Коледа 2013 - тема 2

  • 55 449
  • 756
# 45
Няма страшно за който може  Laughing Аз няколко пъти съм пробвала с питки и сама си се смях на резултата...Ще мисля, пък да видим какво ще направя  hahaha

Машина за хляб нямаш ли? Или Мискер с приставка за тесто? Все може да е от помощ. Wink
Виж целия пост
# 46
Толкова много изкушаващи предложения, че се чудя кои по-напред да си избера  newsm78
Виж целия пост
# 47
Страхотна тема и много вдъхновяваща!   chef
Виж целия пост
# 48
Пъхвам се при вас  Blush Дано да смогна да направя нещо тази година. Действате ми много вдъхновяващо  Hug
Виж целия пост
# 49
  bouquet
Виж целия пост
# 50
Аз се чудя нещо, дано Наталина се включи с мнение, но дали може да се направят ванилените кравайчета и да се замразят неопечени и след време само да се извадят и директно във фурната.
Аз замразих тесто. В какво ще ги замразиш направени? Заинтригува ме  Grinning Grinning Grinning

Аз пък след описанието на Джема, се навих да си купя тава за ванилени кравайчета.

Ами чудя се дали мога да ги направя, да ги наредя в тавичка, която да сложа във фризера да стегнат, след това самите рохлични ще ги прехвърля в пликове или кутии и така да ги съхранявам замразени. След това направо да ги пека без размразяване. Аз по принцип като ги правя, слагам за малко таватата в хладилника да стегнат, че докато успея да ги направя тестото много омеква от топлото и така не ми се разливат при печене.
Виж целия пост
# 51
http://www.domakinia.com/2012/novini/shablon-za-koledni-sladki
Чудя се дали са функционални,или отделни форми да си използвам newsm78
Някъде продават ли комплекти боя,пош и форми?
Виж целия пост
# 52
 Hug
Виж целия пост
# 53
Ехеее 4 страници докато се запиша  Peace
Виж целия пост
# 54
http://www.domakinia.com/2012/novini/shablon-za-koledni-sladki
Чудя се дали са функционални,или отделни форми да си използвам newsm78
Някъде продават ли комплекти боя,пош и форми?
в кауфланд имаше миналата седмица такива формички 25+1, мисля, че още са останали по рафтовете. Аз от тях ще си правя сладки Crazy
Виж целия пост
# 55
http://www.domakinia.com/2012/novini/shablon-za-koledni-sladki
Чудя се дали са функционални,или отделни форми да си използвам newsm78
Някъде продават ли комплекти боя,пош и форми?
в кауфланд имаше миналата седмица такива формички 25+1, мисля, че още са останали по рафтовете. Аз от тях ще си правя сладки Crazy

Това в домакиня е цял шаблон, докато тези в Кауфланд бяха отделни метални кътъри, които хич не бяха лоши, както и цената им от 6 лв. Предполагам, че и в Лидл ще пуснат ското техния комплект метални формички.
Иначе аз с такъв шаблон едва ли ще се справя, защото това разточване и навиване на тестото на точилката не го умея.
Виж целия пост
# 56
Имам един (вероятно тъп) въпрос...обаче ще попитам: как се "закрепва" украсата от захарно тесто върху сладките? Купила съм си готово, оцветено, както и много cookie cutters и искам да направя и укарася сладки, та се чудех как точно се процедира - пекат се сладките и после се украсяват, но какво да направя, за се "застопори" украсата. Дано да сетите какво питам  Blush
Виж целия пост
# 57
Имам един (вероятно тъп) въпрос...обаче ще попитам: как се "закрепва" украсата от захарно тесто върху сладките? Купила съм си готово, оцветено, както и много cookie cutters и искам да направя и укарася сладки, та се чудех как точно се процедира - пекат се сладките и после се украсяват, но какво да направя, за се "застопори" украсата. Дано да сетите какво питам  Blush
С четка за рисуване леко намокрям сладката и фондана се залепва.
Виж целия пост
# 58
Аз се чудя нещо, дано Наталина се включи с мнение, но дали може да се направят ванилените кравайчета и да се замразят неопечени и след време само да се извадят и директно във фурната.
Аз замразих тесто. В какво ще ги замразиш направени? Заинтригува ме  Grinning Grinning Grinning

Аз пък след описанието на Джема, се навих да си купя тава за ванилени кравайчета.

Ами чудя се дали мога да ги направя, да ги наредя в тавичка, която да сложа във фризера да стегнат, след това самите рохлични ще ги прехвърля в пликове или кутии и така да ги съхранявам замразени. След това направо да ги пека без размразяване. Аз по принцип като ги правя, слагам за малко таватата в хладилника да стегнат, че докато успея да ги направя тестото много омеква от топлото и така не ми се разливат при печене.


Мисля, че става. Дори е страхотна идея за заети хора Simple Smile))

А това със шаблона не знам дали се получава толкова лесно, но все пак меденките не се разточват до 1мм и вярвам, че би се справила  Grinning
Виж целия пост
# 59
Имам един (вероятно тъп) въпрос...обаче ще попитам: как се "закрепва" украсата от захарно тесто върху сладките? Купила съм си готово, оцветено, както и много cookie cutters и искам да направя и укарася сладки, та се чудех как точно се процедира - пекат се сладките и после се украсяват, но какво да направя, за се "застопори" украсата. Дано да сетите какво питам  Blush
С четка за рисуване леко намокрям сладката и фондана се залепва.
Мерси, намокряш с вода, предполагам  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия