Питанки за бутер тесто

  • 1 409
  • 8
  Досега съм правела бутерките малки и вътре с малко плънка (сирене, шунка, краставички, чубрица, горчица).
 
   Интересува ме дали ще се изпече ако сложа единия лист, заемащ цялата тава, после плънка и отгоре втория лист.
И друго - ако правите вие някакви други пълнежи, споделете идеи.
Виж целия пост
# 1
Нещо май се превърнах в  "на всяка манджа мерудия" Joy  Joy


Конкретно на въпроса : Да ще се изпече, става екстра Grinning Имаше тема за пица от бутер тесто и точно така се прави. Опитах я и стана доста прилична но огромно количество преядох страхотно hahaha
Виж целия пост
# 2
Нещо май се превърнах в "на всяка манджа мерудия" Joy Joy

ами няма лошо!

  Мислех разни плодове да слагам, като ябълки напр., но се чудя дали няма да стане воднисто от него.
Виж целия пост
# 3
Май трябва да го поизпечеш и после - ако ще слагаш плодове... говоря от личен опит ... издъних се! въобще не се разлисти от влагата в плънката!
или изрежи кръгче в средата - запечи и после го напълни с разни сметани, сладка и пр...
Виж целия пост
# 4

  Мислех разни плодове да слагам, като ябълки напр., но се чудя дали няма да стане воднисто от него.

Ако слагаш ябълки ще ти дам жокер Joy..... ябълките ги настъргваш на едро ренде, оставяш ги за малко да пуснат сок, изцеждаш го и слагаш 1-2 с.л. галета, малко канела и смлени орехи.....така няма да стане воднисто и ще се изпече добре, така по принцип се прави ябълкова пита...
ще стане супер  с ябълки , ако са по-кисели можеш да сложиш и захар и за разкош-  малко стафиди (накиснати предварително в малко хладка вода или ароматен алкохол - бренди,ром)  bouquet
Виж целия пост
# 5
Каквито и плодове да сложиш ще пуснат сок. Затова добави към плодовата плънка 1-2 лъжички нишесте (обикновено царевично) то ще поеме излишния сок.
Имах някъде рецепта за ябълков пай с бутер тесто, но ще трябва да я потърся ако ти представлява интерес.
Виж целия пост
# 6
мда.. от опит вече знам, че плънката трябва да е по-суха. Аз например правя  отделни банички, режа на квадратчета и после прегъвам на триъгълничета с плънката в средата. Обаче вече слагам само сирене и спанак, защото, ако има нещо като кисело мляко например не се изпича в средата. Тази комбинация в къщи най-добре се приема напоследък.
Виж целия пост
# 7
Ето тук пиша и показвам идея +пълнеж  Цветя от бутер-тесто
Виж целия пост
# 8
Аз се боря с излишната влага, като слагам в плодовите сладкиши няколко лъжички грис. Добре става, опитайте   chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия