БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 935
  • 729
# 45
Момичета, имам печени тиквички. Дайте някакви идеи за салати с тях, че освен тиквички с кисело мляко друго не ми идва на акъла!  
Фокси, Пълнената пуйка на Джемма става страхотна!


A къде да намеря рецептата?
Виж целия пост
# 46
morena, с какви кори правиш баницата си - марка и грамаж?
Преди с Бела (май бяха 400г), от доста време насам с Фамилия (500г). Правила съм и с кори на сач, за тях отива повече плънка, скоро не съм, та не мога да кажа точно колко.
Виж целия пост
# 47
Здравейте момичета!
Имам нужда от консултация... Трябва да направя торта с шоколадов крем за утре и ще я почвам след малко... Досега не съм правила торта и купих готови блатове от Лидл. Взех една бита сметана, три банана и 200гр. шоколад. Въпроса ми е да топя ли шоколада на водна баня и да сложа ли малко (колко) краве масло, желатин или мляко... После шоколада се смесва със готовата сметана като е малко изстинал, нали?
Блатовете мисля да сиропирам с компот, а бананите да наредя по средата...
Ще се получи ли така торатата, за да я започвам?!
Виж целия пост
# 48

Изваждате тавата , напръсквате със студена вода и я обръщате  върху две-три купички
/предварително подготвени/. Оставяте да почине и почти изстине!


и ако тавата ви е тефлонова, йенска или някаква друга незалепваща  - събирате баницата от плота  Laughing
Моля да го уточните, тъй като първия път, когато правих надупена баница аз си я събирах. И се оказа не само аз. Двете яйца няма как да залепят цялата баница за тавата, защото са разредени с газираната вода.  
Иначе по този начин остава пухкава баницата. Но откакто я правя с бакпулвер и без кисело мляко, баницата ми пак си е пухкава и си я харесват.

Аз правя баницата си в обикновена тава - или емайлирана или от алпака. Много рядко, ама наистина много рядко ми се е случвал този гаф, за който пишете. И в този смисъл се сетих, че исках да напиша и това. Корита на Фамилия са завити в едно целофаново листче!Аз си го
запазвам.

Когато си подготвям купичките за обръщането на тавата - винаги слагам това листче отдолу - за всеки случай. Но повярвайте ми на мен ми се е случвало 1-2 пъти това нещо - да ми падне баницата. Забелязала съм, че трябва хубаво да се изпече - тогава няма проблем.

Но както и започнах - Никого не задължавам, просто споделям!
Виж целия пост
# 49
Аз не съм Джемма, но ето рецептата за Пълнена пуйка http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010_08_01_archive.html

Да споделя един полезен съвет: От доста време за всякакви печива, дори и за пържоли постилам тавата с хартия за печене. После направо слагам тавите в миалната.
Виж целия пост
# 50

Аз правя баницата си в обикновена тава - или емайлирана или от алпака. Много рядко, ама наистина много рядко ми се е случвал този гаф, за който пишете. И в този смисъл се сетих, че исках да напиша и това. Корита на Фамилия са завити в едно целофаново листче!Аз си го
запазвам.

Когато си подготвям купичките за обръщането на тавата - винаги слагам това листче отдолу - за всеки случай. Но повярвайте ми на мен ми се е случвало 1-2 пъти това нещо - да ми падне баницата. Забелязала съм, че трябва хубаво да се изпече - тогава няма проблем.

Но както и започнах - Никого не задължавам, просто споделям!

затова уточних каква НЕ трябва да бъде тавата, за да не събират и други  дами баницата си.
Емайлирана, обикновена - да. Но с незалепващо покритие - не. Не е приятно да събираш баницата от плота, било то от пакета от фолиото на корите, или хартия за печене (такава съм подлагала)

 
Здравейте момичета!
Имам нужда от консултация... Трябва да направя торта с шоколадов крем за утре и ще я почвам след малко... Досега не съм правила торта и купих готови блатове от Лидл. Взех една бита сметана, три банана и 200гр. шоколад. Въпроса ми е да топя ли шоколада на водна баня и да сложа ли малко (колко) краве масло, желатин или мляко... После шоколада се смесва със готовата сметана като е малко изстинал, нали?
Блатовете мисля да сиропирам с компот, а бананите да наредя по средата...
Ще се получи ли така торатата, за да я започвам?!

на битата  сметана добави и леко объркай разтопения на водна баня шоколад с малко масло. Без мляко, без желатин. 
Остави си за украса отгоре, ако имаш ринг, в който да стегнеш тортата, ако сложиш желатин - тогава добави затоплено прясно мляко с разтворения желатин и смеси. Но трябва да имаш ринг, който ще държи блатовете и така поставения крем.
Виж целия пост
# 51
Благодаря за отговора!
Имам си ринг, за първи път ще се ползва...
Блатовете са ми малко по-големи от него, да ги поизрежа ли?
Слагам вътре и редя, както си е закопчан и утре си го махам, нали?
После отстрани ли се добавя сметаната или само отгоре за украса...
Виж целия пост
# 52
1. Блатовете са ми малко по-големи от него, да ги поизрежа ли?
2. Слагам вътре и редя, както си е закопчан и утре си го махам, нали?
3. После отстрани ли се добавя сметаната или само отгоре за украса...
1. Ако се налага (ако крема е течен, но ако е бита сметана с шоколад - не е течен) да се реди тортата в обръча, да - трябва да се изрежат, за да влязат.
2. Да.
3. Въпрос на избор е декорацията/украсата/външният вид.
Simple Smile
Виж целия пост
# 53
Момичета, имам печени тиквички. Дайте някакви идеи за салати с тях, че освен тиквички с кисело мляко друго не ми идва на акъла!  
Фокси, Пълнената пуйка на Джемма става страхотна!


A къде да намеря рецептата?
Мислих, че съм ти я пуснала!
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/08/blog-post_20.html
Виж целия пост
# 54
Аз само да се похваля  Flutter - направих двойна доза тулумбичките на пепчо и баклава. За утре от мен остана шоколадови бисквити Трюфел, мъфини от шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка хапка, баницата на Морена и питка, 'щото домашните искат.
Виж целия пост
# 55

Аз правя баницата си в обикновена тава - или емайлирана или от алпака. Много рядко, ама наистина много рядко ми се е случвал този гаф, за който пишете. И в този смисъл се сетих, че исках да напиша и това. Корита на Фамилия са завити в едно целофаново листче!Аз си го
запазвам.

Когато си подготвям купичките за обръщането на тавата - винаги слагам това листче отдолу - за всеки случай. Но повярвайте ми на мен ми се е случвало 1-2 пъти това нещо - да ми падне баницата. Забелязала съм, че трябва хубаво да се изпече - тогава няма проблем.

Но както и започнах - Никого не задължавам, просто споделям!
затова уточних каква НЕ трябва да бъде тавата, за да не събират и други  дами баницата си.
Емайлирана, обикновена - да. Но с незалепващо покритие - не. Не е приятно да събираш баницата от плота, било то от пакета от фолиото на корите, или хартия за печене (такава съм подлагала)

Съжалявам стократно, че не съм посочила и вида на тавата!
Посипвам си главата с пепел и още веднъж хиляди извинения Embarassed Embarassed Embarassed

Не съм се съобразила явно и с утвърдените рецепти Embarassed
Виж целия пост
# 56
Благодаря за помощта момичета!
Спокойна нощ и весели празници на всички!
 Hug Peace  bouquet
Виж целия пост
# 57
Аз само да се похваля  Flutter - направих двойна доза тулумбичките на пепчо и баклава. За утре от мен остана шоколадови бисквити Трюфел, мъфини от шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка хапка, баницата на Морена и питка, 'щото домашните искат.


Да тръгваме към вас тогава?????  bouquet

Аз - утре салатите, питката, ще обличам тортите и ще правя друга, след малко слагам капамата във фурната и съм готова...

Дори току-що направих и куркудена чорба от.....телешките бузи......Лично аз ще ям само чорбата, който иска да яде бузите......
Виж целия пост
# 58
Аз само да се похваля  Flutter - направих двойна доза тулумбичките на пепчо и баклава. За утре от мен остана шоколадови бисквити Трюфел, мъфини от шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка хапка, баницата на Морена и питка, 'щото домашните искат.


Да тръгваме към вас тогава?????  bouquet

Аз - утре салатите, питката, ще обличам тортите и ще правя друга, след малко слагам капамата във фурната и съм готова...

Дори току-що направих и куркудена чорба от.....телешките бузи......Лично аз ще ям само чорбата, който иска да яде бузите......
Откъде телешките бузи си се сдобила ?
Виж целия пост
# 59

Аз - утре салатите, питката, ще обличам тортите и ще правя друга, след малко слагам капамата във фурната и съм готова...


 Shocked след малко ... аз мислех чак утре по обяд да я сложа  newsm78 ти защо сега, нали й трябват не повече от 3-4 часа???!!!

Иначе и аз утре питка, капамата, тирамису, гарнитурата с кестените и брюкселското, другото ще са мезета, салати, ядки, плодове и т.н.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия