Суровоядство - втора тема

  • 86 318
  • 759
# 105
Калинка,аз бях питала дали мога да направя крекери от предварително сварена киноа,тъй като на два пъти си правя с покълнала и не ми понася на корема  Confused Иначе за по-калорични храни аз сутрин хапвам 2 топчета от тахан,как.зърна,коноп,канела,джинджифил и малко мед-стават страхотни.А откакто открих тези карфиолени крекери и не мога да се спра да експериментирам и взех да задобрявам.Онзи ден сътворих страшно вкусни сурови курабийки-тиква,кокосово брашно,канела,орехи,джиндифил.Омесвам и суша,уникални  Heart Eyes Днес съм решила най-накрая да опитам тиквата на супа,дано ми хареса  Wink
Виж целия пост
# 106
А откакто открих тези карфиолени крекери и не мога да се спра да експериментирам и взех да задобрявам.Онзи ден сътворих страшно вкусни сурови курабийки-тиква,кокосово брашно,канела,орехи,джиндифил.Омесвам и суша,уникални 
Днес ще направя карфиолените ти крекери, а вчера си поръчах сурово кокосово брашно. Много навреме ми идва идеята за тиквените курабийки   bouquet
Виж целия пост
# 107
Фея,много се радвам!Определено няма да сбъркаш,заслужават си много!Аз пак си взех тиква и пак ще си правя,че се пристрастих  Grinning
п.п.Ако някой е пробвал тиквена крем супа ще се радвам да сподели как е на вкус Simple Smile Мисля да сложа тиква,лук,морков,джиндифил,чесън и къри,а може би и червена чушка.То трябва да пробвам за да разбера дали е добре.Пък сега съм се зачудила дали моя 500ватов чопът ще се справи с направата на ядково масло  Thinking
Виж целия пост
# 108
"Мисля да сложа тиква,лук,морков,джиндифил,чесън и къри,а може би и червена чушка"

Да, общо взето това са съставките. Може и стръкове целина.
И индийско орехче вместо къри.
Тиква, карфиол също вървят.

Харесват ни тиквените супи.
Виж целия пост
# 109
Вери,твоя отговор е от голямо значение затова вече се реших Simple Smile Тъкмо и от вашия сайт съм почерпила съставките.И като каза карфиол се сетих,че и това имам,нали напоследък съм полудяла по тези карфиолени крекери  Laughing Иначе къри аз много обичам и видях на доста места,че го препоръчват към тази супа,но мисля да рискувам с малка част за да не взема да разваля цялата супа.Общо взето нещо съм обхваната от тиквена мания и сега и на смути ще пробвам,но мисля без банан.
п.п.Вери,извинявай като вещо лице в този занаят,дали според теб с моя 500 ватов чопър ще мога да докарам някакво подобно ядково масло като  вашето или ми трябва по-мощен?  newsm78
Виж целия пост
# 110
Десинка,
с 500 вата сме правили ядково масло от бадеми, но с малко повече търпение към уреда (за 15-20мин би трябвало да стане маслото). Добави в началото и малко мазнина/олио за по-лесно хомогенизиране. С такъв чопър сме правили и сладолед от замразени банани. Този уред в един момент все пак изгоря.
Сега сме с 1000 вата.
В България разполагах с 750 вата кухненски робот Kenwood. Нещо не се сработих с него; не ми допадна. Но и не съм правила ядкови масла и сладолед. Примерно за хумус с варен нахут се затормозяваше.

Кърито - различна насителност на аромата има, ако се задушава в началото на дадено ястие, сложи се към края пак при термична обработка, или се изполва в сурово състояние.
Виж целия пост
# 111
Здравейте,

прочетох в темата за сокоизтисквачки. Много се чудя за ръчна сокоизтисквачка. Ако някой е ползвал и може да сподели ще ми е полезно.Дали става само за зеленолистни или и за твърди и меки плодове?

Благодаря!
Виж целия пост
# 112
M03, нямам сокоистисквачка, не мога да помогна със съвет.

***

Направих карфиолените крекери и банановите кокоски на Десинка. Крекерите станаха фантастични! Банановите кокоски ги разнообразих с какаови зърна. Чудно!

Заредила съм отново слънчоглед и грах за поници.
Виж целия пост
# 113
Купих си олио от гроздови семки от един био магазин, ама като се прибрах видях, че пише че е рафинирано. Дали всичкото е такова или има нерафинирано?
Виж целия пост
# 114
Фея,много се радвам,че си пробвала тези чудесии.Аз такива крекери правя за 3 път,а вчера направих малко по-различни тиквени курабийки-тиква,1малко бананче,орехи,кокосово брашно и малко кокосови стърготини,рожков,конопен протеин,джинджър и канела.Оформям на курабийки и суша,станаха мнооооого вкусни.Напоследък си правя и сурови таханови топчета-тахан,малко мед,конопен протеин,какаови зърна,пак джинджър и канела и понякога чия.Уникална вкусотия  Heart Eyes
Понеже досега си хапвам и по някое яйце,заради физическата активност,от 15 мисля да постя.Правила съм го и преди.След нова година ще видя как се чувствам и дали ще продължа или пак ще хапвам само яйца.Та отсега си подбирам разни рецепти,които искам да пробвам.Утре е ред на карфиолената пица  Wink
п.п.Много искам да пробвам някакво тиквено смути.А вчера правих и тиквената супа,в която сложих и гъби и не мога да спра да ям от нея  Grinning
Виж целия пост
# 115
Десинка, пробвай това:



За да е истински сурово, направи сама кокосовото/бадемовото мляко и тиквеното пюре.
Виж целия пост
# 116
О,Фея много благодаря,определено ще го пробвам,само дето блендера ми се развали и сега съм само с чопър и пасатор,дано с някое от тях да стане,докато си взема нов  Confused
Виж целия пост
# 117
Съвет от препатил Blush ако ползваш замразени банани или тиквено пюре за смутито, остави ги малко да се размразят, аз така счупих един чопър
Виж целия пост
# 118
Онзи ден сложих да покълвам люцерна за пръв път и съм много щастлива,че вече са се показали дълги кълнчета Simple Smile Само че някъде четох,че като порастнат повече трябва да се прехвърлят някъде  newsm78 Чудя се колко да ги пускам и докога да ги намокрям.В момента ги изплаквам 2 пъти на ден-сутрин и вечер.Те взеха,че излязоха доста като количество от някъде 30-40гр.семена.
На мен нещо не ми се получи фъстъченото масло.Според мен  трябваше да запека малко фъстъците и май направих грешка като добавих кокосово масло.Представях си го като това по магазините,по-течно.Моето стана като пастет.
п.п.Галче, нещо не стигнах до замразяването на бананите,но съм записала и това да пробвам  Wink
Виж целия пост
# 119
Десинка къде държиш готовото масло? Ако е хладилник се сгъстява и може да стане като пастет, дори и да не си сложила кокосово масло, макар че и то помага допълнително за втвърдяването. Ако го оставиш малко на стайна температура, сигурно пак ще се втечни пак Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия