Събраните рецепти на Кана

  • 59 198
  • 160
# 75
Сурово брауни

Необходими продукти:
1 и 1/2 чаша сурови орехи
1/2 чаша сурови бадеми
 4 супени лъжици сурово какао
смлян сусам до получаване на гъсто кексово тесто
щипка хималайска сол

За глазурата:
2 супени лъжици кокосово масло (разтопено)
2 супени лъжици сурово какао

Начин на приготвяне:
Слагаме по-голямата част от орехите и бадемите в блендер и ги смиламе. След това добавяме какаото, фурмите плюс щипка сол и отново пасираме, докато се получи маслено тесто на трохи.

Прибавяме и останалите орехи. После прехвърляме тестото в тавичка с домакинско фолио и го пресоваме, за да получим пласт с дебелина около 1 см.

Смесваме кокосовото масло и какаото в малка купичка и заливаме тестото с така получената глазура. Пъхаме готовия десерт за 1 час в хладилника, за да се стегне.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 76
Мъфини

Необходими продукти (за 4 кейкчета):
4 яйца
1 глава лук
 5-6 едри маслини
100 г свинско филе
3-4 сушени доматчета или чушки
50 г кашкавал
1 супена лъжица масло
чубрица
черен пипер
4 формички за миникейкчета (мъфини)

Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на полумесеци, маслините на колелца, а филето на кубчета. В тиган на среден огън разтопяваме маслото и задушаваме лука.

Взимаме купа и разбиваме яйцата, прибавяме зеленчуците, филето, нарязано на малки кубчета, настърганият кашкавал и подправките. Разпределяме сместа във формичките и печем в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Формичките не бива да се препълват, защото при печене сместа се надига и може да изтече извън тях. Печем кейкчетата около 15 минути, докато придобият златиста коричка

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 77
Бонбонки

100гр масло
100мл течна сметана
100гр заквасена сметана
150гр смлени орехи, много ситно на каша
какао,кокосови стърготини и ром на вкус

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 78
Боровинков (или малинов) пай с кокос

150 г боровинки или малини
25-50 г масло
300 г кокосови стърготини
1-2 яйца
1 с.л. кардамон или канела

Сложете плодовете в тава за печене и ги оставете да се размразят (явно авторката е ползвала замразени). Разтопете маслото, разбийте яйцето, смесете с кокоса и кардамона до зърнисто тесто. Разстелете го върху плодовете и сложете във фурната на 200 градуса. Печете, докато кокосът се оцвети в златистокафяво и се втвърди.
Сервирайте с ванилов сос.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 79
Американски ВМ-НВХ палачинки с извара или сирене котидж

2 яйца
250 грама извара или сирене котидж
1 с.л. псилиум хуск (или овесени трици, или смляно ленено семе)
1 щипка ванилия
1 щипка сол

Всичко се разбива. Оставя се да престои 10 минути. Пържи се в кокосово или краве масло. Сместа става много гъста, но когато се слага с лъжица в тигана, лесно се разстила.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 80
Крем супа от карфиол

Продукти:
1 глава карфиол (около 1 кг)
3 средноголеми глави лук
3 скилидки чесън
1 малка зелена чушка
ким
куркума
черен пипер, риган, босилек
1 с.л. краве масло

Приготовление:
Карфиолът се почиства от листата и се накъсва. Лукът, чушката и чесънът се накълцват на дребно. Всичко това се залива с вода да покрие и се добавят зелените подправки, маслото и солта. Вари се на средновисока температура (при мене на 3-та от 4 степени на котлона) до омекване на карфиола (около 1ч) и се добавят куркумата и кима. Вари се още към 10-на минути. Като е готово се оставя да поизстине и се пасира с блендер.

Сервира се топло или студено.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 81
Карфиол със синьо сирене

Продукти:
една глава карфиол, леко сварен в посолена вряща вода,
50 г масло
150 г синьо сирене
250 г заквасена сметана (или 250 мл течна сметана, но без мляко)
100 мл. прясно мляко
бял или черен пипер за поръсване
Кашкавал или друго подобно сирене за наръсване
по желание могат да се прибавят шунка, кренвирши, пушено месо или друг колбас

Приготовление:
Почистеният от листата карфиол се сварява до хрупкавост в подсолена и вряща вода(да е полутвърд при бодване с вилица). След това се изважда, оставя да поизстине и разделя на 7-8 по-големки цветчета.
Маслото се стопява на котлона и към него се прибавят настърганото сирене, сметаната и млякото.Поръсваме по желание с бял или черен пипер. Оставя се да се стопи малко сиренето(ако има нужда се прибавя още мляко) Трябва да се получи по-рядък сос. Сол аз лично не слагам, защото сиренето е бая соленко, но по желание може да посолите. Намазваме тавичка с масло, нареждаме разрязаният на цветчета(не прекалено малки) карфиол(ако имаме колбас, го разпределяме равномерно) и заливаме с приготвеният сос. Слагаме да се запече във фурната до порозовяване и малко преди да го извадим, поръсваме с настърган кашкавал.

Време за приготвяне: 10 минути
Време за печене: 45 минути
Порции: 6

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 82
Испанска тортиля с карфиол

ок. 400 грама карфиол
1 малък стар лук
5 яйца
зехтин
малко масло
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Нарежете карфиола и накълцайте лука. Загрейте зехтина и малко масло в тиган. Запържете карфиола и лука, докато поомекнат, но без да се зачервяват. Прецедете, но запазете отделно мазнината.
Разбийте яйцата и ги смесете с карфиола и лука. Посолете и овкусете с черен пипер.
Налейте мазнината в малък тиган, за предпочитане тефлонов.
Добавете сместа от яйца и карфиол в тигана. Разтърсвайте, за да не залепне- Тортилята трябва да бъде висока няколко сантиметра.
След няколко минути, когато долната страна започне да придобива цвят и се е стегнала, е време тортилята да се обърне. Това се прави най-лесно с чиния върху тигана.
Добавете още малко мазнина в тигана и върнете тортилята за още няколко минути, за да се изпържи и другата страна.
Поднася се топла или студена.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 83
Шоколадова вкусотия с масло

Разтопяват се и се смесват:

450 грама краве масло
150 грама кокосово масло
240 грама тъмен шоколад

Сместа може да се налее във форми или в подходящ съд (тава). Задължително се охлажда в хладилник, а после се натрошава на подходящи парчета за консумация   

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 84
Свински черен дроб на скара

Необходими продукти:
1 кг свински черен дроб
100 мл прясно мляко
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. горчица (по желание)
2 с.л. лимонов сок
подправки за барбекю или скара по ваш вкус
черен пипер

Начин на приготвяне:
Измития дроб го нарязвате на филийки около 1 см дебели. Слагате ги в купа и прибавяте всички останали продукти, разбърквате, покривате съда с капак или фолио и оставяте да престои поне 4 часа в хладилника (аз го оставям 1 нощ). След това го сипвате в гевгир да се отцеди соса (соса се изхвърля), връщате в купата и му добавяте 2-3 с.л. олио (аз сложих масло), разбърквате и печете на скара или грил-тиган, като често го обръщате за да се запази сочен. Соли се след като се махне от скарата. (Аз го метнах в една тава, покрито с фолио и пекох на умерена фурна).

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 85
Есенни мъфини с индийско орехче и тиква

150-200гр Смлени орехи
150 гр Кокосови стърготини
3 яйца
1 бакпулвер
5 ванилийки
2-3 щипки канела
4-5 щипки индийско орехче (може и повече)
100 гр тиквено пюре
малко крема сирене за сгъстяване на пюрето
1 ч.л. какао
10 табл подсладител (натрошени на брашно) или 10 капки

Сухите съставки се смесват в купа, после се прибавят и мокрите (към тях може да добавите и малко мляко за "тестото" на мъфините). Всичко се разбърква и се излива във формички. Излизат 12-14 мъфина. Отгоре се декорират с малко тиквен крем (тиквата + сиренето за бял крем и допълнително + какао за какаов крем).  Пече се на 180 гр за около половин час. Проверява се с клечка за зъби дали са се опекли.

Може да се ядат топли или охладени. Най-вкусни са като престоят ден-два в хладилника и станат стегнати.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 86
Тиквен пай

За блата:
150 гр смлени орехи (може и други ядки по избор)
150 гр кокосови стърготини
2 с.л. какао
разтопено краве масло

За крема:
400 гр тиквено пюре (варена и смачкана тиква)
250 гр крема сирене
2-3 яйца
2-3 щипки канела (може и повече)
4-5 щипки индийско орехче (може и повече)
карамфил
Накълцани ядки и малко сушени плодове за декорация

Сухите съставки + маслото за тестото се разбъркват в купа. Много са меки и месести, лесно се редят в тава: "намазвате" тестото върху тавата с дървена лъжица, включително правите и ръбче по стените. После разбърканите съставки за крема (с миксер или пасатор) се изливат върху блата (няма да мръдне!). Посипва се с накълцаните ядки и сушени плодове. Пече се около 30 мин на 200 гр.

Може да се сервира топло, но най-вкусно е изстудено и престояло 12ч в хладилник, за да се смесят вкусовете.

За допълнителна украса, може и да си разбиете сметана.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 87
Крем-чийзкейк

250 грама
2 х 200 грама заквасена сметана
2 х 100 грама шоколад със 74% какао
2 ванилии
50 - 100 мл прясно мляко

Всичко се смесва (шоколадът се разтопява предварително в микровълновата). Разпределя се в 8 купички и се слага в хладилника.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 88
Кladdkaka (подобен на брауни)

100 грама масло
100 грама шоколад
2 с.л. силно кафе
100 мл течна сметана
2 яйца
ванилия

Маслото се разтопява на съвсем слаб огън. Добавя се шоколадът и се оставя да се разтопи. След това се разбиват жълтъците на яйцата с кафето, сметаната и ванилията. Отделно белтъците се разбиват на твърд сняг и всичко се смесва с разбъркване. Пече се точно 5 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Слага се да престои една нощ в хладилника и се сервира с разбита сметана.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост
# 89
КОКОСОВ  СЛАДКИШ   без  печене

200  мл течна сметана
125 г кокосови стърготини
50 г масло
се загряват в тенжерка

75 г едро смлени орехи (лешници) се прибавят. Сместа се разтиля в тавичка (силиконови форми за мъфини) и се оставя в хладилника. 150 г шоколад се разтапя с малко масло и се покрива сладкиша. Поръсва се с орехи или кокосови стърготини за украса и отново в хладилника.

Рецептата е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.0
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия