Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

6 годишните на предучилищна

  • 34 823
  • 726
# 30
Браво на Маша за похвалата!
Супер е и, че имаш план за РД, Дайв. На мен ми се иска да измисля нещо оригинално тази година, но запецнах.
Морена, ще ми се да мога да разчитам на циганско лято през декември, но уви, спомням си поледицата миналата година докато носех тортата в ДГ.  В крайна сметка да е здраве и насторението да е на ниво, на децата всъщност въпреки множеството желания не им трябва много.   
Виж целия пост
# 31
Dive и аз завидях на софиянци за арх. aтелие.
Morena и аз харесах цветното судоку, Ник обаче хареса повече кръстословиците на Крокотак. Видях че си взела Игри за умни глави само че 4+. Ние решавахме 6+ и тях ги препоръчвам.
Хелоу-мелоу нИ тачим, защото не го разбираме и не обичаме да се маскираме, но когато имаме време и желание бихме си врътнали един тиквен фенер.
Виж целия пост
# 32
Кой видял - видял,...  така ли стана? Simple Smile  Жасмин?

Не, моя грешка - тръгнах да оправям линка и така съм го оправила, че съм го клъцнала.  ooooh!
После излязох по работа и чак сега виждам какви съм ги натворила.
Оправих линка в предния постинг, дано се вижда.
Виж целия пост
# 33
Хайде и аз при вас.
Моят син го записах на предучилищна в училището до нас.Полудневна е.един месец е до обяд , един месец е следобяд.
Виж целия пост
# 34
Да се запиша и аз...

Хелоуин засега няма да празнуваме, ще видим, ако нещо излезе, макар че не ми се занимава.

Днес госпожата каза, че синковецът не е добре с писането ( аз си го знам) и да го занимаваме повече вкъщи. Той разбира се няма никакво желание и сега мисля разни стимули и манипулации  Crazy
Виж целия пост
# 35
Ние от година у дома започнахме системата с подписите Simple Smile

Като направи нещо - пише , чете , смята и получава подписи.Отбелязваме ги като зелени точки в една тетрадка.Сега знае ,че 40 подписа и купувам книга.

Така събирайки подписи купихме несесери , дъска за стаята му , темперни бои.И след като купихме повечето желани неща минахме на системата 40- книга.Сега събира една поредица енциклопедии за животните.

За Хелоуин при нас от няколко години има традиция децата да минават по къщите и да събират лакомства и пари.За първа година и синът ми ще ходи и сега стягаме тоалет.
Виж целия пост
# 36
За Хелоуин при нас от няколко години има традиция децата да минават по къщите и да събират лакомства и пари.

Този вариант не е препоръчителен за малки деца (а и за по-големи), които не са придружени от възрастен. Моите деца не ги пускам така, не се знае къде на какъв човек ще попаднат. Или ходят само при комшийчета, които познават. Но да ходят да звънят на непознати -  Naughty
Виж целия пост
# 37
За Хелоуин при нас от няколко години има традиция децата да минават по къщите и да събират лакомства и пари.

Този вариант не е препоръчителен за малки деца (а и за по-големи), които не са придружени от възрастен. Моите деца не ги пускам така, не се знае къде на какъв човек ще попаднат. Или ходят само при комшийчета, които познават. Но да ходят да звънят на непознати -  Naughty

Винаги има двама възрастни и минават само по къщите на нашата улица и бабите им се радват. Simple Smile
Виж целия пост
# 38
Запис и от мен! Докато разбера, че има нова тема, три страници сте изписали!
Жасмин, много са интересни тези занимания, благодаря за инфо-то. Благородно завиждам за сериозните занимания във вашето училище, както писах и преди при нас хич не си дават зор с ученето, а уж препочетохме училището заради по-добра подготовка.
Ние сме болнички, от гадния вирус с кашлица и температура. Вчера едвам се прибрахме с детето и тя заспа към 17,30ч. милата, но спа чак до сутринта с малко прекъсване. Сега вече е по-жизнена, но ще си стоим вкъщи тази седмица.
Вероятно ще пропуснем Хелуин, заради болестта, иначе от книжки и филмчета / За Франклин и други/ е запозната с обичая, макар и не нашенски, и много й харесва идеята за маскирането и лакомствата. Има костюм на вещица от миналата година, ако е по-добре, ще я изведа около блока поне да "наплаши" познати съседи.
Mooimeiske, малко вероятно ми се вижда декември за РД навън, но имало някаква база с топъл басейн на Бистрица, може да провериш из нет-а. Ние не сме ходили, но една приятелка е била там на зимен РД и каза, че е било интересно за децата. Последния ни РД беше в едно клубче с фокусник и пожъна голям успех, особено когато въпросния клоун извади живо миниатюрно зайче. Клубчето е много момичешко и се казва "Лили Роуз Мелъди", точно до 18 СОУ на Средна гора е
Добре дошли на нововключилите се мами!
Красавица, и ние сме така с писането, а и госпожицата не иска и не й е интересно. Дай й да рисува на нея само, а иначе хич я няма!
Виж целия пост
# 39
Мира, бързо да се оправя детето Hug Благодаря за идеите!  bouquet
Виж целия пост
# 40
[color=teal
Жасмин са в частно училище и учат по интензивно. По толерантно моля, на никой не му е излишно ако понаучи нещо повече.
[/color]

Първо , не виждам нищо нетолерантно в изказването ми . Второ , не знаех , че става въпрос за частно училище . Не познавам работата в частните училища , но познавам методиката в начален етап и изискванията на МОН в държавните много добре и за това останах силно изненадана от това , което правят в ПГ Жасмин . Плюс това съм член на родителското настоятелство в нашата ДГ и последния път обсъждахме с учителките именно изискванията за първи клас . Разглеждахме характеристиките , които се попълват в края на учебната година за готовност на децата за първи клас , а и също и това , че например се изисква в ДГ да се пише с молив , но в много училища се започва направо с химикалка . Разбира се , че никому не е излишно ако научи нещо допълнително , но аз не съм съгласна това да бъде 80 % от материала в първи клас , защото при това положение бих си изпратила детето на училище , а аз не желая това да стане от 6-годишна възраст . А целта на ПГ е да подготвя и това става до голяма степен под формата на игра и упражнения за развитие на фината моторика , логическото мислене , умението за разбиране и възпроизвеждане на текст , обогатяване на речниковия запас и т.н. И пак уточнявам , че говоря за държавните училища . И междудругото часовете по БЕЛ в 1 клас от задължителната подготовка са 7 , от тук нататък може да се надгражда с часове по ЗИП по преценка на учителя .
За Хелоун - няма да го празнуват . Децата харесват празника , но за мен до голяма степен така се отмества фокуса от Деня на народните будители и повечето изобщо си нямат понятие какво е това будител и защо 1 ноември е неучебен ден .
В нашата градина театри има веднъж на месец - два , но директорката е много точна в това отношение и старателно проверява трупата и за какво представление става въпрос .
Виж целия пост
# 41
.
Виж целия пост
# 42
Да си кажа виждането и аз. Simple Smile
Не е въпросът в държавни и частни у-ща и градини, МОН е за всички. И след това, всяка градина или у-ще си е отделна губерния, с губернатор - директора. Те това е.


Жасмин са в частно училище и учат по интензивно.

...това да бъде 80 % от материала в първи клас ...
Те това го има и в общинските у-ща - напъването до дупка - добре дошло за някаква част от родителите и неприемливо за другите (предполагам знаете вече, че съм от вторите Wink )
Абсолютно нормално.
Въпрос на избор, макар и това често да е измамно... че имаме избор де.  Wink
И в моя случай изборът ми изглежда се разминава не малко с очакванията ми, желанията ми.

Иначе и аз разбрах изказването на Тони като силно учудване, не като критика или осъждане.  Simple Smile
И аз съм много учудена от описаното от Жасмин, точно, защото се раминава с програмата на МОН, но съм наясно, че го има това.

Скай, имам предвид и книжката за 6+, благодаря за препоръката, жалко, че е само 32 странички.  Wink

 

Виж целия пост
# 43
но аз не съм съгласна това да бъде 80 % от материала в първи клас ,
И аз не съм съгласна с горното, но никой не ми го каза на първото посещение. И на фона на всичко учат по 10 часа английски и 10 математика на седмица.  Днес са били навън 30минути в часа по физическо. Кой беше казал, че в държавните градини ги зазимявали  ooooh!

Хм , но 10 часа седмично означава , че учат дневно по 2 часа английски и 2 часа математика и поне още 2- 3 часа нещо друго , дали наистина е възможно  Rolling Eyes . Много натоварващо ми се струва .За сравнение в първи клас имат средно по 5 часа дневно .

Цитат на: Morena link=topic=745520.msg26524522#msg26524522 date=1383069605

[/quote
Те това го има и в общинските у-ща - напъването до дупка - добре дошло за някаква част от родителите и неприемливо за другите (предполагам знаете вече, че съм от вторите Wink )
Абсолютно нормално.


И аз съм от тези , които не толерират напъването до дупка . За това не пуснах детето тази година в първи клас (навършва 7 год. на 1-ви март ) . Смятам , че нещата се случват най-добре , когато са съобразени с особеностите на възрастта най-вече . А и за мен сега е златното време за развиването на способностите и заложбите  на детето - до като не са толкова натоварени в училище и имат желание да опитат от всякакви занимания за да открият къде им е силата .
Виж целия пост
# 44
Нашето училище е целодневно, за разлика от общинските, затова имат повече часове по тези предмети.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия