Коледа 2013 - тема 2

  • 55 501
  • 756
# 615
Хайде, идвайте тогава, ама си носете продукти и кутии, че няма да ви насмогна. Laughing

ДА, и демонстрация на робота мога да ви направя, стига всичко да е наред.

Обаче предчувствам после опашка от разярени мъже, дето ще ме причакват да ме бият. Като ви харесат машинариите и ще си отидете с идеята да си ги купите. hahaha

Наскоро мъжът от наше приятелско семейство се изпусна заради мен колко неща бил купил. Че аз какво съм му виновна, че жена му иска каквото имам и аз. Simple Smile
Виж целия пост
# 616
Здравйте, момичета! Имам един въпрос - може ли меденките мечета вместо с олио да се направят със зехтин? и променя ли се количеството в такъв случай?  Embarassed
Виж целия пост
# 617
Здравйте, момичета! Имам един въпрос - може ли меденките мечета вместо с олио да се направят със зехтин? и променя ли се количеството в такъв случай?  Embarassed

Ако е подходящ за термична обработка, защо да не може. Но зехтинът има специфичен вкус, не знам дали няма да промени вкуса на меденките.
Виж целия пост
# 618
Хайде, идвайте тогава, ама си носете продукти и кутии, че няма да ви насмогна. Laughing

ДА, и демонстрация на робота мога да ви направя, стига всичко да е наред.

Обаче предчувствам после опашка от разярени мъже, дето ще ме причакват да ме бият. Като ви харесат машинариите и ще си отидете с идеята да си ги купите. hahaha

Наскоро мъжът от наше приятелско семейство се изпусна заради мен колко неща бил купил. Че аз какво съм му виновна, че жена му иска каквото имам и аз.
smile3532 Аз вече искам Kenwood-а и без да съм го видяла на живо.
Виж целия пост
# 619
Момичета, някой правил ли е щолена с пълнозърнесто брашно? Дали ще се получи  newsm78?
Виж целия пост
# 620
Момичета, някой правил ли е щолена с пълнозърнесто брашно? Дали ще се получи  newsm78?

Не мисля. То и така трудно втасва, а пък и без достатъчно глутен - тухла.
Но пък мисля, че може да опиташ 1/3 от бялото да е пълнозърнесто.

Изобщо сладкиши с различно от бяло брашно са чиста проба мазало, само разваляте хубавата работа.

Хляб, пека и ям, но сладкиши- не мога да възприема и това е.
Да не говорим видът им какъв е.  Sick

Просто си казвам мнението, вие си яжте и печете каквото искате. Stop
Виж целия пост
# 621
Джема, аз като похвалих твоята кухня на ММ и той каза: ей затова искам да си купим къща, да си направиш кухнята каквато искаш.  Laughing Ние живеем в блок, кухнята ми не е функционална, макар че сега я преустроихме и е по-добре отколкото беше. Та, с една дума, не се бой, пък и ние сме работещи момичета, сами ще си купим джиджафките.  Wink

Да се отчета - тестото за щолена втасва, завито в кожух срещу климатика. При мен се наложи да втасва и тестото без добавките, че се забавих с чупенето на бадеми.  ooooh!

Тази година съм решила да направя и меденките на nudel33 с ръжено брашно, но и аз не бих рискувала да заменям в сладкиши пшеничното брашно с пълнозърнесто. То и затова някои сладкиши се правят по веднъж в годината.  Wink

И въпрос: трябва да чакам тестото да удвои обема си преди да започна да го оформям, нали? Благодаря!  Hug
Виж целия пост
# 622
Fortuna,  Hug

Забравих да ви кажа,че направих експеримент, тази година в щолена сложих смесено бадеми, орехи и лешници. Ще докладвам като отлежи какъв вкус има.

Ами не знам дали точно удвоява обема си, но поне почти се доближава до това състояние.Ще го познаеш кога е говото, не е плътно, а меко и на конци.
Виж целия пост
# 623
Благодаря за отогвора, Джемма  Peace Да, става за термична обработка и е чак някак лек за зехтин Grinning , няма твърде осезаем вкус, не се усеща, а и вчера го пробвах в белтъчени кексчета и станаха много хубави, но все пак меденките са друго нещо, та затова реших да попитам, а и нямам много опит в тези неща  Embarassed  Ще опитам и ще кажа дали се е получило  Praynig
Виж целия пост
# 624
Момичета ,май оплесках пейзажа EmbarassedПърво си направих закваската ,стана за 15 мин.,после основното тесто замесих на ръце,без фруктите и го оставих да втасва в лееко затоплена фурна ,ами то за 35 втаса и такова бързане с бадемите ,едва смогнах да ги бланширам и режа .Оформих щолените и им сложих домашен марципан и сега си кротуват в по-слаба фурна .Дали е от брашното ми ,че е екстра на Софиа мел .Може ли да съм  щолена newsm78
Виж целия пост
# 625
Не виждам какво те притеснява? Всичко е ок, нека си втаса сега пак и оформяй. Peace
Виж целия пост
# 626
Аз слагам понякога пълнозърнесто брашно в кексове, напр. половината от необходимото и си стават много добре. За щолена не бих сложила пълнозърнесто, а по-скоро типово, но пак да е 1/3 или най-много 1/2 от необходимото количество. За меденките също става типово брашно.

Иначе бялото ми брашно е на София мел.
Виж целия пост
# 627
значи, който няма мъж е с предимство Mr. Green
ида. Кутии тъкмо ще купя Crazy
Виж целия пост
# 628
значи, който няма мъж е с предимство Mr. Green
ида. Кутии тъкмо ще купя Crazy
Hug
Виж целия пост
# 629
Момичета, имам нужда от помощ  Praynig освен меденки искам да направя и подобни на тях сладки, които синът ми да може да яде. Той има алергия към яйчен белтък и жълтък и доста не въведени храни. Търся сладки без яйце, прясно мляко, мед, ядки, шоколад...... Отварях рецептите на първата страничка и не открих подходяща. Някой знае ли? Praynig Praynig Praynig
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия