Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 133

  • 95 097
  • 741
# 675
Felina, не знаех че има специална рецепта за тази торта  #Crazy Мислех, че може да се направи, каквато и да е и да се отчупи от нея, а дядото да се сложи легнал с подуто коремче до нея Simple Smile Бях наумила да правя червено кадифе, защото много я харесваме, а и нали червеното навява на Коледен дух..  Thinking Но сега се замислям.. Аз не съм по плодовете, но ще погледна подробно рецептата и ще реша утре. Благодаря ти много за напътствията  Hug Моите елени приличат на нещо средно между кучета, прасета и мишлета (в главите особено)  Joy А това еленче, което стои право ми взе здравето  #Cussing out  Знаех, че ще е трудна за мен тази торта, но двама човека ми я пратиха във ФБ с пожелание да я направя.. и аз се поизхвърлих..  ooooh!

Относно замръзяването- винаги съм смятала, че се губят от качествата на тортата, но съм чела че много хора замръзяват и казват, че всичко е ОК след това. Махни украсата и замръзи без нея. Дори може да махнеш чаршафа после като размразиш и да смениш само него. Поне ще запазиш читава украсата и самата торта  Thinking

Виж целия пост
# 676
Felina, аз не съм замразявала цяла торта барабар с декорация никога, но с пълнеж не бих рискувала изобщо, още по-малко с чийзкейк. Peace
Виж целия пост
# 677
......... да ги замразя във фризера . Вътре са шоколадови блатове, чийзкейк пълнеж и малини. Дали ще се скапе след като ги размразя? .......

Намерих малко свободни минутки и се мушнах тук Simple Smile

Замразявала съм веднъж и след размразаяване цялото фонданово покритие стана на дребни капки - и остана така.  Laughing
Сега, то беше пиле, при това морско, та някак водата му отиваше, но в много други случаи ефектът щеше да е нежелан.   Grinning
Бях ползвала ММФ. Не знам с друг тип фондан дали би се получило същото.

По отношение на самата торта не би трябвало да имаш притеснения.
Виж целия пост
# 678
Тедито с-по въпроса за качване на снимки от Фликър.Отиваш в албума си,кликаш на снимката,която искаш да постнеш,тя излиза в черен фон около нея,доло в дясно от нея има звездичка,балонче и рамка със стрелка,кликаш на рамката със стрелка и се показва кода на снимката,който трябва да постнеш във форума.Мисля,че ставаше и без скоби IMG,но пробвай и ще разбереш.
Виж целия пост
# 679
Галля, тортата ти е много свежа и зареждаща! В тези студове е много приятно да видиш нещо шарено и пролетно   bouquet Кажи за борда, че не се вижда добре..

Борда е направен с шаблон. Оцветен е с белтък, захар и боя. Доста е размазан, но го правя за твори път и слагах много материал  Embarassed
Виж целия пост
# 680
Ами на , хакнах ги във фризера и кото то , туй то . Казах им да ми се обадят да ги извадя 24 часа преди тива в хладилника и  #Crazy да видим .
Вижте днес следобед лудото Ленче направи 4 ей таквис курабийки за точно 6 часа .
Мъжа ми ме гледа и се чуди ... 6 часа дето  туй като го захапеш след 2 минути няма да го има . Обаче пък да има късмет да го захапе  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Б...си играчката ама хубвите работи бавно ставали .



Тази курабийка е по модел на Буболинката но далеч от нейното съвършенство . Досега не бях се пробвала с бисквитени декорации та това ми е  сефтето . Напекох и разни дребнички ако ми остане време от готвенето за Бъдни вечер ще ги направя и тях ама не знам какви ще ги правя още .  
Виж целия пост
# 681
Б...си играчката ама хубвите работи бавно ставали .


 Laughing Ха ха ха! Добре дошла в клуба, дет' сА вика Mr. Green  Аз тоя номер си го свих за миналата Коледа. Не че съжалявам, ама няма да повторя! Бисквитата ти е страхотна! Пожелавам ти, 'начи, приятни занимания с останалите:35:
 Тук използвам случая да пожелая весела Коледа на всички момичета от форума! Бъдете здрави, щастливи и обичани, с все повече, вдъхновяващи за творчество, сладки идеи!!! Heart Eyes Hug Поздравявам ви с тази бисквитка/ от миналата година Grinning/

 Останалите/ за който не ги е виждал, пък много би искал... Blush .../тук  http://www.flickr.com/photos/79235175@N03/8254856586/in/photostream/
Виж целия пост
# 682
Маринкааааа,изби рибата с тия бисквити Wink Момичета много сте добри всички,от вас черпя информация ,опит и вдъхновение.Благодаря ви за съветите и търпението!Пожелавам на вас и семействата ви много здраве и благополучие!Продължавайте да творите красиви неща.  bouquet
ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА 2014 ГОДИНА!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 683
 Simple Smile
Виж целия пост
# 684
Маринка аз с твойто творчество съм се запознала обстойно така да се каже . ПИрфектни и най-перкрасни са твойте курабийки  Hug И на теб пожелавам Весела , щастлива , уютна и свята Коледа . Все така да си вдъхновена че и повече . На всички пожелавам тортено вдъхновение , много щастливи мигове и успехи. Всеки да се чувства обичан и да обича по много  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Успях и малките курабийки да ги направя днес . Поне тези които спасих от децата и най-вече от мъжа ми . Като ги бяха преполовили ги скрих в чекмеджето на бюрото с надеждата че там няма да търсят. Ето какво излезе .



Вчерашните за 6 часа направих 4 курабийки а днес аз 6 часа направих 30 бр.  Като гледам има , няма една баклава ми остана до края на годината  newsm47
Виж целия пост
# 685
Честита Коледа!
Извинявам се,че нахлувам така в темата,но имам спешен въпрос.Отговор може и на ЛС.
Имам захарно тесто на Пикко на  една година т.е. купено е преди година.Съхранявам го увито във фолио и в пластмасова плътно затворена кутия на стайна температура.Дали е годно за консумация?
Виж целия пост
# 686
аз понеже нямах време последните дни ще коментирам малко старички постове, но не мога да не споделя мнение:-)

фелина, пингвинчетата са уникални! а спящата фея направо цепи мрака!
и курабийките са много сладки.

мими, и твоята тортичка кефи! някак изчистена и приятна за гледане е.

тедито, браво за рисунката!аз това на лист не мога да го нарисувам, камо ли на торта!

аз голямо тортено премеждие имах за рд на мм.
реших да направя еклеровата торта на Йоли. изпекох блата, наравих си еклерчетата, върху блата сложих съвсем тънък пласт тъмен крем, за цвят, наредих си еклерчетата отгоре - всичко супер. като дойде ред да правя крема брюле, с който да ги залея обаче елате да видите. първият се пресече (четох в интернет, че съм "сготвила" жълтиците). него го правих с животинска сметана. бях взела и една растителна за всеки случай - пробвах и с нея - тя пък стана една твърда и гадна на вкус - айде хвърлих и втория опит за крем. и тъй като всичко това се случи в 2 през нощта, а рд-то беше на другия ден с парти изненада, метнах един обикновен яйчен крем и сложих тортата във формата.
на другия ден се беше втвърдила, всичко супер, махнах ринга, за да й сложа шоколадовата украса, която бях намислила да поставя отстрани и познайте - тортата тръгна да се разтича - бях забравила да сложа желатин на тънкия пласт тъмен крем и явно му натежа другия крем отгоре с еклерите. и така тортата си остана неукрасена, стегнах я набързо отново с ринга и го махнах точно преди мм да духне свещичката. тортата беше много вкусна, но за мен това е тотален тортен провал.
така се бях ядосала, че се зарекох никога повече да не правя еклерова торта. но ме гложди - как, по дяволите, се прави този крем брюле!? само да кажа, че съм темперирала жълтиците, сипвах им по малко от загрятата сметана с млякото, сместта се позатопли, нямаше ни бучка, ни нищо и после като ги смесих също и като сложих желатина изведнъж се наср..ха нещата.
Виж целия пост
# 687
 крем брюле

Виж целия пост
# 688
фелина, точно така го направих (без печенето де), ама защо стана на бучки не разбрах. може да е от завирането, де да знам...
Виж целия пост
# 689
Честита Коледа на всички! Бъдете здрави и обичани  newsm76

stefina, благодаря за помощта  Hug Сега ще пробвам да я кача по начина, по който ми каза



Еленчетата ми приличат на кучета/прасета, но пък стана още по-забавна тортата. Опитах се да нарисувам "селото" в лентата, но и то се получи доста смешно  ooooh! Уж направих Червено кадифе, но сложих много малко боя, та се получи Розово кадифе  Joy ,но тортата стана много вкусна. Не сложих какао, защото миналия път пък стана доста тъмна. Кремът е от Филаделфия, заквасена сметана и малко пудра захар. Под чаршафа е бял ганаш.

Весели празници на всички!!!    love001



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия