Коледа 2013 - тема 2

  • 55 501
  • 756
# 660


Аз току що изпекох около 10 тави меденки и части за свещници. Tired

 Shocked браво на теб!


Мислех да правя Коледната къщичка от 2-ри, но сега си викам: Къде ще я сложа? Дребния ще опустуши бонбоните  Laughing до Коледа и помен няма да има от украса  Crazy

А, няма страшно, аз пека по две тави и става сравнително бързо, особено ако няма деца наоколо. Оставих на малкият ми син обаче една топка тесто да си изреже сам и после да си украси сам меденките:)

tunata, в първият момент помислих, че това е жълтък по средата, но като прочетох, се замислям дали да не ги пробвам, звучат много вкусно. Само че не знам къде ще търся пеканови ядки, та сигурно ще пробвам с лешници. У нас обаче сладките с ядки много не се тачат, но като гледам рецептата е за малко количество. Peace
Виж целия пост
# 661
Добър вечер и от мен момичета!
Днес цял ден вършах из кухнята. Една трета доза щолен по рецептата на Джемма е едното от нещата, които свърших. От предната вечер напоих стафидите с ром, маслото беше извадено и меко, и ..... всичко се случи като по учебник, тестото се замеси перфектно, сложих 1 пак 11 г от френската мая на 500 г брашно. Втаса за 3 часа във фурната на 40 градуса. Оформих 3 щолена в продълговатите стъклени форми за кекс, в средата сложих марципан. След оформянето втаса за 1 час. Опекох на 160 на долен реотан с вентилатор за 50 минути.

Замесено

Оформени преди да втасат

Втасали„

Опечени


Горещи ги намазах с масло обилно и сега изстиват.
После ще поръся с пудра захар и увивам с фолио.

Утре ще спретна още една трета доза!

Джемма!   bouquet
Виж целия пост
# 662
Моля кажете от къде купувате празни метални кутии с коледни мотиви?
/За София/
Виж целия пост
# 663
alfa_beta, Всичко е перфектно,само мазането с разтопено масло е на студен щолен и веднага се ръси със захар. Целта е да полепне захарта, да не се ръси. Peace
Виж целия пост
# 664
alfa_beta, Всичко е перфектно,само мазането с разтопено масло е на студен щолен и веднага се ръси със захар. Целта е да полепне захарта, да не се ръси. Peace

Охх, дано не е фатално, аз това за мазането на горещо го прочетох някъде, но не помня къде, че така омеквала кората.
Виж целия пост
# 665
alfa_beta, Всичко е перфектно,само мазането с разтопено масло е на студен щолен и веднага се ръси със захар. Целта е да полепне захарта, да не се ръси. Peace

Охх, дано не е фатално, аз това за мазането на горещо го прочетох някъде, но не помня къде, че така омеквала кората.

Не е фатално, после пак намажи леко, преди да поръсиш. Peace
Виж целия пост
# 666

А, няма страшно, аз пека по две тави и става сравнително бързо, особено ако няма деца наоколо. Оставих на малкият ми син обаче една топка тесто да си изреже сам и после да си украси сам меденките:)


На колко е синът ти? Ще ми се наложи да приложа същия номер, но дали ще успея да го задържа само на неговото тесто не знам, че още няма 2.5г  Grinning

Аз пък щолените горещи ги намазах и поръсих, та глътнаха малко навътре захарта, решила съм да си ги доръся преси сервиране Simple Smile
Виж целия пост
# 667
Моля кажете от къде купувате празни метални кутии с коледни мотиви?
/За София/

Аз във вторник гледах в лидъл - комплект от три кутий за десет лв., но не знам дали не е седмична промоцѝя и дали ги има на всякъде.
Аз съм от друг град, но предоилагам и в Софийския лидъл може да има.   Blush
Виж целия пост
# 668
Пепито, мерси, в 3 софийски лидъла гледах и няма кутии.
Виж целия пост
# 669

А, няма страшно, аз пека по две тави и става сравнително бързо, особено ако няма деца наоколо. Оставих на малкият ми син обаче една топка тесто да си изреже сам и после да си украси сам меденките:)


На колко е синът ти? Ще ми се наложи да приложа същия номер, но дали ще успея да го задържа само на неговото тесто не знам, че още няма 2.5г  Grinning

Аз пък щолените горещи ги намазах и поръсих, та глътнаха малко навътре захарта, решила съм да си ги доръся преси сервиране Simple Smile

А, моят е вече на 8, така че не му се бъркам:) Когато беше по-малък, правех същото, но после му помагах, но говорим за възраст 4-5 години. Твоят е още малък, аз не съм го включвала в сладкоправенето толкова рано. Simple Smile
Виж целия пост
# 670
Кутии миналата година си купих от Джъмбо и Кауфланд. Тая година май само от Джъмбо ще е, защото на друго място не съм сварила, те кат топъл хляб явно изчезват  Mr. Green

Наталина, не да го включа, аз да го изключа не мога  Laughing като ми изчезне посуда си я търся в неговата кухня  Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 671
Пепито, мерси, в 3 софийски лидъла гледах и няма кутии.

Миналата година от Айко си взех страхотни кутии, доста голяма е най-голямата. Но тази година не съм ходила. В Джъмбо също може да провериш.
Виж целия пост
# 672
Пепито, мерси, в 3 софийски лидъла гледах и няма кутии.

Миналата година от Айко си взех страхотни кутии, доста голяма е най-голямата. Но тази година не съм ходила. В Джъмбо също може да провериш.

Оооо, супер, благодаря, Айко ми е близо!
Виж целия пост
# 673

Има хубави комплекти кутии и в ИКЕА. Simple Smile
Виж целия пост
# 674
Привет!

Ония ден попаднах на едни сладки, които се слепват с крем от орехи, мед и още нещо. Сега обаче не се сещам точно кои бяха, рова из рецептите, но не ги откривам.

Някой да се сеща?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия