Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 95 129
  • 741
# 45
Изобщо не мога да вдена идеята на тези колани Simple Smile))))

Отстрани блатът се изпича по-бързо заради близостта до стените на формата:)

Продължавам да не вдявам Simple Smile Няма значение де, аз не бих си купила колан за формата за торта Simple Smile))))
Виж целия пост
# 46
Редактирах се - отстрани блатът се изпича по-бързо заради близостта до стените на формата и лентите охлаждат стените, за да стане навсякъде почти равномерно печенето:)

Доколкото съм чела тези ленти пасват само за формите на Уилтън и от много места съм чувала, че вършат работа.
Виж целия пост
# 47
Мишоче лентите се мокрят и се слагат. Пише че става  за 8 и 9 инчови тави. Мина ти на същия принцип значи правиш но с домакинска хартия не с текстилни ленти. Аз накрая на видеото като видях какви са бели стените на блата хванах вяра че пече равномерно затова ги поръчах. Сега има да чакам 20 дни да дойдат и като ги пробвам ще споделя как са нещата . На части ако пека няма проблем но като искам да направя хубав мъдкейк с цялото количество надига се до едно време равномерно става около 2 пръста над тавата ( то прозира от хартията за печене ) аз тъкмо се облизвам като доволен котарак и надничам през стъклото на фурната и след това изведнъж просто в центъра се свлича надоло . И според мен точно това е проблема около стените се опича по-бързо а в центъра още е сурово и натежава на опеченото тесто и спада . Ще правя свадбена торта през декември (първата ми  Rolling Eyes) Искат един от етажите да е мъдкейк. Не мога да сложа кофти блат . До декември трявба да го усъвършенствам хахахаа подобаващо за събитието Simple Smile
Виж целия пост
# 48
Фелина - благодаря за отговора.Ще чакам с нетърпение да дадеш отзиви за лентите за печене.
Виж целия пост
# 49
Днес се пробвах да пайпвам малко дантела с роял айсинг. Ето какво излезе .



На няколко пъти изпразвах поша да сгъстявам защото се разтичаше но на финала поне гъстотата уцелих. Дано скоро и със симетрията се преборя хахаха че малко, абе направо доста кривичко ама ще дерзая  Heart Eyes
Виж целия пост
# 50
Фелина, мнoгo ми дoпадна тази рецепта. При мен oбаче за съжаление става тoчнo така кактo ти oписваш, кoгатo пека цялата смес наведнъж. Дoри oтстрани ми изгаря и пoчернява блата, а вътре oстава лекo влажен и спаднал. Затoва правя тoЧнo , кактo е писала Мишoка - пека на две части  Peace и нямам никакъв прoблем
Виж целия пост
# 51
Абе, опитайте да печете на по-ниска температура. Такова голямо количество има нужда от бавно печене, дълго време. Очевидно 160 градуса е висока температура. Чак колани за тава да купувате Simple Smile Просто експериментирайте с температурата - там му е майката. Нашите баби без Kitchen Aid и колани какви неща са пекли!

Фелина, много търпение се иска за айсинга, само мога да те поздравя за което Simple Smile

П.С. Не ми се връзвайте, който ме знай, си знае, че съм мила и добра Wink))))
Виж целия пост
# 52
здравейте!
бихте ли ми препоръчали марка качествени гелови бои                                                                         
досега съм работила с боите на змееборец, но бих искала да пробвам и други 

Виж целия пост
# 53
здравейте!
бихте ли ми препоръчали марка качествени гелови бои                                                                         
досега съм работила с боите на змееборец, но бих искала да пробвам и други 



Шугърфлейр, Америкoлoр, Уилтън, в магазините на първа страница има мнoгo Peace
Виж целия пост
# 54
благодаря ти!
Виж целия пост
# 55
Stefina ето го втория ми опит с шугървейл . Пак не е много сполучлив но поне разбрах че сместа трябва да е много гъста. Като се бърка с миксера трябва да се събира на бъркалките  не да се разтича. Съхна два дни понеже очевидно не беше достаъчно гъста и като ги вадих от силикона от долната страна още беше леко лепкава . Третия път смятам че ще се получи .  



Мишоче споко бе не си ни ошашкала знаем че ни мислиш само доброто  Heart Eyes
Мойта кухня е по-стара от мен също и фурната . Поне на 40 години са така че и тя едва ли знае на колко градуса пече горката . Като си купим къща , ще си взема яка фурна да си пека на воля   chef

Ани-д
като дойдат лентите ще опека един мъдкейк и ще покажа да видим какво ще стане  Heart Eyes
Виж целия пост
# 56
Здравейте мили  дами!   bouquet
Правих крем "Каталана".
Дайте ми идея моля ,какво да направя, останаха ми 12 белтъка. Какво мога да спастря с тях. Нещо по-бързо и не толкова сложно. Неам нерви... Sick То и крема ми стана ,като пресечени яйца. За пръв път пробвам...
Благодаря.
Виж целия пост
# 57
Мина, Минааа, пак чудо са сътворили ръцете ти!!!
Sansil, всичките торти са изпипани и много красиви!  Grinning
А за коланите за торти, аз съм им хвърлила око от много време, но цената им не е никак малка. Не съм ги срещала в асортимента на българските сайтове. Миленка от Sweet kingdom ги беше препоръчала:
http://www.amazon.co.uk/Bake-Even-Cake-Strips-Pkg-1-1-X36/dp/B00 … =Bake-Even+Strips

Аз имам въпрос: От къде мога да купя малки пликчета за курабийки - да са повече на брой и да не са много скъпи като тези с картинките, обикновени, целофанени търся? Детето ме помоли да занесе на децата в училище за Хелоуин.
Виж целия пост
# 58
Midkoo направи си Павлова - http://recepti.rozali.com/torti/p18658.html Два блата по 5 белтъка и си готова.

Виж целия пост
# 59


Аз имам въпрос: От къде мога да купя малки пликчета за курабийки - да са повече на брой и да не са много скъпи като тези с картинките, обикновени, целофанени търся? Детето ме помоли да занесе на децата в училище за Хелоуин.


Здрасти! Виждам, че си от София- такива пликчета има в магазина за опаковки, който е на ул." Цар Симеон"/ мисля че беше номер 126 или 128, нещо такова.../ , почти до ъгъла с бул. " Хр. Ботев". По сто броя са, различни размери , и не са скъпи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия