Гръцка кухня

  • 209 977
  • 923
# 585
July_morning, вчера направих кекса и стана идеален bouquet Стигна даже за съседите  Laughing

Хубава шегичка  Joy Радвам се, че се е получил - дано да сте си хапнали добре!   bouquet
P.S. понякога когато имам настроение му правя и глазура от разтопен шоколад, или просто го наръсвам с пудра захар. Но и без тези екстри пак става Simple Smile
Виж целия пост
# 586
Не се шегувам, подсладих живота на свеки и на зълвата с децата - всички го харесаха Laughing

А пудра захар винаги ръся на кексовете, така ми е останало от дете, когато майка правеше Heart Eyes
Виж целия пост
# 587
Не се шегувам, подсладих живота на свеки и на зълвата с децата - всички го харесаха Laughing

А пудра захар винаги ръся на кексовете, така ми е останало от дете, когато майка правеше Heart Eyes


Сега разбрах, децата и зълвата са съседите  Joy Радвам се, че кекса се е получил!
Да питам тук, някой знае ли как се консервира цвекло?
Наскоро видях в магазина цвекло нарязано на шайби в буркани. Майка ми от 2-3 години засяжда цвекло в България - семената нося от тук. Но миналата година, май се попрестара в засаждането и доста остана. Нашите го сложили в едни тенекии със земя. Това запази цвеклото продължително време, но не и цялата зима.
Та, ако някой знае как се консервира, нека да сподели.
 Hug
Виж целия пост
# 588
Сигурно  е късно за цвеклото,но да споделя- беля,нарязвам според буркана /ако е малък на кубчета, ако е голям на шайби/. Слагам само сол /1суп.лъжица на буркан тип Омния/ и заварявам. Оцет не слагам, овкусявам си го после.
Виж целия пост
# 589
Сигурно  е късно за цвеклото,но да споделя- беля,нарязвам според буркана /ако е малък на кубчета, ако е голям на шайби/. Слагам само сол /1суп.лъжица на буркан тип Омния/ и заварявам. Оцет не слагам, овкусявам си го после.


А колко време вариш?
Виж целия пост
# 590
След завиране не повече от 10 минути,колкото да се запечата капачката,а вътре да е свежо.
Правили сме го и като салата, с хрян, чесън,но тогава и 1-2 лъж.оцет.
Виж целия пост
# 591
След завиране не повече от 10 минути,колкото да се запечата капачката,а вътре да е свежо.
Правили сме го и като салата, с хрян, чесън,но тогава и 1-2 лъж.оцет.

Благодаря, имам в момента домашно цвекло, ще направя и по тоя начин. Peace  bouquet
Виж целия пост
# 592
Сигурно  е късно за цвеклото,но да споделя- беля,нарязвам според буркана /ако е малък на кубчета, ако е голям на шайби/. Слагам само сол /1суп.лъжица на буркан тип Омния/ и заварявам. Оцет не слагам, овкусявам си го после.


Извинявай, въпросът ми сигурно ще ти се стори много тъп, но аз съм много на Вие с консервирането, но пък за сметка на това обожавам цвекло. Освен сол, вода в този буркан слага ли се?
Виж целия пост
# 593
слага се вода
Виж целия пост
# 594

Предположих, но реших за всеки случай да попитам. Каквато съм да не ми гръмнат празните буркани.
Виж целия пост
# 595
Да предложите рецепта за Меломакарона, тази от първа страница не ми допадна. Имам една рецепта с бира, от гъркиня,но и тя не ми хареса. Не е вкуса,който търся,не мога да докарам онзи топящ се вкус от пекарните.
Виж целия пост
# 596
и моите не се получиха като купените,търся по-сполучлива рецепта
Виж целия пост
# 597
Момичета, разгледайте в темата, няколко пъти са коментирани рецепти за "Меломакарона", аз дори бях написала рецептата на Evana (друга съфорумка), правила съм по нея и станаха много сполучливи Peace

ЕДИТ: на 17 стр. Doli е попитала за рецепта и там съм постнала рецептата, която аз ползвам, а има и други, разбира се Wink
Виж целия пост
# 598
Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 599
Ще питам свеки за нейната рецепта за "Меломакарона" и ще Ви я предложа. Стават наистина топящи се и много вкусни!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия