Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

  • 244 135
  • 1 168
# 1 155
Заведох го. Каза до годинката да не пипаме изобщо. да си се иамива без да се опъва кожата...
А след годинката каза ли какво да правите ? Тогава да опъвате ли и ако пак се цепи ?
Виж целия пост
# 1 156
Заведох го. Каза до годинката да не пипаме изобщо. да си се иамива без да се опъва кожата...
А след годинката каза ли какво да правите ? Тогава да опъвате ли и ако пак се цепи ?
Тогава трябва да го заведем на уролог и той ще реши какво да правим... ooooh!
С големия намахме такива проблеми, с това малкото...ама какво да правиш, всяко със кожата си.
Виж целия пост
# 1 157
Danu-Ani ,нали точно това и на мен ми казват вс. доктори ,доценти и т.н. специалисти -само операция ще оправи нещата .Даже вече дата щяха да казват и да ни приемат ,но аз се обнадеждих от написаното от Doli и отложих операцията(а и грип се задава пак) .
След забелването(на 3 мес.) мазахме 2-3 дни с Дефламол и след това започна редовното забелване вс. вечер .Но-кожата започна да се свива и при дърпане да се нацепва до кръв  Shocked .Налагаше се да изчакваме да се затворят раничките и пак да продължим с този "тоалет" .Но кожата все повече се свиваше и затваряше.Още тогава го заведохме на уролог ,който обясни ,че не можем нищо да направим ,просто НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПИПА !
И така се стигна до положението в момента-дупчица ,през която да пишка ,т.е.кожата покрива цялата главичка .
Ще побутвам по малко ,но отворчето е много тясно и не виждам как ще прехвърли някога главичката .Не трябва и много да се дърпа ,че може да стане парафимоза ,а това вече наистина е страшно .
Doli ,ако четеш ,моля те пиши колко е било стеснението ,което сте преодоляли ?Вашият случай ми е пътеводна светлина  Crazy  Hug .
   Стеснението беше толкова малко,че почти не се виждаше главичката,но никога е нямал проблем с уриниране или инфекции...и пак ще спомена за ''вълшебния''Дефламол  който си мисля,че ни помагаше...Също ми помогна и при кърменето да не се получат рагади,мажех,миех,кърмих и пак мажех...и никакъв проблем...,а преди съм имала големи проблеми с гърдите,поради което и спрях да кърмя дъщеря ми/малко се отклоних от темата..../
Виж целия пост
# 1 158
Doli ,значи и при вас е било подобно положението .Добре че отложих операцията ,защото за няколко дни се отвори доста стеснението .Аз мажа с вазелин ,не смея с Дефламол ,но няма значение ,важното е ,че има резултат .
Сега се стигна пак до едно положение ,в което не мърда кожата ,но няма да насилвам ,да не се цепи пак .
Важното е ,че се разминахме със страшното ,благодарение на някои мами ,които споделят   bouquet !
Виж целия пост
# 1 159
Здравейте всички,
тази тема няма край. Въпросите са едни и същи, сякаш никой не следи развитието на дискусиите. Но това не е беда, в крайна сметка всеки случай е индивидуален. Затова се консултирайте с детски хирург или уролог. Най-важното - не позволявайте ранно и насилствено забелване. Случи ли се това и кожичката почне да се цепи и кърви, правете компреси с Риванол и намазвайте леко Бионект (крем или гел), Гентамицин крем ако има зачервяване, а някои имат добри резултати с Пантенол (пяна или крем). Различно е. Хирургична манипулация се прави най-вече при истинска вродена фимоза, при тежки последствия от забелването или трудно забелване в по-късна възраст. Ако пък за ваше спокойствие вие самите настоявате за това, поне изчакайте детето да навърши 2 годинки. Ако се направи насилствено забелване не го приемайте толкова трагично - нещата са поправими.
Както и да е, желая много здраве на децата и усмивки за родителите  Hug
Виж целия пост
# 1 160
Доктор Оги, благодаря от сърце за поредните разяснения  Hug Темата наистина няма край, а сякаш майките не четат какво е писано преди това  Peace
Когато имаме път към София ще се отбием да ви видим   bouquet
Виж целия пост
# 1 161
Здравейте, имам следният въпрос, който ме притеснява. Днес личната ни лекарка каза следното за 5 г. ми син: Че има фимоза, а на едно място има и малко задържана смегма. КАза обаче, , че френулумът ( дано да го пиша правилно) му бил по - къс от нормалното и че според нея нямало да може да се коригира фимозата по нормален начин ( иначе -каза тя - аз ги оправям - явно имаше предвид издърпвам). Тук да вметна - никога не сме забелвали, секърва ми има трима сина и тя ме посъветва подобни работи да не правя. Мъжът ми само до там, докъдето може - издърпва  леко и измива. Но до тук. Няма проблем с уринирането, нито с някакви инфекции, не се зачервява, въобще няма оплаквания.Какво да правя - с детски хирург ли да се консултираме или с уролог? Опасно ли е , ако френулумът е по -къс? Всъщност по - скоро въпросът ми се свежда до това, възможно ли е постепенно естествено "забелване" след като е по-къс?
Виж целия пост
# 1 162
Здравейте всички,
тази тема няма край.
За съжаление е така.  Tired
Не помня преди колко години се записах в нея, за да се консултирам с Д-р Оги.  Ходихме при него, помогна ни. newsm20
Но...вече години наред ми излиза в нови отговори на моите публикации.
Може и пак да ми потрябва консултация, защото имам още един син междувременно.  Heart Eyes Но може и да не.  Praynig
Мисълта ми беше, че сигурно на много други излиза от години, без да им е нужна вече.
Дали не може да се направи нова с линк към старата?  Rolling Eyes
П.П Сега погледнах - на първа страница съм се записала - февруари 2006! ooooh!
Виж целия пост
# 1 163
Здравейте, не бях забелвала пениса на синът ми и на 4 години реших да го обрежа ( без да имам религиозни виждания). Много съм доволна и се радвам че взехме това решение. В арабският свят много малък процент от жените  боледуват от рак на мат. шийка имено поради обрязването на мъжете.  bouquet
Виж целия пост
# 1 164
В арабският свят много малък процент от жените  боледуват от рак на мат. шийка имено поради обрязването на мъжете.  bouquet
Ти наистина ли го вярваш ooooh! И африканците са обрязани, но ..... Забрави смяната на партньорите  bouquet
Виж целия пост
# 1 165
marish, ако си от София отидете в Пирогов при хирурзите.
Виж целия пост
# 1 166
Не съм от София, живеем в Пловдив, но обмислям да го заведа в София. Пртеснението ми идва от там, че не съм привърженик на "радикални" мерки и не знам в Пловдив на кой лекар ще попадна. Страхувам се, че някои лекари все още мислят, че трябва насилствено да се реши проблема. За това най-вероятно ще го заведа при доктор Бранков, тъй като много ми допада неговия начин на мислене за този проблем. Въпросът е, дали това е спешен проблем, дали мога да изчакам и колко?
Виж целия пост
# 1 167
Ако имаш време прегледай темата, имаше препоръчани от Проф. Бранков специалисти по градове, може и Пловдив да има. Четох темата преди да водя големият ми син. На 5г, ако наистина е фимоза, ще трябва да го цепнат, както при нас се наложи.  Това само лекар може да прецени. Не чакай според мен, може да се стигне до обрязване.
Виж целия пост
# 1 168
НОВА ТЕМА
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия