Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 95 143
  • 741
# 60
Голяямо "Благодаря", приемам и други идеи,че всичко от целувчен крем ни ми е много по вкуса.
Виж целия пост
# 61
Ееее щом не ги либиш си направи бишкоти и после една бишкотена тортичка  Grinning

http://mycookinghobby.wordpress.com/2012/05/14/%D1%8F%D0%B3%D0%B … 0%BE%D1%82%D0%B0/




по = лесно с купешки бишкоти ама зян'ш идат белтъците  Laughing
Виж целия пост
# 62
Мидкooo, мoите предлoжения са
Кoкoсoв блат http://antoaneta77.blogspot.com/2013/07/36-bounty-cake.html - мoжеш да гo кoмбинираш самo с ганаш, без да правиш крема на самата тoрта

Лешникoв блат http://antoaneta77.blogspot.com/2012/05/blog-post_26.html , кoйтo същo мoже да се кoмбинира с ганаш, или пък с бял крем сметана с маскарпoне

Имам предвид, че тези блатoВе мoгат да се кoмбинират и с други кремoВе, а не самo с тези пo рецептите си Simple Smile

Мина, уникална си!

Фелина, тoчнo тези две дантели и аз си пoРъчах, данo скoрo да пристигнат, че вече ме сърбях ръцете. За айсинга те пoздравявам, бравo!

Аз пoследнo правих етo тази тoРтичка. Вътре е с маскарпoне и шoкoлад с бoрoвинки и шoкo.doди блатoве. За първи път измазвах с ганаш и съм супер дoвoлна !
Малкo Мечoка ми стана дребничък, или пък Маша е гoлемичка , нo мнoГo са ми трудни тези прoпoрции, а и при тjd oт вчера за днес, време за пoПравка нямаше. Нo пък си я харесва кoлкo гладичка стана.



а към нея имаше и мъфинчета


Виж целия пост
# 63
Ани ако си спазила пропорцията Маша е щяла да стане колкото муха малка. Добре си е така. Много готино е станало с просторчето с буквите.
От тези молдове за шугървейл в Ибей има комплекти по 5 . Така поне правиш на два пъти и готово. Ама аз де да знам поръчах два различни и сега едно по едно докато направя достатъчно за една торта та цяла седмица ще ги суша.

Ето ги http://www.ebay.com.au/itm/231057157666?ssPageName=STRK:MEWAX:IT … p3984.m1438.l2649


А с тези лешникови платки преди време правих една торта Естерхази ням нямммм Ето рецепта и снимка от блога с рецептата.

 http://www.mycookingbookblog.com/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0- … %D0%B8-esterhazy/

Виж целия пост
# 64
МаринаД! Много благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 65
Здравейте и поздравления за майсторките, големи красоти сте сътворили. Аз съм доста прохождаща в тези неща и искам съвет от вас. Как мога да оцветя кокосови стърготини?
Виж целия пост
# 66
Благодаря на всички ви!  bouquet
Ще се възползвам от идеите ви!
Прекрасни сте! Heart Eyes
Виж целия пост
# 67
Felina, гледам опитите ти със силиконовите молдове и се чудя дали си извадила дантелка и си я поставила върху бяла основа или си направила нещо като отпечатък и си взела релефа на формата с плътна основа. Аз като нанеса върху силиконовото килимче сместта, със шпатула обирам всичко отгоре, да остане смес само в дупчиците на дантелата и после като се извади става като истинска. Другото което практикувам е да поръся с царевично нишесте преди да извадя от силикона, така не ми лепне. На тази торта съм ползвала такава дантела, показвам как стои.



ani_dМного е хубава тортата с Маша и мечокът, обаче на количката бих променила мястото, че е страшничко така пред мечок бебе да се остави  Grinning
MинaОбожавам я тази твоя торта, перфектна и точно в твоя неповторим стил!
rocio добре се е получила тортата, подкрепям съвета на Мина, рисувай по лицата с не толкова силни цветове.
Marieta страхотни са тортите, рибата много ми хареса!
sansil много добра работа, стилни и много добре пипнати торти, поздравления!
_Пепи_страхотно се е забавлявало детенце с толкова много захарни играчки по нея, да ти е жив и здрав!
Felina тортата със замъка ти много ми харесва, дракона е чудесен!
dimitrina73 браво за страхотната торта, да ти е живо и здраво детенце! Пилците са много готини!
Sunflowerss Чак не ми се вярва, че това са едни от първите ти торти, много обещаващо начало!
Mishoka Това твое ДЗАК е много сладурско и ми е любимо!
Виж целия пост
# 68
във Люлин на старият пазар също има магазинче за опаковки и там има  за без пари почти.
Виж целия пост
# 69
   Здравейте,
  Дали  някоя от вас може да ми каже има ли в Русе магазин за сладкарски материали? Преди е имало на ул."М.Арнаудов", но вече няма.
Виж целия пост
# 70
здравейте,

фелина, браво, че опитваш нови неща, дантелата от айсинг ми се вижда продукт на голяма концентрация. беше ли си я нарисувала преди това

искам да попитам при торта с височина около 16см, има ли смисъл да слагам една подложка по средата. ще правя замък за детето след месец и ми се струва, че 10см няма да е добра височина, макар че планирам да има малка кула. диаметърът ще е 18см на долната част и 8см на кулата. да не се наклони.....

това с дантелените молдове ми се струва много фино. красиво е, но сигурно ще ми се разпадне в ръцете.

ани, много готина цветна торта. промопрциите не ми се струват лоши, мечо е седнал, пък маша може да е едра мадама все пак

ангелова, вече съм я виждала маската, но пак да кажа, че е чудесна

аз пускам една торта, която правих преди време. нямах достатъчно време за нея, защото и друг път съм казвала, че работя бавно и само нощна смяна, темата ми беше малко странна, но гледах да се постарая за детето на много добра приятелка, което стана на 8. много им харесала и на вкус и на цвят  Simple Smile
Виж целия пост
# 71
Мегалo, страхoтна тoрта.
А за висoката тoрта, аз бих слoжила пoдлoжка , че даже и пoдпoрки , акo е с пo-тежки блат0ве и кремoве.
Правих една клетка и ет0 как е вътре



Диаметърът е 16см, а висoчината над 20 заради купoлът. Всяка т0рта беше пo 9см.
Виж целия пост
# 72
р.и.ангелова гледах в едно видео , забърсва се отстрани и където е възможно с влажна кърпичка с връхчето за да се почисти максимално добре да не става като найлонче отзад на дантелата. Аз понеже не мога да чакам ги извадих малко по-рано и ми се скъса крайчето на едната . Ако ги изчакам сигурно ще излязат идеални. Пише на пкета че съхне от 30 минути до няколко часа обаче на мен по два дни ми съхнаха и двата пъти. Сега ще си поръчам 5 парченца еднакви поне като ги направя да ми станат достаърчно за една торта че голямо чакане иначе .
Ето как излизат от молда



Мегало леко с молив отдоло ги очертах основните линии и от там импровизираш . Бавно става и все пак на плоско е лесно. Не знам как ще е като почна по борда на торта . Трябва да я вдигна под наклон на въртящата поставка ли не знам как ще стане .

Ето това е правено с отпечатък от един кътър за роза . Сина ми го счупи естествено даже и го изяде Simple Smile



Готина е станала тортата с пилците. Аз хич не ги харесвам тия пилета ама децата като им се редват ... Дано никой не ме кара да ги правя . Не ме кефят хич хич .

Някой беше питал как съм правила дракона - Изтеглих една дебела пръчка гъмпейст , после двата края ги издърпах по-тънки между дланите си - за врата и за опашката. Където ще бъде главата забучих една по-дебела тел за цветя и я огънах доло при гърдите на дракона и горе при главата . После си направих главата и я забучих и нея. После направих една лентичка за гривата така да го нарека и я нарязах на лентички с макетно ножче и я залепих по цялата дължина по гърба. Останалите дребни детайли също ги налепих с вода на прясно. Много леко ми се сплу надоло дракона понеже е от гъмпейст. Ако беше фондан нямаше да стане цялата система той много се отпуска и не става изобщо .
Виж целия пост
# 73
Felina За горната дантела съм използвала ето това http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=1070 и съхна около 12-15часа. Извади се без проблем и без накъсване. Може би влагата е в повече там където живееш, че иначе не мога да си обясня това двудневно съхнене. И следващия път опитай съвета ми да напудриш с нишесте преди вадене, много по-лесно е, поне за мен.
Виж целия пост
# 74

Аз имам въпрос: От къде мога да купя малки пликчета за курабийки - да са повече на брой и да не са много скъпи като тези с картинките, обикновени, целофанени търся? Детето ме помоли да занесе на децата в училище за Хелоуин.


Тъй като си от Сф, едва ли ще е най-удачния вариант за теб, предвид доставката, но аз купувам от тук: http://www.rakhiva.com
Може инфото да е полезно и за други, а пък аз използвам да се запиша, че да следя темата Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия