Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

  • 163 802
  • 738
# 135
Благодаря ти за бързия отговор! Захарта я знам, а маслото - бухвам значи едно малко -125гр  Laughing
Виж целия пост
# 136
И внимавай да не препечеш, че ще станат много сухи, в мойта фурна 12 минути са достатъчни, на 6тата минута обръщам тавата, а на 12тата вадя да проверя как са. Трябва да са с твърди ръбчета, и меки в средата. Не се притеснявай, че като ги натиснеш се вдлъбват, когато изстинат, стават супер
Виж целия пост
# 137
Дайте -най лестна рецепта за солени мъфини!

ето тези правя почти винаги, включително и снощи http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,815.msg3909.html#msg3909
Виж целия пост
# 138
Орео чийзкейк мъфини


Виж целия пост
# 139
А рецептата?
Виж целия пост
# 140
Рецептата е от тук, обаче е на английски.
Аз направих половин доза по следния начин:
Скрит текст:
Орео чийзкейк мъфини
30 бисквитки Орео- 24 цели и 6 начупени
3 кутии крема сирене Филаделфия- 1-та е 175гр.
1/2 ч.ч захар
1/2 ампула ванилия
2 яйца, леко разбити
1/2 ч.ч течна сметана, разбита
щипка сол

Загрях фурната на 150 градуса. На дъното на всяка хартийка за мъфини сложих по една бисквитка. Разбих крема сиренето с миксер, добавих захарта и ванилия, отново с миксера. Разбивайки добавих яйцата, след тях сметаната и солта. Към готовата смес добавих начупените бисквитки и разбърках на ръка. С помоща налъжица разпределих сместа по чашките,като ги напълних почти до горе. Пекох, като обърнах тавата по средата на печенето, общо 22 минути.
Пекох на два пъти и тъй като тавичката ми трябваше след първия път веднага ги извадих и ги сложих върху решетка, втория път изчаках малко.Общо взето ваденето от тавичката беше най-трудно понеже са много меки. Като изстинат напълно се слагат в хладилника за минимум 4 часа преди консумация. В рецептата пише че при сервиране се отстранява хартийката и се поставят в чиния. Ядохме и в чиния и направо с хартийката, като нормални мъфини, всякак са вкусни  Grinning.

От тези продукти получих 24 мъфина, точно две тави като моята с 12 чашки.
Виж целия пост
# 141
Дайте -най лестна рецепта за солени мъфини!

ето тези правя почти винаги, включително и снощи http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,815.msg3909.html#msg3909

Виж целия пост
# 142
пеп-4o, и аз в момента правя тези мъфини , дано ми се получат, че чета не ставали винаги тези, дето имат сирене. Като подправка сложих само ронена чубрица. Сместа ми стана като меко тесто, така ли трябваше да стане?


koikoii, как са на вкус? Много вкусно изглеждат.
Виж целия пост
# 143
аз ти писах в другата тема  Wink
Виж целия пост
# 144
пеп-4o, и аз в момента правя тези мъфини , дано ми се получат, че чета не ставали винаги тези, дето имат сирене. Като подправка сложих само ронена чубрица. Сместа ми стана като меко тесто, така ли трябваше да стане?


koikoii, как са на вкус? Много вкусно изглеждат.
На вкус са като чийзкейк, смесен с вкуса от крема на бисквитките Орео. Аз по принцип не обичам десерти с крема сирена, но този ми хареса.
Виж целия пост
# 145
радос, много ти Благодаря за отговорите, а бисквитите ще пробвам задължително.
Виж целия пост
# 146

Искам да споделя с вас, тези много вкусни ...

Меки тиквени бисквити с джинджифил-меласа пълнеж




и едни бисквитки, в които всеки опитал, се пристрастява:
Шотландски овесени бисквити



Виж целия пост
# 147
Някой може ли да ми препоръча изпитана рецепта за мъфини с тиква, но не настъргана, а варена, печена, пюрирана? Редовно ми остава някаква такава тиква. Правя обикновено меките курабийки на Танита, но искам да имам и други варианти. Мерси!  bouquet

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B8%D0%BD%D0%B8

Това е любима рецепта вкъщи, бърка се всяка седмица. Но напоследък, понеже тестото ми се получава малко повече го правя във формата за кекс. Иначе си добавям и стафиди и орехи и става уникално. Пропорциите са толкова перфектни, че даже понякога замествам чашата пюре от тиква с такова от компот от круши, или праскови. Иначе тиквата си я варя на пара и после я намачквам с вилица.

Потвърждавам!! Peace Рецептата е много сполучлива и точна, правя я вече трети път, като все пак, ако тиквата е по-водна, увеличавам малко брашното.
Виж целия пост
# 148
Предлагам тези Безглутенови мъфини с елда и пушена сьомга, с билково масло
Ако искате да опитате или сте пробвали вече руски блини с елда, но ви се струва дълго приготвянето им, опитайте тези мъфини. Мен ме удовлетвориха и като вкус и като бързина на приготвяне. Подходящи и за предстоящите празници. Сьомгата ги прави достатъчно изискани, без да са много скъпи.
Виж целия пост
# 149
Момичета, залепват ли ви мъфините за хартиените формички?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия