Kaufland/ Кауфланд- тема 4

  • 64 411
  • 732
# 675

Да, това е моят блог
Виж целия пост
# 676
На старата работа част от парите бяха ваучери - ми, гадно си е. Освен ограниченията, трябва да пресмяташ стойността на покупките: случвало се е да не достигнем с еди-колко си стотинки до 10 лв, примерно, и айде, да грабваме първото нещо от рафтовете на касата.  Confused
Виж целия пост
# 677
Ми не е гадно  Laughing Моите са НАД заплатата, необлагаеми и ежемесечни. С голямо удоволствие си ги харча. На един солиден седмичен пазар със сигурност оставям сметка, по- голяма от, да речем, 30 лв. Плащам 30 във ваучери, останалите доплащам кеш или с карта. Избягвам по този начин пресмятането и купуването на неща заради допълването на сумата.
Виж целия пост
# 678
Моите са НАД заплатата, необлагаеми и ежемесечни.

Е, така да!
Виж целия пост
# 679
Аз писах на Рися на ЛС да не разводнявам темата, но понеже голяма дискусия стана с тези суфлета, да споделя и тук рецептата, ей по тази ги правя и нямат грешка:
http://fkusno.com/?p=813
Най-трудното от правенето им е печенето, но след няколко опита им хванах цаката, иначе първите ми станаха като кекс, въобще без течно, вторите ги изгребахме с лъжици от формите и от третите нататък ми стават перфектни  Laughing

Здравейте svetla81,
Най-вероятно не са се получили от първия път заради градусите на фурната. Признавам, че тези суфлета са капризни и е необходимо температурата да е точна и времето да не се удължава. Радвам се, че не сте се отказала и от третия път сте намерили правилните настройки.

Я, каква изненада  Grinning Е, няма как да не изкажа лично ГОЛЯМА БЛАГОДАРНОСТ   bouquet за страхотната рецепта, по-вкусен десерт не съм яла и мъжът ми е на същото мнение, вече у нас се приготвят поне по 2 пъти в месеца  Grinning
За печенето зависи от формите, от фурната, от материала на формите, от бройката суфлета, от температурата на сместа и т.н. В алуминиевите ми форми за 6 броя стават за около 8мин (дори малко по-малко), в силиконови пробвах само веднъж, но нещо не успях да ги докарам (в тях определено повече време трябва) и не съм се пробвала повече, при положение, че си имам оттрениран вариант  Mr. Green,  аз лично се научих вече визуално да ги познавам кога са готови, но сигурно ми се събират вече поне няколко десетки пъти да съм ги правила  Grinning
Виж целия пост
# 680
Я кажи какви точно са ти алуминиевите форми тогава, да търся да си купя такива.
Виж целия пост
# 681
Ще станат ли във ал.чашки за крем карамел Rolling Eyes
Виж целия пост
# 682
Я кажи какви точно са ти алуминиевите форми тогава, да търся да си купя такива.

По Коледа на Метро ги имаше на промоция- форма+силиконови подложки, май около 8 лв. в беше. Аз си взех  Grinning
Виж целия пост
# 683
Най-обикновени алуминиеви форми за мъфини - 6 броя, купувани са преди сто години и вече нямам идея откъде, даже точно тези май свеки ми ги подари  Mr. Green Пека суфлетата задължително без хартиени кошнички, формите само намазани с масло, на около 180 градуса с вентилатор и скарата на средно положение. Имам форми и за 12 броя от Кауфланд, те скоро бяха в промоция за нещо около 3-4лв., но чак 12 ни идват малко множко дори и на нас  Joy, трябва да се ядат веднага след приготвянето, но пък сместа може да седи в хладилник до 3-4 дни или до 14 дни във фризер, може и направо налята във формите  Peace Ние ги ядем с ванилов сладолед "Фамилия", малката квадратна кутия, мъж ми си ги яде и натюр, без сладолед  Laughing, на мен със ми харесват повече. Приготвени с 2 броя от тъмния шоколад K-classic (не е за готвене) си ми харесват най-много, в краен случай и с 2 броя натурален Милка стават, маслото също е важно да е хубаво, захар ползвам тази на фини кристали на Захира, обикновената не винаги ми се разтваря добре.
В чашки за крем карамел не виждам причина да не станат, но най-вероятно и времето за печене ще е малко по-различно.
Като са готови и поизстинат около 4-5мин ги обръщам с помощта на една голяма и сравнително плоска чиния, слагам я върху формите, подхващам внимателно от двете страни и завъртам. Когато са добре опечени и брашното в сместа е достатъчно, просто си изпадат съвсем лесно в чинията, в противен случай биват изгребани с лъжиците от формите  Mr. Green
Виж целия пост
# 684
Аз моите форми си ги купих от Кауфланд, от тези с 12 гнезда, около 6 лева бяха  Peace
Виж целия пост
# 685
Аз съм ги правила в чашки от алпака за крем карамел и си стават перфектно. Най-хубавото е , че си стоят сурови в фризера и са под ръка по всяко време. На мен обаче ми идват тежки и доста калорични - не мога да изям дори едно.
Виж целия пост
# 686
Тази седмица нищо не ми хвана окото от промоциите на КФ.Но ходих до него понеже ми трябваха разни неща които там ги имат.Е...беше лудница.Все едно бананите бяха по левче  Joy
Виж целия пост
# 687
Аз съм ги правила в чашки от алпака за крем карамел и си стават перфектно. Най-хубавото е , че си стоят сурови в фризера и са под ръка по всяко време. На мен обаче ми идват тежки и доста калорични - не мога да изям дори едно.
А колко и как ги печеш Rolling Eyes
Виж целия пост
# 688
Хванаха ми окото хлебчетата от брошурата, фъстъците 250 грама, доместос-ът, но най-много ме е яд, че не мога да отида до КФ заради бегониите  Embarassed 3,99 и са прелестни
Виж целия пост
# 689
Аз съм ги правила в чашки от алпака за крем карамел и си стават перфектно. Най-хубавото е , че си стоят сурови в фризера и са под ръка по всяко време. На мен обаче ми идват тежки и доста калорични - не мога да изям дори едно.
А колко и как ги печеш Rolling Eyes
По средата на фурната - по рецепта беше 8 минути/ но бяха доста течни/, затова ги пекох 12 минути,но моите форми са от старите и са с дебела стена. Ако са от тези /алуминиевите/ - те  се загряват много бързо и тогава може и 8 минути да стигнат newsm78Трябва от вън да е като коричка и като го боднеш да потече - от там идва и името "Течна лава"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия