Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 95 109
  • 741
# 30
Страхотна торта Мина, магьосница си ти ...
Виж целия пост
# 31
здравейте,

отдавна не съм писала, но понякога ви следя. напоследък правих само една торта, но ще я пусна по - натам

исках да изкажа възхищението си от последните няколко торти

мина, много много хубава торта. цветята ти са винаги в такива слънчеви цветове. но и дървеното оцветяване и ключето са страхотни. сигурна съм, че ири я е оценила

мариета, рибата е готина, фонът ми харесва и изглежда добре изпъната, браво

сансил, твоите перфектни торти са наистина радост за окото. рафълс са много прецизни, макуин е страхотен и мечо сладур. кажи, моля те, какво сребърно използва за емблемата на влади

пепи, да ти е честит рожденика, много готини играчки. само легото (ако е лего, че има и други вариации) са му малко обли ръбовете


фелина, много готин дракон. аз имам същата задача от моя син (след като го разубедих за кола, защото едва ли ще я направя добре), та ще взаимствам, ако нямаш против Simple Smile . малко по - различен замък бях планирала, но мисля така да кача дракона отгоре Simple Smile
Виж целия пост
# 32
Благодаря, момичета!
Marieta, супер е тортата за рибаря. Замисъла на бебешката торта също ми хареса, нежна е.
rocio, на теб колата ми ти изглежда, като от калъп, защото си е правена баш с калъп  Embarassed . Притеснявах се, че няма да мога да направя достоверен McQueen, затова минах на мързелив вариант. А твоето торте се е получило хубаво.
Mинa, ужасно КРАСИВА торта! Наистина не знам как да я коментирам. Съвършена, разкошна, великолепна е! Работиш безупречно. Имаш неповторим усет при комбиниране на цветовете, както и постигането на точните нюанси.
мегало, ползвах течна на Rainbow Dust - Metallic Light Silver.
Виж целия пост
# 33
Искам да си взема формички или молд с българската азбука,но намирам само такива с латинеца,ще споделите ли къде мога да намеря.По тортите ви съм срещала както ръкописни,така и печатни букви.А как правите и надписите с пош,защото при мен се получават много зле,трябва доста да репетирам май.
Виж целия пост
# 34
Здравейте.

Моля дамите ,които имат силикони за дантели и знаят английски да кажат това молдове за дантелили са и защо на готовата дантела се вижда нещо като найлон.
Мерси предварително за отговорите.
http://www.buyincoins.com/item/36455.html
Виж целия пост
# 35
Stefina това е шугарвейл мат не е молд. Има специален микс на прах за шугървейл. Залива се с вряла вода и се бърка в определено съотношение и се нанася върху силикона. След като изсъхне и се извади става като дантела и е еластично. Аз пробвах веднъж но не ми се получи. Ще пробвам пак тия дни. http://www.youtube.com/watch?v=TNgSjVZHwuA
Виж целия пост
# 36
Дами, много изпипани торти сте показали в новата тема!


На Дими и Пепи да съм им живи и здрави рождениците!


Дими, каква е тортата вътре?

Съжалявам, че пропуснах да опиша вкусовете. Рядко пиша и забравих някои от последните препоръки и правила:)

Долният етаж е с бадемов маслен блат, крем от бял ганаш, масло и малко "поомаяни" в захарен сироп и лайм пресни, горски плодове (малини, къпини, боровинки). Горният, детският е спаначен блат (няма как да не го знаеш Simple Smile), напоен със сметана и дива мента, крем - маскарпоне, масло, сладко от боровинки.

rocio, цветовете са изцяло нанасяни с боя върху бели фигурки. Нямам никакви нерви да оцветявам предварително тесто, да преценявам колко от кое ми трябва...По този начин не става "чисто", гладко, но пък компенсирам с удоволствието, което си доставям:)

Благодаря на всички за пожеланията за Явор и мненията ви!

Мариета, много пипната торта!
Мина, такъв хубав баланс и хармония има в твоята композиция!
Виж целия пост
# 37
Ето една  обикновенна торта с крем , но пък много вкусна .
]
Можете да намерите рецептата на mylitttlehome.blogspot.com
Виж целия пост
# 38
Mомичета някой ползвал ли е ленти на Уилтон за равномерно изпичане да даде мнение. Когато пека дебели блатове често ми спадат по средата и направо се побърквам от яд. Пека на 160 градуса понякога само и само да не спадне но понякога спада. Тия ленти уж помагат да се изпече равномерно и в центъра и по края на тавата . Най-ме нерви като пека мъдкейк. Той става много дебел и удължавам височината на тавата с хартия за печене . Става по 7,5 см и като спадне в средата направо ми иде ....  Eто го мъдкейка - сполучлив . Един път стане два пъти се скапе .



Ето тук едно видео на лентите .

Виж целия пост
# 39
Mомичета някой ползвал ли е ленти на Уилтон за равномерно изпичане да даде мнение. Когато пека дебели блатове често ми спадат по средата и направо се побърквам от яд. Пека на 160 градуса понякога само и само да не спадне но понякога спада. Тия ленти уж помагат да се изпече равномерно и в центъра и по края на тавата . Най-ме нерви като пека мъдкейк. Той става много дебел и удължавам височината на тавата с хартия за печене . Става по 7,5 см и като спадне в средата направо ми иде ....

http://www.youtube.com/watch?v=9dmCOrSujuM

Поръчах си един комплект от Ибей и да видим дали ще вършат работа . Ако някой има и е ползвал ще се радвам да сподели мнение  newsm78

Нещо не ти е наред при печенето. Не трябва да спада. Да се надигне в средата, ОК, но спадането говори, че не е добре изпечен в средата. Сподели как приготвяш блатовете, евентуално да видя дали мога да ти помогна да намерим къде е грешката.
Виж целия пост
# 40
Мишоче това само на дебели блатове ми става.
Ето рецептата на мъдкейка . Чети продуктите - смесваш сухите , после смесваш мокрите и без миксер на ръка се смесват всичките . Пече се на 160 за час и 40 минути .

http://www.exclusivelyfood.com.au/2006/07/chocolate-mud-cake-recipe.html

Това е невероятно вкусна рецепта не можеш да се спреш да ядеш обачеееее .... ако го опека като хората .
Виж целия пост
# 41
Аз си правя едни самоделни ленти - във фолио слагам мокра домакинска хартия и прегъвам фолиото от двете страни до размера на височината на формата ми за печене. Слагам лентите в камерата 15-на минути преди печене - има ефект и съвсем леко се надуват дебелите блатове. Освен това при мен помага и да намаля с около 10 градуса температурата от посочената необходима.


Благодаря ви коментарите, момичета! Вкусът - шоколадовите блатове на Милена и ганаш с портокалови корички.
Виж целия пост
# 42
Мишоче това само на дебели блатове ми става.
Ето рецептата на мъдкейка . Чети продуктите - смесваш сухите , после смесваш мокрите и без миксер на ръка се смесват всичките . Пече се на 160 за час и 40 минути .

http://www.exclusivelyfood.com.au/2006/07/chocolate-mud-cake-recipe.html

Това е невероятно вкусна рецепта не можеш да се спреш да ядеш обачеееее .... ако го опека като хората .

Да, правя подобна рецепта, наистина е фантастично вкусно. Не знам за тази, но аз пека на два отделни за торта и после режа на по два блата всеки. Никога не ми е спадало в средата. А цялото количество, знам ли. Защо не се опиташ да печеш първо на долен реотан на 180 градуса докато се надигне, а след това да намалиш на 160 и да печеш на горен и долен?

Принципно, по-дебелите теста, както и питките, за да се изпекат равномерно им трябва много време. Щом спада по средата, значи там остава недопечен. Може и леко да е, но остава. Другият вариант е да е висока температурата - тогава от рязкото надигане мехурчетата въздух, които са между блатовете, се пукат като балон и блатът спада (това обаче се случва по-често при теста, чийто обем се дължи на разбитите яйца по принцип).

Значи имаш два варианта да пробваш:
1. Първо печеш само на долен реотан, след това превключваш на горен и долен и намаляваш температурата
2. Печеш на още по-ниска температура - може фурната да ти е силна, знаеш, че градусите не винаги отговарят. И недей да печеш на вентилатор (ако печеш де:))
Виж целия пост
# 43
Изобщо не мога да вдена идеята на тези колани Simple Smile))))
Виж целия пост
# 44
Изобщо не мога да вдена идеята на тези колани Simple Smile))))

Отстрани блатът се изпича по-бързо заради близостта до стените на формата и лентите охлаждат стените, за да стане навсякъде почти равномерно печенето:)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия