Пердета - 9

  • 151 410
  • 829
Първа тема
Втора тема
Трета тема
Четвърта тема
Пета тема
Шеста тема
Седма тема
Осма тема


Добре дошли в новата тема!


xenia
"Ще ти дам няколко практични  съвета, които да следваш в етапите на избора на цвят. Валидно е за всички, които още мислят и се чудят какъв цвят да изберат.

-  Първо, се огледай сред собствените вещи и аксесoари, какво имаш желание да внесеш в помещението от наличното. Може би имаш любими картини, статуетки, вазички или друг вид аксесуари, които би искала да сложиш в спалнята? Някои от тях биха могли да ти подскажат евентуална цветова гама.

-  После, помисли над обзавеждането и цветовете в другите помещения. При всичкото желание помещенията да са различни, добре е да има някаква логическа нишка, която да ги обединява.

-  Помисли над това, към коя посока е разположено помещението и колко светлина и топлина ще има в него. Цветовете могат много да допринесат или отнемат. Мисли не само достатъчно ли е естественото осветление, но и не на последно място, изкуственото. В кои точки е планирано, и кое ще осветява преди всичко.

-  Помисли над това какво усещане трябва да създава помещението. Дали би искала да е успокояваща и умиротворяваща атмосфера, или може би романтично-сексуална, или може би по-провокативно-възбуждаща...

-  Прегледай си гардероба и помисли в какви цветове се чувстваш добре и комфортно. Коя гама преобладава и защо имаш афинитет именно към тази гама. Помисли също какви са мотивите и стила които харесваш.

Тези неща си ги запиши на един лист. Ако евентуално имаш цветен аксесоар, който ще внесеш, вземи го или му направи реална цветна снимка, с която да обикаляш в търсене на твоите цветове.  Ако имаш любима дреха, в която много харесваш мотивите или цветовете, същото можеш да направиш и с нея. Намери си някакво парченце от фурнира на спалнята и също го вземи за мостра. Снимка на плочките и вратата.
Събра ли една чантичка с мостри? Супер. С  листа в ръка и мостричките, тръгваш на обиколки по магазините за платове. Ако този кит не е прекалено обемист, си го носиш винаги и навсякъде със себе си- не се знае къде и в какво ще се влюбиш от пръв поглед.
Ако държиш на килим в спалнята, започваш от килима. Ако такъв няма да има, тръгваш по магазините за спално бельо и покривала.
Помни, че голяма част от "дрешките" на самото легло, би могла да ушиеш сама от харесан плат. Може би това ще е плат подходящ и за перде и така ще вържеш спалния комплект с пердето.  Помни, че това не е детска спалня и внимавай спалното бельо да не е прекалено инфантилно, с някакви ярки рисунки на пингвини и подобно... Избирай цветно, но елегантно и изчистено. Ако планираш спалното бельо да е едновременно и покривало на спалнята, бъди особено внимателна към избора и акцентирай на качествена скъпа материя и представителен вид.
Когато избираш мотивите. Имаш вече един мотив на пода, така че го взимай под внимание. Добре е да повториш някъде мотива на ромбове като напомняне. Добре е също да го съчетаеш с други геометрични и контрастни мотиви (кръгове, линии). В спалнята си имаш изрязани дъги, можеш да ги подчертаеш с подходящи мотиви.

След магазините за спално бельо, обиколи магазини за платове (всякакви и различни), както и магазини за пердета и дамаски.

Вероятно ще си харесаш много и различни платове. Вземи от всеки по мостричка. Заостри особено внимание на платове, които се продават в дизайнерски комбинации. Това са  серии подбрани от специалисти в комплект с различни мотиви, но като правило обединени от една идея или цветова гама.  Такива серии могат да са ти много полезни.
 
Събери в къщи различните комбинации от мострички, разделени от различни теми, мотиви и цветови гами. Подреди ги някъде така че да са ти пред погледа и премисли коя комбинация ти допада най-много и защо. Помисли кой плат за къде би бил подходящ и какъв плат липсва в комплекта.

Когато се определиш с това, което ти допада най-много, вече е много по-лесно да се определиш с цвят на стените, копирайки съществуващи в платовете цветове, Тогава ще се определиш и с настенната декорация имайки пред очите си наличните мотиви.
Тук може да постнеш всичко това във форума и да получиш по-ценен и практичен съвет.

Дългичко се получи, но се надявам на някой да е било полезно като етапи на мислене и подготовка за декорация на помещението. Помнете, че няма добър декор, който  да не е добре премислен и планиран. И не пренебрегвайте тези правила купувайки импулсивно.""- Малка стена с малки разстояния до прозореца от ъглите. Това налага пердетата да са плътно до ъглите за да ти разшири стената визуално.
- Нисък таван. Това налага пердетата да са плътно до тавана, да създават отвесен линеен образ, който да повдигне визуално. Корниз точно над прозореца не е за предпочитане.
- Несиметрично разположение на прозореца спрямо стената. Това трябва да бъде поправено с перде"
 "Едноцветието принципно не може да е грешка. Грешка е съчетание на несъчетаеми тоналности. Но, ако избираш да правиш едноцветен или "тон в тон" интериор, трябва да правиш контраста в текстури и материали. За какъв цвят става дума?
Ако в стаята се предполагат и други цветове, трябва да се гледа разпределението им, контраст, осветеност, наситеност, визуален ефект...за да не стане гаф и да се постигне лош ефект със сливането. Просто нещата се разглеждат комплексно."
Виж целия пост
# 1
Хайде да продължим тази тема.
Интересуват ме пердета и щори, за дневна, спалня и детска стая.
Издирвам магазини за хубави пердета, по-скоро завеси, плътни, цветни в тюркоаз, кафяво, бежово. Ходих до Дом хармония и магазините на Екзарх Йосиф, но не съм харесала кой знае какво.
Ако се сещате за други хубави магазини ще се радвам да споделите Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Аз харесвам икейските  Simple Smile
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=textiles_in&cID=213&am … Index=1&sID=0

Има едни тюркоазени Sanela, много са красиви, но точно за тях няма снимка.
Виж целия пост
# 3
И аз ги разглеждах няколко пъти икейските, но ми се иска нещо цветно, за да са акцента, поне в дневната, а техните са повече едноцветни.
Тюркоазените ги бях харесала за спалнята преди време, но още се колебая.
Виж целия пост
# 4
Търся евтини готови пердета  Peace
Виж целия пост
# 5
Помогнете в търсенето на корниз- трябва ми двоен тръбен корниз, който да е на кукички и на прилична цена. Нещо такова търся, с изключение на накрайника, но не предлагат самия корниз от снимката- http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=47&pid=19286
Виж целия пост
# 6
да побутна темата Simple Smile
Търся си пердата,но да ги поръчам онлайн,някой да е порэчвал и да е доволен от поръчаното.
Виж целия пост
# 7
В Икеа има също корнизи, аз също трябва да купувам, и мисля там да видя.
Виж целия пост
# 8
да побутна темата Simple Smile
Търся си пердата,но да ги поръчам онлайн,някой да е порэчвал и да е доволен от поръчаното.

Всички мои пердета са купени от ebay.co.uk - готови за окачване, ефектни и различни. А Икейските са  във всеки втори дом...
Виж целия пост
# 9
 Tired Аз пък търся пердета, които да са на цвятя, едри и не прекалено дамски, и да са в красив цвят, да падат тежко... Фен съм на Икея, но не намирам точно това, което търся. Вече не знам къде да ида, навсякъде само органза  ooooh! Ще съм благодарна ако някой ме насочи, иска ми се да е нещо като това:
https://www.google.bf/search?q=curtains+flowers&tbm=isch& … %252F%3B493%3B640
Виж целия пост
# 10
Хайде аз да похваля магазинчето, от което си купих моите завеси за дневната. На Екзарх Йосиф се намира, магазин Уют (дано да не е реклама). Имат безплатно ушиване на налични пердета и завеси.
Miss Hriss, и аз не исках органзи и дантели, а то в цяла София само това има ooooh!. Харесвам памук и лен и затова ми харесаха нещата в това магазинче. Имат малко по-различни неща и са на хубави цени. Моите са в една серия с такива на цветя в кафяво и тюркоаз. Имаше и в оражево, ако не се лъжа.
Виж целия пост
# 11
Аз ще похваля Дом Хармония, въпреки че са добре известни. Търсих да комбинирам прозрачни пердета с плътни зелени. От там купих кремави прозрачни, но не органза и тюл, ами подобно на лен плат на цена от 12лв/метър при 3м широчина на плата. Там единствено намерих едно много специфично зелено-жълто, средна плътност, като плата много прилича на по-тънкия като структура, неговата цена беше 19лв пак при 3м ширина.  Лошото при Дом Хармония, че ушиването не е безплатно- по мои спомени искаха 1,50 за перделък и още 3лв за ушиване.
Виж целия пост
# 12
Благодаря ви!  Hug Ще намина и през двете места, лошото е, че нямам много време. Икея ми е по път и затова първо натам се бях насочила!   bouquet
Виж целия пост
# 13
По разни причини пердетата в холо-трапезарио-кухнята ми е целесъобразно да са къси. Ами въобще не ми харесва.Да не говорим,че са 2 прозореца с врата помежду им. Вратата се отваря постоянно,че терасата ни е пушалня. Някаква идея за къси пердета,които да не звучат кухненски?
По тази причина съм повече от година все още с голи прозорци. Дори вече взе да ми харесва-скандинавско,някак си.Добре,че отсреща няма наблизо къщи.
Виж целия пост
# 14
Здравейте,
интересува ме дали сте виждали някъде ленени пердета, освен в Икеа? Много харесвам техните, но първо ми е страшно далече, второ, скъпи ми идват. Искам да е нещо като тънък лен в мръсно бяло. Стаята е в много нежен цвят банан, подът и мебелите са светли, килимчетата ще са мръсно бели шагита. Искам цветово да е максимално изчистено, за да мога да си играя с цветовете на спалното бельо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия