Английски коледен кекс - 2 тема

  • 89 251
  • 644
# 585
marchеva14, тази година съм решила да направя анг. кейк  по твоята рецепта/мисля,че може да се прави непосредсвено преди Коледа/.Колко преди това, сега 10 дни или да изчакам още някой ден?Благодаря ти! Възхищавам се на енергията ти! bouquet
1-2 дни преди Коледа, рано е сега. В дена на Коледа, сутринта, го заливам- поливам отгоре и това е.  Много е хубав! Ще го правя и аз.
Енергия.... ми... гладници около мен колкото искаш.  Wink Само ме питат, готови ли са сладките, какво ще има за вечеря на Коледа, а на мен ми е толкова далеч все още..
Виж целия пост
# 586
Видях въпроси за украсата и ще споделя моя опит. Аз купувам готово захарно тесто, което разточвам и обливам кейка, а отгоре украсявам с изрязани фигурки пак от захарно тесто. Взимам си го от магазини за сладкарски консумативи, а днес намерих и роял айсинг на прах, но ще го ползвам за курабийките. С дъщеря ми много обичаме да украсяваме кейка и си отделяме половин ден за декорацията му.
Ето няколко снимки от последните години
Скрит текст:
Виж целия пост
# 587
Моят Коледен кейк по рецепта на Джема!
Изпекан е в 28 см тава, защото нямам по-малка, то и така става.Kissing Heart
Виж целия пост
# 588
Опитвал ли е някой да го прави със свинска мас,  вместо краве масло?
Виж целия пост
# 589
Опитвал ли е някой да го прави със свинска мас,  вместо краве масло?

шегичка Simple Smile
Скрит текст:
и сланина вместо кандирани плодове?
Simple Smile Simple Smile

някак не мога да си го представя, но ако опитате ще ми е интересно да разбера какъв е резултата
Виж целия пост
# 590
 Всеки път, когато правя АКК го поръсвам само с пудра захар по две причини:Не искам да е много сладък и втората, по-важна- не ме бива в украсите, не съм пробвала нищо с украса и не познавам продуктите. Все пак, има ли някакъв лесен начин за украсяване, откъде и какво да си взема, ама съвсем като за начинаещи?Иска ми се и на мен нещо красивичко да има веднъж.
Виж целия пост
# 591
Опитвал ли е някой да го прави със свинска мас,  вместо краве масло?
Няма да се получи. Това не е добър продукт, а при АКК специално продуктите винаги трябва да са в изобилие и висококачествени.


Всеки път, когато правя АКК го поръсвам само с пудра захар по две причини:Не искам да е много сладък и втората, по-важна- не ме бива в украсите, не съм пробвала нищо с украса и не познавам продуктите. Все пак, има ли някакъв лесен начин за украсяване, откъде и какво да си взема, ама съвсем като за начинаещи?Иска ми се и на мен нещо красивичко да има веднъж.
Ползвай само глазурата, най-долу в рецептата е.
http://recepti.gotvach.bg/r-57618-Английски_коледен_кейк
Виж целия пост
# 592
Marcheva , пробвала ли си или предполагаш, че няма да се получи с мас? Защо да не е добър продукт, аз го намирам за по-полезен от маслото.
Виж целия пост
# 593
Marcheva , пробвала ли си или предполагаш, че няма да се получи с мас?
Ще ти кажа. Не съм пробвала , а и няма да променя никога рецептата така както е зададена , това е основата да имаш добър резултат.  Пише си  масло и точка за мен.
Виж целия пост
# 594
За теб  ясно, питах  дали е пробвал някой и ако е, да каже резултата.
Виж целия пост
# 595
Не мисля,че някой ще ''бракува ''толкова продукти за да пробва  точно със свинска мас...
Виж целия пост
# 596
Вчера опитах такъв кекс, уникален беше.
Дано ми дойде муза и време и скоро да се науча и аз. Simple Smile
Виж целия пост
# 597
Не мисля,че някой ще ''бракува ''толкова продукти за да пробва  точно със свинска мас...
Чак пък да бракува... Аз ще опитам.
Виж целия пост
# 598
Не мисля,че някой ще ''бракува ''толкова продукти за да пробва  точно със свинска мас...
Чак пък да бракува... Аз ще опитам.
По-добре опитай с олио,  маргарин, въпреки че.... Sick
Виж целия пост
# 599
С олио няма да стегне, маргарин не употребявам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия