Коледа 2013 - тема 1

  • 93 461
  • 739
# 660
Кайлис, първоначално съм ги правила с пшенично нишесте, от рецептата за бисквитките  гъбки, които също имам в блога. Но попаднах, на картофено нишесте, точно в този индийски магазин, за който писах по-горе и реших да го изпробвам точно с тези бисквити, защото много ги обичаме у дома. Станаха наистина по-крехки. За съжаление отдавна не са доставяли  в магазина си. Но пък намерих в Добрич в един магазин за здравослони храни и си купувам от там. Мога да ти пратя, ако искаш. А виж какво намерих в мрежата сега-http://www.shopmania.bg/khrani/p-bio-kartofieno-brashno-biez-glutien-250-ghr-6398696  Ако не ти се занимава използвай пшенично или царевично нишесте. Пак ще имаш много крехки бисквитки, и като сложиш лимонов аромат ще се получат едни неустоими изкушения.
Виж целия пост
# 661
Май ще пека и втората доза днес ,преполовихме кутията на закуска, дори нямах възможност за айсинг и украса . Още снощи докато печах мъжът ми ги нападна заедно с приятелят си, докато гледаха Манчестър Юнайтед  hahaha hahaha А обикновено мъжете пиели бира.....да бе, стига да няма сладки наоколо  Crazy

Шведски Коледни Джиндър Бисквити/ http://www.menumag.bg/recepta/shvedski-koledni-biskvitki/ Добавила съм само малко черен пипер и портокалови кори настъргани  Wink




А сега да ви предложа и рецепта и  за моята зимна салата/ Или както аз и казвам витаминозна бомба/, ще я направя тези дни и ще ви предложа и снимки

Продукти:

1-2 Картофа
1-2/средноголеми/ червено цвекло, на някои места му казват панджар  newsm78
1 буркан кисели краставички
3-4 средноголеми моркова
1-2 Ябълки/ аз го обичам с Ренета/
Царевица сварена/по желание/
1 лимон
зехтин или шарлан
черен пипер и морска, хималайска сок


Начин на приготвяне:

Картофите и цвеклото се сваряват/ отделно едно от друго , иначе се боядисват/ , обелват се и се нарязват на дребно в купа, морковите също се попарват леко да омекнах и се нарязват и прибавят в купата. Ябълките се белят/ аз ги обичам не белени по принцип, разкашкват ми се повече сякаш, но някои хора не понасят не белени ябълки/ , нарязват се на кубчета и се прибавят в купата. Добавят се половин буркан кисели краставички и те нарязани на ситно. По желание може да се добави и сварена или маринована царевица/ правила съм вариант и с бейби царевички, готино е/ . От морската сол, единият лимон и зехтина/ шарлана, се прави дресинг и се залива салата. Количеството е според вкуса, по-принцип картофине и цвеклото носят много на лимон, така че аз слагам доста . Салатата е най хубава като престои и се охлади.  
Виж целия пост
# 662
Записче. Много интересни предложения.  Simple Smile
Виж целия пост
# 663
Biankа, Благодаря!
Виж целия пост
# 664
lulumba , все пак си чакам почерпката Hug
_Пепи_ , знам за този вариант, но все не ми стиска да пробвам newsm78, някой ден....
 За 1 ноември правих този сладкиш със сушени плодове, много сочен и сполучлив и става идеално за коледа
http://loisslokoski.blogspot.com/2008/12/blog-post.html


Правя го вече три години подред за Коледа и става супер.

Виж целия пост
# 665
Най-накрая успях да изпробвам коледните фигурки на Тескома :
Скрит текст:
 
 
Украсата я направих на бързо и не е както ми се иска, но за Коледа ще измислим нещо.
Изпробвах рецептата от Тескома, получи се страхотно тесто. Много лесно и приятно за работа, не се цепеше, нито залепваше. Единствения проблем е, че леко излиза отстрани по ръбовете, не се затварят плътно формичките. Но с едно ножче лекичко ги изстъргах без проблем.
Благодаря на всички, които бяха толкова луди, колкото мен, че да направим обща поръчка чак от Италия  Hug
Дори и без украса, пак са страхотни и уникални сладките.
Виж целия пост
# 666
Включвам се при вас с една книжка с коледни сладки:
Виж целия пост
# 667
Записвам се за тази чудесна тема!
Виж целия пост
# 668
Момичета,  Hug  bouquet

Благодаря за чудесните предложения, всичко е прекрасно smile3521
k a t r i n, би ли споделила рецептата Praynig, трябва ли да се правят по-рано newsm78
Благодаря много, аз съм от начинаещите и е удоволствие да ви чета и уча от такива прекрасни домакини Hug
Успех на всички в приготвянето на коледните вкусотийки newsm03
Виж целия пост
# 669
Jane2013, този път пробвах рецептата от опаковката на формичките. Бях я превела и написала на страница 30-та в темата, като скрит тест.
 А обикновенно използвам рецептата на Наталина за кошери, нея също я има някъде в темата, но не знам точно къде, затова ще дам линк : http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.180
Нямат голяма трайност, може би няколко дни, не повече.
Виж целия пост
# 670
Записче при вас! Миналата година четях и експериментирах с предложенията от Коледната тема и скоро си мислех кога ли ще има нова тема за 2013 и бам ... тя чак на 45 страница!!! Сега се връщам да чета отначалото, че имам доста да наваксвам, а пък от Джемма и Natalina толкова много научих и смея да се похваля, че миналогодишните ми сладки станаха прекрасни и всички бяха очаровани. Направих Линцерите, Рохлички и Меденките!! Украсих ги с айсинг, не станаха толкова красиви като на някои от вас, но тоза година ще се потрудя повече върху украсата!

Успешна седмица ви желая!   bouquet
Виж целия пост
# 671
Записвам се с въпрос-удобни ли са тези силиконови форми за мъфини?
Виж целия пост
# 672
GodaiVa , силиконовите форми по принцип са удобни, но ако имаш нещо конкретно впредвид - покажи Peace
Виж целия пост
# 673
GodaiVa , силиконовите форми по принцип са удобни, но ако имаш нещо конкретно впредвид - покажи Peace
Благодаря.Имах впредвид например тези с лицето на някое джудже,или на дядо Коледа.Но като са готови,предполагам ще е хубаво да се оцветят  или биха минали и без оцветяване  Thinking
http://www.cookibooki.bg/Wilton/2105-0698-%D0%A2%D0%B0%D0%B2%D0% … %D0%B4%D0%B0.html
http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=153&pid=77660
http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=153&pid=41420
Виж целия пост
# 674
Да, удобни са.Аз правя такива сладки от маслено тесто,







Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия