Коледа 2013 - тема 2

  • 55 485
  • 756
# 690

Имам една молба с питане към вас, преди около 2 год. правих едни страхотни сладки  със смокини отгоре. Печеше се цялата тава и след това се режеше на ромбчета и се заливаше с още нещо, а ромбчетата изсъхваха на решетка. Търсих из рецептите на 1-ва страница, но не можах да ги открия. Много моля, ако някой се сеща да ми помогне, а и я препоръчвам 100кратно, страхотни се получават. Предварително благодаря   bouquet!

Приятно творене!

Сама си отговарям Simple Smile, но ви препоръчвам рецептата горещо   chef

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=242972.msg5646186#msg5646186

Смокинови бисквитки с лешници и шоколад
Продукти за около 40 парчета
За тестото
200гр брашно
1ч.л. бакпулвер
75гр. захар,2 пак. ванилия
1 яйце
75гр. масло
За плънката
3 суп. лъж. предпочитан мармалад
100гр. нарязани на кубчета сухи смокини
100гр. масло
80гр. захар
3с.л. бита сметана
100гр. смлени бадеми
100гр. ситно нарязани бадеми
200гр. настърган натурален шоколад
Приготовление
От брашното, бакпулвера ,захарта ,ванилията ,яйцето и маслото замесете твърдо тесто. Разточете го с размери 30 на 25см. и го поставете върху покрита с пергамент тавичка.Намажете го с мармалада и поръсете смокините .
Затоплете мазнината и прибавете към нея захарта, сметаната и бадемите оставете сместта да кипне и я намажете върху тестото.
Печете в предварително загрята фурна 200 градуса около 25- 30 мин.
Горещия сладкиш нарежете на ромбоиди или други фигури и ги оставете да изстинат.
Стопете шоколада и потопете двата срещуположни ъгъла на бисквитките.
Виж целия пост
# 691
Ау, аз съм сгрешила.  ooooh! За 1/3 доза сложих точното количество в тестото (166гр), но за намазване използвах сигурно не повече от 20гр (не претеглих). Джемма дали е проблем?  newsm78 За намазване е трябвало да сложа 80гр. И може ли да поправя грешката, при положение, че вече е наръсен с пудра захар? Благодаря!
Виж целия пост
# 692
Важното е в  тестото да е точно. За намазване и аз не слагам цялото количество. просто мажа, за да полепне захарта. Peace
Виж целия пост
# 693
Благодаря, Джемма, успокои ме.   bouquet Захарта полепна идеално, днес го надникнах, за да го снимам. След малко от другия компютър ще кача снимки. Peace

Ето снимки от моя щолен:
тестото преди втасване:


оформен:

Първоначално го прегънах така и снимах, след това се коригирах и го прегънах на две, но не снимах.

изпечен и наръсен с пудра захар (снимката е от тази сутрин)


п.п. Открих си някои грешки-трябваше да го изпека в продълговатата форма за кекс, хем си мислех, но понеже съм голяма бяла патица, забравих. Догодина, живот и здраве, ще си поправя грешката (ще си запиша в тефтера  Mr. Green).
Виж целия пост
# 694
И аз стартирах сладкарската работилница. В крайна сметка се реших и забърках английския коледен пудинг. В момента се вари на тих огън. Към 20-21 часа трябва да е готов.
Ето 2 снимки от заготовката.
Част от продуктите http://lulumba.snimka.bg/cooking/torta-za-chrd.353148.32108006
Готов за варене http://lulumba.snimka.bg/cooking/torta-za-chrd.353148.32108025
Пипкаво е правенето, но няма такъв божествен аромат. Пробвахме и суровото тесто - уникално вкусно.  Blush Вкусът в суров вид е в пъти по-добър от този на АКК. Много по-наситен, по-плътен, но в същото време по-деликатен и не така накъртваш. Абе чуден е като суров. Да видим обаче как ще е в готов вариант. За първи път го правя. На мен поне ми идеше да го изям още суров. Mr. Green
Виж целия пост
# 695
И аз днес стартирах с меденките на Джема.  Вместо щолен ще правя за пореден път Мини щолените на Labrex, невероятни са
Виж целия пост
# 696
Вие ме убихте сега с маслото за щолена. Аз не съм видяла в рецептата, че трябва 250 гр. за намазване!!!
Сложих 500 гр. в тестото и после около 80 -100 гр. стопих за намазване.
Виж целия пост
# 697
Здрaвейтете! Дa ни е честит нaй-прекрaсния месец от годинaтa! В петък нaпрaвих меденките, a вчерa щолените- нaпрaвих цялa дозa и ми излязохa двa големи и дебелички, печени в кексовa формa и 4 по-тънички, но пaк толковa дълги кaто другите. Доволнa съм! Aбе, кaкво се ловите зa товa мaсло зa нaмaзвaне - рaзтaпяте мaлко, колкото дa омaслите добре и дa зaлепне зaхaртa-остaвaше сегa и товa дa мерим.... Peace
Виж целия пост
# 698
Днес правих снежни топчета по тази рцепта-получиха се страхотни,вътре сложих парченце локум  Peace.Ще се залавям с тестото за  Ванилините кравайчета,а утре след работа ще пека-придвидила съм да правя 4 дози  Crazy
http://tanitaang.blogspot.com/2010/12/melting-moments.html
снимки
Скрит текст:

Виж целия пост
# 699
И аз днес стартирах с меденките на Джема.  Вместо щолен ще правя за пореден път Мини щолените на Labrex, невероятни са

И аз съм решила тази година да ги направя. Кога ще ги правиш? Аз мисля другата седмица, че пише, че издържат до 3 седмици.

catty_m, не се притеснявай с колко масло си намазала щолена - Джемма по-горе писа, че не е фатално да е и с по-малко.  Peace
Виж целия пост
# 700
Аз търся рецепта за бързи и лесни меднки, но направо се изгубих в многото варианти Simple Smile
А има ли меденки без разточване? Много ми е трудно това разточване, защото нямам никакво място.
Миналата година бяха пуснали в Лидл една подложка за разточване, но изпуснах да си я купя и повече никъде не съм виждала подобна. Май беше 100/60см.
Не ти трябва много място. Аз точа на парче от плот, кооето изрязаха, за да сложат мивката. Вземай си по малки парчета от тестото и разточвай, изрязвай и после-следващото парче. Когато миналата година се запалих от форума, нямах дори и точилка, а ползвах една бутилка цилиндрична. Ти само започни с нещо, пък после ...няма да имаш спиране. Кураж!
Виж целия пост
# 701
И аз приключих с моите щолени. Вчера следобед половин доза на два средно големи щолена и днес още половин доза на шест малки щоленчета  Laughing Не знам как съм ги докарала на вкус, но ухаеха страхотно! Ето ги и тях
Скрит текст:
Тук шестото щоленче липсва, понеже едно двукрако мишле го отмъкна топло-топло  Laughing
Скрит текст:
Виж целия пост
# 702
Наред с пудинга, успях да забъркам тестата за ванилените кравайчета, меденките на Джули и линцерите. И трите отлежават чинно в хладилника, от утре ще се пече. При повторното премесване на пудинга - на четвъртия час, не се сдържах и пробвах мъничко. Подозирам, че това ще се превърне в любимия ни коледен сладкиш, наред с трите гореизброени. У-ни-ка-лен вкус... Blush А още не е докрай готов.
Виж целия пост
# 703
Тази година пак се върнах към правенето на коледни сладки.Simple Smile Еей, няма такъв кеф, да знаете!

Вчера направих меденките на Джули (които вече са наполовина), а днес Линцеровите сладки. Много странно, повечето от тях сякаш се изпариха, а още не съм ги слепила. Simple Smile Утре ще рисувам остатъка от меденките, а във вторник пак ще се правят Линцери... и масленки... и дбинджифилови сладки... ии.и..и.
Виж целия пост
# 704
Аз мисля тази година да пробвам и едни какаови линцери, на които бях попаднала преди време и ми се видяха доста апетитни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия