, не ги пържа, та и олио трябва да се добави, но колко точно?

За готовата смес за фалафели - добавяш по 1 с.л. сушен магданоз и 1 с.л. сушен копър (може и пресни разбира се) и вода. Не си спомнява точната пропорция, но карай на око - добави малко, разбъркай и изчакай да набъбне нахута поне около 30-40 минути. После ако е необходимо добави още така че да можеш да оформяш фалафелите. Аз съм си купила и тази джаджа, с която ги правят по арабските заведения, много бързо и лесно се получава с нея.
Виж целия пост
# 519
Каква е тази джаджа?
Виж целия пост
# 520
Може ли в кекс да се сложи годжи бери?
Виж целия пост
# 521
не му знам името. Ето тук, на 2.08 е показано
Виж целия пост
# 522
не му знам името. Ето тук, на 2.08 е показано

На тая комбинация се чудя, някой има ли мнение за нея?  bouquet

Виж целия пост
# 523
Вчера отидох на Женския пазар с нагласата да си купя именно такава смес. Ама само един арабски магазин беше отворен по това време. Попадала съм на теми, в които момичета са пробвали тази смес.

Машинката, доколкото разбирам, е за оформяне. Май ще мина и без нея  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 524


На тая комбинация се чудя, някой има ли мнение за нея?  bouquet



Аз бих си го взела. Нямам спомен, моята за колко съм я купувала, повече от 5 години я имам.

Да, може и без машинката да се оформят, макар че на мен не ми се получават добре така, все ми се разпадат Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия