По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

  • 201 745
  • 261
По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

Здравейте, дами! Philips отново е тук  Simple Smile
Знаете, че екипът на Philips много държи именно на Вашето мнение, затова и всеки нов продукт пристига именно тук, в BG-Mamma. За специалистите от Philips темите, в които си говорим тук, не са начин да ви кажат колко е перфектен даден уред, а начин да се срещнат с вас, макар и виртуално, за да чуят най-достоверните коментари и отзиви за новите попълнения в голямото семейство на Philips!



Сега ви представяме Philips Multicooker – новият мултифункционален уред за готвене, с който можете да приготвяте най-вкусните и обичани рецепти, чийто вкус ни е така добре познат от кухнята на мама и баба! Philips Multicooker разполага с 12 различни програми за готвене и 22 настройки за температурата, с които без проблем ще приготвите вкусната супа топчета на баба, пълнени чушки, зелеви сарми, задушени зеленчуци, кекс и сладко, а дори и домашно кисело мляко!

И още нещо – не просто ще приготвяте огромно разнообразие от ястия, но те ще бъдат със страхотен вкус!
И може би най-голямото предимство – Philips Multicooker ви дава възможността да отделите времето, от което имате нужда – на себе си или на близките си хора! Philips Multicooker не само ще приготви ястието, докато ви няма, а и ще го запази топло и свежо до момента, когато искате да го сервирате.




Благодарим на всички, които ни изпратиха отговори на въпросите „Какво Ви прави мултифункционална?” и „Защо точно Вие трябва да тествате Philips Multicooker?”
Милена Петрова – Генева от Варна и Златина Димитрова от Пловдив са нашите първи две победителки, чиито отговори бяха селектирани от специално жури.
Сега с нетърпение очакваме да видим какви вкусотии ще приготвят те с Philips Multicooker!

Още една от вас, мили дами, ще има възможност да спечели Philips Multicooker – достатъчно е само да участвате в нашата специална тема!

И така – ние сме насреща, очаквайки вашите въпроси!
Ще е чест за нас заедно да участваме в кулинарни приключения!
В тази тема ще се радваме да чуем какво е за вас готвенето, кои са вашите тайни „оръжия” в кухнята, успявате ли да приготвяте едновременно вкусотии и да обръщате внимание на любимите си хора, които винаги имат нужда от вас.
Очакваме ви!


Екипът на Philips





Виж целия пост
# 1
Мили дами,

Тъй като е време за обяд, можем да започнем с топла пилешка супа, приготвена във Philips Multicooker! Наистина е лесно Simple Smile
Необходими са Ви 125 г. пилешки гърди, 2 л. вода, 1 морков, 1 глава лук, 1 връзка магданоз, 1 стрък целина, 1 скилидка чесън, праз лук, сол на вкус, 1 лъжичка Вегета, черен пипел и листа дивисил Simple Smile Времето за подготовка е 10 мин., а времето за приготвяне - 1 час и 45 мин - време, което може да посветите на любимите си занимания Simple Smile Програмата е BOIL / STEW и ще получите 4 порции.

1. Сипете 2 л вода в съда за готвене на Multicooker и сложете пилешко месо.
2. Натиснете MENU бутона, изберете програмата BOIL. Задайте време за готвене 10 минути и затворете капака. Натиснете бутона START. След като приключи предишната програма, изберете програмата STEW и задайте 40 мин време за готвене. Затворете капака. Използвайте тези 40 минути за каквото прецените! Simple Smile
3. Добавете всички зеленчуци, солта и вегетата и задайте програма STEW с време за готвене 40 минути. Можете да сервирате например с макарони, приготвени по-рано във Philips Multicooker Simple Smile

Добър апетит! Simple Smile

А коя е вашата любима супа? Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Eто ме и мен! Първо искам да благодаря на екипа на Philips за това, че оцениха отговорът ми в играта и най-вече за това, че ми се предоставя възможност да опитам различните опции на уреда и да споделя с всички вас моите впечатления! Не мога да не напиша просто колко съм щастлива, че получих това кулинарно бижу, което съчетава в себе си и слоукукър, и машина за подквасване на домашно кисело мляко, и възможност за печене на хляб! Използвам случая да честитя наградата и на Златина Димитрова.

Ето ги и моите първи впечатления. Отварям кашона. Уредът е с размери на машина за хляб, но е в пъти по-лек от хлебопекарна, а и освен това има вградена удобна дръжка за носене (ако решите да го местите из кухнята). На мен лично много ми хареса да изпробвам къде е най-подходящото му място из кухнята, точно защото беше удобен за пренасяне. Усмихвам се – приятно е, когато е помислено за всички онези малки подробности, които правят живота по-лесен и приятен. Изненадата ми обаче не спира дотук: веднага щом му намерих подобаващото място на плота, отворих капака и в купата за готвене ме чакаха мерителна чашка, прибори за разбъркване, силиконови ръкохватки в свежарско оранжево и книжка с рецепти. На практика, мултикукърът има всичко необходимо, за да запретнеш ръкави и буквално да започнеш да готвиш. В този момент със задоволство отбелязвам първата голяма червена точка в предимствата на новия ми помощник.




За дебют и предвид късния час на вечерта, реших да избера нещо лесно и питателно и затова се спрях на варианта за една малка репетицийка преди Никулден – да приготвя рибена чорба – пък и какво ли може да се обърка в готвенето на супа? Реших, че като за начало супата е добър вариант за начинаещи. Конкретно, рибената супа я няма в книжката с рецептите, но тъй като в хладилника имах два котлета сьомга и две големи парчета месо от акула, реших да приложа последователността на операциите написани в рецептата за пилешка супа от книжката. Решавам да си спестя четенето на общите инструкции (как ще губя време в четене когато ръцете ме сърбят да готвя  Laughing) и преминах директно към описанието на последователността в книжката с рецептите. Следваща ми изненада се появи веднага: с уреда се работи изключително лесно, бих казала, че е достатъчна и интуицията: просто избираш режим задушаване, нагласяш таймера и настискаш бутона „старт”. Лесно, нали? Звук на коледна камбанка известява, че програмата е тръгнала. И после настана тишина, истинска тишина. Никакво съскане, бъзкане и прочие. Уредът е изключително безшумен, при това до такава степен, че няколко пъти отварях капака, за да видя дали въпреки, че таймера отчиташе времето, вътре все пак в него нещо се готвеше. Още едно предимство – може да се отваря капака по всяко време. Освен това тъй като използвах режима за бавна готвене (задушаване), до края на процеса не се появи и пара, защото течността вътре не успя да закипи, а си остана на 90 градуса. Резултатът, обаче, беше впечатляващ – рибеният бульон стана гъст и прозрачен, без дежурната пяна, която се появява при нормалното варене на месо, включително и рибешкото. Така, че ето още един плюс – спестих си прецеждането на бульона и цапането на допълнителна посуда. Въобще, помислено е за всичко – открих, че приборите за разбъркване, за които споменах по-горе имат ограничител, който не им позволява да паднат в бульона, ако ги оставиш в купата за готвене, докато се пресегнеш за солницата например, независимо от това, че размерът е компактен. Освен това лъжицата за разбъркване може да се използва едновременно като черпак и като решетъчна лъжица, защото в единия край има малки дупчици, от които като се наклони, може да изтече течността. Трябва да добавя и следното, че до края на готвенето на супата, вкъщи не се усети и грам миризма на риба, при това без да съм включвала абсорбатора - нещо, което не съм постигала досега с никакъв друг уред.

И така, ако трябва да обобщя - уредът ме изненада изключително приятно и надмина очакванията ми. Мисля, че с него ще се сработим идеално!



Та понеже постът ми стана много дълъг, вече преминавам към рецептата за Рибената чорба:



2 котлета от сьомга и 2 котлета от акула, общо около 600-700 гр, се слагат в купата на Мултикукъра с 2 л вода. Избира се програма за варене (Boil) и таймерът се наглася на 10 минути. След като звуковата сигнализация с "коледната камбанка" оповести, че времето е свършило, се избира програма задушаване (Stew) за 40 минути. В това време можете да проверите домашното на детето  Laughing и да подговите и нарежете 1 глава лук, 1 зелена пиперка, 2 средни картофа,  голям морков, стотина грама целина на кубчета (от глава) /аз добавих и малко корен пащърнак) и десетина сушени домати. След като приключи цикълът на задушаване, отварям капака, вадя рибените котлети с лъжицата от уреда, обезкостявам ги, надробявам ги и ги връщам в бульона, който както с изненада открих, не беше нужно да се прецежда. Добавям нарязаните зеленчуци и пак включвам програмата задушаване (Stew) за още 40 минути. В края и на тази програма, отварям капака и посолявам супата със сол на вкус, щипка черен пипер и щедро добавям лимонов сок. Включвам за последно програмата задушаване (Stew) за последни 10 минути. Супата е готова.   Вкусна е, но фотографските ми възможности (или по-скоро ограничености Simple Smile ) не ми позволяват да ви разкрия целият й блясък, пардон, вкус. А, и щях да забравя - в края на всеки цикъл, мултикукърът включва автоматично на режим притопляне, така че и да се забавите със сервирането на масата, супата пак ще е топла.
Виж целия пост
# 3
  bouquet Честито Simple Smile Много добре си описала всичко Simple Smile А супата звучи много вкусна , ако може само да снимаш и лъжицата и другите прибори  , стана ми интересно . Ще очаквам нови рецепти .  bouquet
Виж целия пост
# 4
Привет и от нас! Simple Smile

Manzhelka, изглежда наистина прекрасно! Simple Smile Благодарим ти! Simple Smile

hali4ka85, добре дошла при нас! Simple Smile А ти какво приготви за обяд?   chef

Като за събота, предлагаме на вашето внимание рецепта за страхотно мляко с грис, приготвено във Philips Multicooker:
Необходими продукти
1 л. мляко
100 г. грис
30 г. ванилова захар
60 г. захар
стафиди и/или плодов конфитюр – по избор
Заготовка 10 минути
Готвене 15 минути
Програма STEW
Порции 4

Начин на приготвяне
Излейте млякото във съда за готвене и прибавете ваниловата захар и стафидите.
Изберете бутона MENU и програмата STEW. Натиснете COOKING TIME за 15 минути. Затворете капака и натиснете START.
След 10 минути добавете постепенно захарта и гриса, за да избегнете образуването на бучки.
Когато програмата свърши, уредът автоматично ще премине на режим KEEP WARM.
Сервирайте с плодове или конфитюр.

Добър апетит! Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Здравейте и от мен!
Аз съм втората късметлийка от играта на Мултикукър. Три неща ми се случиха за първи път в живота - да участвам в подобна игра /беше чист импулс/, да я спечеля и да се регистрирам в Бг мама. До сега съм чела само определени теми, които са ме интересували, но така и не намерих време, желание и мотивация да се включвам с лично мнение. Е, сега вече това е факт.

Аз съм майка на три деца с обща разлика от 10 години /различни вкусове и нужди/ и за мен е от изключителна важност формирането от най-ранна възраст на добри хранителни навици. Ето защо правя всичко възможно всеки ден да приготвям прясно сготвена храна. За целта съм прибягвала до всевъзможни улеснения и хитрости. Имам страхотна фурна, с много функции и отложен старт, но по отношение на готвенето на котлон, нямах никаква друга алтернатива, освен ставане в тъмни зори, готвене на супа или ястие, което се налага по-късно през деня, преди консумация да бъде претопляно.

Не съм фен на готвене с часове, бъркане, добавяне, опитване... Това изисква мнооого време, с което аз не разполагам. От мен очаквайте мнения за готвене тип "сложих всичко наведнъж и му поръчах да стане докато се върна".

Първи опит: нощно приготвяне на домашен пилешки бульон.
300-350 гр. пилешки бутчета и крилца;
2 глави лук;
1/2 нарязана глава целина;
3-4 нарязани на едро моркова;
1/2 нарязан стрък праз;
6-7 зърна черен пипер;
3-4 необелени скилидки чесън..;
1,5 литра вода.

Накрая на рецептурната книжка има много удобна, отлично систематизирана таблица за програмите, температурния режим, времето и всичко останало. От там разучих различните режими на готвене.

Menu
Stew - 80-95*С, загуба на течности - по-малко от 30%
Cooking time - смело 4 часа
Start

Резултат - наситен и ароматен пилешки бульон без пяна /потвърждавам/ и без ароматизиране на кухнята.

Втори опит: ориз
Първата рецепта в книжката с рецепти е тази. Моят принос към нея са нарязани на ситно маслинки, част от зеленчуците от бульона - ситно нарязани, както и заливане на 2-те чаши ориз не с вода, а с приготвения вече бульон.

Menu
Rise
Start

Резултат - След един куклен театър време умният ми красавец ни очакваше с вкусно и постно оризче.

Другата седмица ще изпробвам отложеният старт, но във връзка с него имам въпрос, на който се надявам да се включат специалистите от Филипс: Когато задавам времето за отложения старт, слез избрания брой часове и минути ще стартира процесът на готвене или тогава ще приключи?
Изчетох няколко пъти указанията, но това не ми стана ясно. Фурната ми е с отложен старт и там принципът е: 1. Задавам време на готвене; 2. Задавам час, в който искам яденето да е готово. Тук няма часовник и определено не мога да се ориентирам.

За следващите опити ще се постарая да кача и снимки, но тази дейност е доста времеемка и за днес не успях.   bouquet
Виж целия пост
# 6
Приготвих картофена яхния Simple Smile   chef
Виж целия пост
# 7
  bouquet Честито Simple Smile Много добре си описала всичко Simple Smile А супата звучи много вкусна , ако може само да снимаш и лъжицата и другите прибори  , стана ми интересно . Ще очаквам нови рецепти .  bouquet

hali4ka85, така изглеждат приборите:

Виж целия пост
# 8
Здравейте!
Честито на спечелилите! Simple Smile
Понеже съм привърженик на всякакви уреди, които могат да улеснят домакинстването ми, този помощник готвач ми привлече вниманието. Heart Eyes
Но има въпроси към дамите-собственички: как се почиства съдът, в който приготвяте храната, маха ли се от корпуса и  може ли да се мие в миялна? Времето за което се приготвят ястията как е в сравнение с традиционното готвене? Имам и други въпросчета, но да не ставам досадна.
Виж целия пост
# 9
Здравейте!
Честито на спечелилите! Simple Smile
Понеже съм привърженик на всякакви уреди, които могат да улеснят домакинстването ми, този помощник готвач ми привлече вниманието. Heart Eyes
Но има въпроси към дамите-собственички: как се почиства съдът, в който приготвяте храната, маха ли се от корпуса и  може ли да се мие в миялна? Времето за което се приготвят ястията как е в сравнение с традиционното готвене? Имам и други въпросчета, но да не ставам досадна.

Здравей, gretacvetina! Купата се почиства много лесно - маха се от мултикукъра и се измива на течаща вода с гъба и сапун. Купата е с незалепващо покритие, нещо като тефлон, но е светло кафяво на цвят. В миялна не ми се вярва да се мие, защото купата е и доста висока - има вместимост от 5 л, която е идеална за 4-6 души.

Времето за приготвяне е по-дълго ако избереш програма за готвене на ниска температура, подобно на слоукукърите Крок Пот, но храната запазва по-добре вкусовите си качества по този начин. Тук Филипс обаче предоставят и допълнителна технология на 3Д разпределена топлина, което би трябвало да прави уреда по-ефикасен. В момента се опитвам да пека хляб (все още е на фаза втасване) - ще пиша допълнително впечатленията си за това, но времената за втасване и печене съвпадат и ако правиш това на ръка. Накратко, мултикукъра е като пералнята - може да отнеме повече време да изпереш в нея, отколко на ръка, но ще е по-качествено изпрано и ще имаш свободно време, през което можеш да свършиш нещо друго  Peace.
Виж целия пост
# 10
Здравейте!
Честито на спечелилите! Simple Smile
Понеже съм привърженик на всякакви уреди, които могат да улеснят домакинстването ми, този помощник готвач ми привлече вниманието. Heart Eyes
Но има въпроси към дамите-собственички: как се почиства съдът, в който приготвяте храната, маха ли се от корпуса и  може ли да се мие в миялна? Времето за което се приготвят ястията как е в сравнение с традиционното готвене? Имам и други въпросчета, но да не ставам досадна.
И аз съм впечатлена от този уред!
Приемам и притежавам всякакви уреди , които може да ме улеснят и заместят.
Интересува ме какво количество храна може да се приготви в този уред?
Честито на всички притежаващи този уред! Flowers Sunflower

п.п.- Вече има отговор на моят въпрос!
Виж целия пост
# 11
Уреда изгледа добре и това, което най-много ме впечатли е че няма никакъв мирис на храна при готвене. Бих искала да попитам дали сготвените ястия могат да останат в уреда след това(например 1 ден) и дали това е безопасно за храната? Какво е покритието вътре в съда - тефлон, керамика, друго?
Виж целия пост
# 12
Но има въпроси към дамите-собственички: как се почиства съдът, в който приготвяте храната, маха ли се от корпуса и  може ли да се мие в миялна? Времето за което се приготвят ястията как е в сравнение с традиционното готвене? Имам и други въпросчета, но да не ставам досадна.

Основният съд е метален с незалепващо покритие, тип тефлон. Не се мие в миялна машита, според указанията.
За времето - част от програмите са с фиксирана температура и време, при други времетраенето и/или температурата може да се задава ръчно. Ако има възможност, моля представителите на Филипс да публикуват чудесно систематизираната таблица от последните страници на рецептурната книжка. Така много точно ще добиете представа за възможностите на уреда.

Виж целия пост
# 13
Благодаря за снимките  bouquet
Виж целия пост
# 14
Ако знаете какъв монотонен готвач съм   chef ....
Мъжът ми е много капризен по отношение на манджите. Въртя 5-6 манджи, всеки път приготвени по един и същи начин. Имам чувството, че затъпявам от тази монотонност.
Вече готвя и за две-годишната ни дъщеря и така ми се иска да се развихря в кухнята с нещо ново. Много ми се иска да експериментирам нови рецепти, приготвени по нов начин. 21 век е, а аз все още готвя с тенжера.
Продължавайте да споделяте рецепти, които поне хранят въображението ми. Аз се залавям да готвя свинско с картофи с много пресен джоджен!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия