Пости 2013/2014 - 3 тема

  • 53 595
  • 685
# 645
Надето Simple Smile, аз съм за родена за изпълнението на такива експресни-суперски вкусни рецепти Laughing.
Моя тиган е 28 см. Колко дебелка става питката при теб?
Виж целия пост
# 646
Надето,

Как ти се отразява Тибетския хляб на духа?
Виж целия пост
# 647
Надето,

Как ти се отразява Тибетския хляб на духа?

Ако можем да минем без нотка на заяждане, предполагам че добре защото аз правя една подобна арбанашка питка с овесено кисело мляко.
Виж целия пост
# 648
Надето,

Как ти се отразява Тибетския хляб на духа?

Ако можем да минем без нотка на заяждане, предполагам че добре защото аз правя една подобна арбанашка питка с овесено кисело мляко.

Можем  Peace, но би било добре да не се смесват кулинарните с духовните въпроси - не е възвишено някак си! (коментарът не е към теб, дядо хаджия, моля да не се засягаш)
Виж целия пост
# 649
Надето,

Как ти се отразява Тибетския хляб на духа?

Ако можем да минем без нотка на заяждане, предполагам че добре защото аз правя една подобна арбанашка питка с овесено кисело мляко.

Можем  Peace, но би било добре да не се смесват кулинарните с духовните въпроси - не е възвишено някак си! (коментарът не е към теб, дядо хаджия, моля да не се засягаш)

Значи това все пак е специфична кулинарна тема свързана с изискване на православната християнска религия и понякога е допустимо да се допуснат известни духовни нюанси. Затова преди време, когато се завихриха тука едни канонични спорове се реши те да се отделят в отделна тема.

А аз няма защо да се засягам, нито Надето предполагам, когато разговора е в рамките на една нормална човешка дискусия.
Виж целия пост
# 650
Ако някой направи "хлебчето" на Надето от Жак Пепен да снима, интересно ми да го видя Simple Smile
Виж целия пост
# 651
Надето,

Как ти се отразява Тибетския хляб на духа?
Tari Tasartir, добре ми се отрази и на духа, и на стомаха  Laughing Вчера, когато ми дадоха книгата и видях рецептата, си знаех, че трябва да я споделя тук. Особено, след като направих хлебчето и ми хареса много. Това е рецепта, не е режим, свързан с фазите на луната и разни духовни практики.  Peace

 Жени, стана около 3 см, точно толкова, че да не се залепи на капака  Simple Smile

 Annyto_e, следващия път ще се постарая да снимам. Иначе, намерих подобно изображение с Гугъла от тук. Ето:
Скрит текст:

 В книгата има и други интересни рецепти, които са постни или някой продукт може да се замени. Мисля да пробвам едни Бадемови сладки и Ябълкова шарлота на тиган.
Виж целия пост
# 652
Oпределено някои хора се взеха много на сериозно , да напомня , че прекаления светен и Богу не  е драг . Някак не е по християнски , да делите рецептите по религиозност, чак се зачудих смешно ли е или жалко. Все пак говорим за храна , която няма как да има религиозна принадлежност, а ако имате проблем с това , този който я е измислил с каква религиозна принадлежност е , значи имате проблем със себе си . Аз също не съм в темата по религиозни причини , не че не вярвам в Бог.
Виж целия пост
# 653
Oпределено някои хора се взеха много на сериозно , да напомня , че прекаления светен и Богу не  е драг . Някак не е по християнски , да делите рецептите по религиозност, чак се зачудих смешно ли е или жалко. Все пак говорим за храна , която няма как да има религиозна принадлежност, а ако имате проблем с това , този който я е измислил с каква религиозна принадлежност е , значи имате проблем със себе си . Аз също не съм в темата по религиозни причини , не че не вярвам в Бог.

Определено се изказахте крайно неподготвена и просто да напишете нещо.
Виж целия пост
# 654
Извинявам се ако е така , може да не съм дочела коментарите, но останах с такова впечатление като се коментираше за житния режим и тибетската питка.  bouquet
Виж целия пост
# 655
adelinda, въпросът вече го изяснихме и е съвсем излишно да се налива масло в огъня.
Пък и не винаги човек правилно схваща мислите на другите, за да ги съди толкова категорично.
Нека бъдем по-толерантни, защото е известно, че лошата дума горчи дълго време. Излишно е да си го причиняваме.
Виж целия пост
# 656
 Няма проблем. Не се обиждам. На мен също се случва да чета набързо и отгоре и не винаги разбирам правилно написаното. Може би и тези коментари, които са ви подразнили, също са продукт на такова объркване. Сигурно трябва да свикна с факта, че тази тема е строго кулинарна. Въпреки, че постът не е само въздържание от храна, по- важна даже е духовната страна. Но нея ще си я обсъждаме в другата тема. Последното, което искам е да правя провокации. Хубав ден на всички, да се върнем към рецептите  Simple Smile
Виж целия пост
# 657
adelinda, я душа остави ти тея философските да си ги мътят другите, ами сподели с нас някоя екзотична постна рецепта, че да я изпробваме.

Аз пък през това време да ви кажа как се прави баница със зеле по нашенско (демек панагюрски):

1. Започваме със ситно нарязаното кисело зеле, което запържваме в мазнина с черен, червен пипер (понякога при нас я правеха с лют червен пипер - и то много лют), домати (аз ползвам пюре) и една лъжица захар за да убие киселината - стремете се да не е много течна плънката;

2. Отделно сме задушили и лук. При нас задължително праз лук, но няма проблем и с кромид;

3. Омесваме двете съставки, добавяме сол на вкус и ... много малко кимион;

4. От там нататък баницата се прави по традиционния начин. Върху всяка кора плънката. Навиваме и т.н.;

5. Оставяме баницата да почива 10 минути, после отгоре я намазваме с мазнина и печем в загрята фурна на 180 градуса;

6. Като се изпече баницата я намазваме отгоре с олио и вода и покриваме с една кърпа да се задуши.
Виж целия пост
# 658
 eat Това задължително ще се пробва, че от кога съм се наканила да правя зелник.
Благодаря за подробното описание - няма начин да не се получи вкусно.
Само си мисля, дядо хаджия, какво ще се получи, ако добявя към плънката на зелето и малко мръвчица Grinning?
Нали сме в извън постен период, така че може.
Виж целия пост
# 659
Аз зелник правя между 2 дебели кори . Дядо хаджия много добре звучи рецептата ти , ще се пробва.   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия