Помощ за една рецепта от Щастливеца

  • 3 937
  • 9
Здравейте! В момента в ресторанти "Щастливеца" има една невероятна салата от мариновани тиквички, краставици, аншоа, орехи... Искам да помоля, ако някой може да каже - как се мариноват тиквичките и стават толкова крехки и вкусни, че въобще не се усеща че са сурови?  newsm78 и освен това - как се прави дресинга и пропуснала ли съм някаква съставка?
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Запис, и аз искам да знам тази рецепта  Heart Eyes
Виж целия пост
# 2
Здравей.
В сайта на ресторанта, ето тук я има тази салата.

Не знам как се прави, пише хрупкави тиквички. Вероятно стоят в някаква марината и омекват.
Дресинга нямам идея как се прави, вероятно зехтин, лимон, подправки. Пише италианска разядка, потърси в нета, може и да пише.
Виж целия пост
# 3
Салатата със сурови тиквички е много популярна из готварските теми http://www.supichka.com/2012/07/blog-post_26.html /въпросът е обаче, по това време на годината с колко химии ще са пълни теи тиквички  ooooh!/.
Виж целия пост
# 4
Аз съм правила подобна салата от тиквички,чесън,зехтин,оцет,сол,мед и копър.Тиквичката се реже с белачката за картофи.Става много вкусно. Wink
Виж целия пост
# 5
Тиквичките се мариноват досуш като краставичките, разлика няма .
Виж целия пост
# 6
Добре де, тогава как се мариноват краставичките? Тиквичките в тази салата са толкова крехки и хрупкави.... започвам да слюноотделям само като си помисля....
Виж целия пост
# 7
Добре де, тогава как се мариноват краставичките? Тиквичките в тази салата са толкова крехки и хрупкави.... започвам да слюноотделям само като си помисля....

Не съм я яла салатата , после погледах рецептата . Пише ,че трябва да преседи 2  часа в марината, което не се прави . Топла ли я сервират , или студена. Или имат заготовки в марината , които сервират , или имат топла марината в която ги бланшират преди сервиране, нещо като прясна туршия . Зависи какъв им е вкуса, туршия с балсамико не знам да се прави и имайки предвид цената му , но ако е хубаво заведение не е изключено , все пак си е оцет. До колкото видях , рецептата за маринатата са я дали , за да стане бързо кипни я , топни ги за малко и сервирай.

Принципно съм гледала рецепти от висшата готварска школа, като се кипне вода , се бланшират за малко по точно този начин нарязани зеленчуци , след което веднага се потапят в студена вода , за да се спре процеса на готвене и да останат хрупкави . Заливат с марината и готово . Като се замисля май е точно това ,което сервират, а не рецептата която са дали.
Виж целия пост
# 8
Прави се маринатата,заливат се тиквичките и прибирате в хладилника за 2-3 часа.
За мен тайната е тънко нарязаните тиквички.
Както писах това се постига с белачката за картофи. Wink
Виж целия пост
# 9
Аз пък пробвах някакво пилешко филе което беше панирано с фиде и изглеждаше много интересно, сервитьора каза че не е пържено то и не приличаше на такова , някаква идея какво е и как се приготвя?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия